وی با اشاره به افزایش صادرات نفت به کشور چین گفت: واردات کشور چین از نفت ایران حدود ۳۳ درصد افزایش پیدا کرده و به اندازه مورد نیاز به شیوههای مختلف نفت فروش میرود. فروش نفت و دور زدن تحریمها در حال انجام است و حتی برخی کشورها مثل، ترکیه، چین و عراق با عدم تمدید معافیتها توسط آمریکا مخالفت کردهاند.
این نماینده مجلس با تاکید بر نقش انتخابات آمریکا در نتیجه تحریم تصریح کرد: با توجه به نزدیک شدن انتخابات آمریکا و نارضایتی مردم این کشور از افزایش قیمت محصولات نفتی از جمله بنزین به ضرر رئیس جمهور وقت آمریکا تمام خواهد شد.
انارکی محمدی با اشاره به بزرگترین اشتباه آمریکا در افزایش فشار تحریمها گفت: بحث تحریم شدید ونزوئلا، باعث میشود که آمریکا نتواند در دو جبهه فشار بر کاهش عرضه نفت داشته باشد؛ این امر موجب نارضایتی داخلی آمریکا بر سر افزایش قیمتها میشود و دولت آمریکا به دلیل فشار افکار عمومی باید کوتاه بیاید، تحریمها را کاهش دهد در غیر این صورت با افزایش فشار تحریم بر واردکنندگان نفتی ایران، فشار داخلی این کشور نیز افزایش خواهد یافت، آمریکا نمیتواند اصرار و پافشاری زیادی بر تحریم نفتی ایران داشته باشد.
بیشتر بخوانید: ممنوعیت صادرات نفت ایران اوپک را هم زیر سوال میبرد/ جایگزینی برای نفت ایران در پالایشگاههای جهان وجود ندارد
وی با اشاره به راهکارهای ایران برای دور زدن تحریمهای تحمیلی آمریکا و هم پیمانهایش بیان کرد: ایران برای فروش نفت خود راه حلهای مختلفی دارد از جمله آن بحث دور زدن تحریم هاست، در اصل این تحریمها یک جانبه و با خوی استکباری آمریکا صورت گرفته است، در حقیقت از لحاظ بین المللی هم این مباحث موجب تضعیف آمریکا شده و در اصل بازنده میدان کشور آمریکاست.
این نماینده مجلس با اشاره به فرصتها و تهدیدهای ایران در بازار جهانی تأکید کرد: کشورهایی وجود دارند که به دلیل مراودات بالایی که با آمریکا دارند یا به دلیل ترس از تحریمها یا فشارهایی که در برخی از موارد آمریکا به آنها وارد میکند مجبور به همکاری با این کشور و قطع مبادلات با ایران هستند، البته ایران بازارهای بزرگی مثل کشور عراق را دارد که مبادلات ایران از ۱۲ میلیارد به ۲۰ میلیارد افزایش پیدا میکند.
انارکی افزود: برخی از تنگناها و فشارهایی که آمریکا به ایران وارد میکند، موجب فراهم شدن فرصتهای خوبی برای ایران میشود.
وی با اشاره به نقش مهم بخش خصوصی در دور زدن تحریمها گفت: بخش خصوصی میتواند در شرایط تحریم نقش مهمی ایفا کند و باید از توان این بخش برای دور زدن تحریمها استفاده کرد.
این نماینده مجلس با اشاره بر لزوم توجه به افزایش صادرات فرآوردههای نفتی تصریح کرد: ۸۵ درصد از صادرات ایران مواد خام است و تنها ۱۵ درصد مواد ساخته شده صادر میشود، شاید بتوان با تلاش مضاعف همین فرآوردههای نفتی را در صنایع پایین دست به کالای ساخته شده تبدیل و صادر کنیم، قطعا این امر ارزش افزوده بیشتری برای ایران ایجاد میکند.
انارکی محمدی افزود: تغییر سوخت در پالایشگاهها به راحتی صورت نمیگیرد، پالایشگاههای ایران با پالایشگاههای سایر کشورها سازگاری دارد، بنابراین پالایشگاههایی که با ایران همکاری دارند به راحتی نمیتوانند نفت دیگری را جایگزین کنند، به همین دلیل ایران در بحث صادرات نفتی موفق خواهد بود.
وی در پایان با اشاره به شکست توطئه آمریکا در کاهش صادرات نفتی ایران و در اختیار گرفتن بازار جهانی گفت: آمریکا قصد جایگزینی نفت خودش به جای نفت ایران در کره جنوبی داشت که پس از آزمایشهای مختلف محمولههای نفتی آمریکا پست داده شد، چون کیفیت نفت ایران بسیار بالاتر از آمریکا است.
انتهای پیام/