با توجه به اهمیت موضوع، در ذیل این گزارش با یکی از فعالان صنعتی و تولیدی و همچنین فعالان عرصه بسته بندی و چاپ در خصوص اهمیت و نقش این عنصر به گفت و گو می نشینیم.
یکی از مولفه هایی که در طول سالیان و دهه های گذشته مورد غفلت و فراموشی قرار گرفته، به موضوع بسته بندی کالاها و محصولات تولید شده باز می گردد، به واقع مقوله مذکور در بسیاری از عرصه های تولیدی مورد کم توجهی قرار گرفته و جز در مواردی معدود، شاهد کم توجهی بسیاری از فعالان حوزه صنعتی و تولیدی به این مولفه هستیم.
صادق رباطی، یکی از فعالان حوزه صنعتی و تولیدی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، در تشریح اهمیت بسته بندی کالا در ارتقای ضریب تولید، توزیع و در نهایت رونق تولید اظهار کرد: بدون تردید، اصلی ترین لازمه برای تحقق رونق تولید در ارتباط با هر کالا و محصولی را می باید در افزایش ضریبِ عرضه و فروش آن جستجو کرد.
وی افزود: به واقع، در صورتی که میزان فروش کالا یا محصولی تنزل پیدا کند و این روند برای آن واحد یا مرکز تولیدی استمرار پیدا کند، قطع به یقین رونق تولید برای آن کارخانه یا شرکت تولیدی امری نزدیک به محال است مگر اینکه متولیان کالا یا محصول تولیدی برای تغییر شرایط، به اتخاذ تدابیر هوشمندانه مبادرت ورزند.
بیشتر بخوانید: جزئیات ۷ محور «رونق تولید» در سال ۹۸ اعلام شد
رباطی در ادامه بیان کرد: با این اوصاف، هر مولفه ای که در نهایت به ارتقاء و افزایش ضریب عرضه و فروش کالا بینجامد عنصری ضروری و اثرگذار است که می باید فعالان عرصه صنعتی و تولیدی به آن توجه ویژه ای کنند و یکی از این عناصر به کیفیت بسته بندی کالا و محصولات تولیدی برمی گردد.
این فعال صنعتی و تولیدی گفت: در مقاطع و سالیان گذشته،کم نبوده فرصت هایی که به واسطه کم توجهی به مقوله بسته بندی، سوخت شده و از دست رفته است.
وی افزود: متاسفانه به دلیل غفلت از این مولفه تاثیرگذار، رقبای ما عرصه و فرصت موجود در بازار بسیاری از کالاها را با وجود کیفیت بالای محصولات ایرانی از ما ربوده اند که بازار زعفران، مصداق و نمونه ای بارز از آن به شمار می رود.
رباطی در ادامه بیان کرد: البته در سالیان اخیر برخی تولیدکنندگان به اهمیت موضوع پی برده و در این عرصه گام های مثبتی برداشته اند اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیار احساس می شود و می باید در این عرصه با ظرافت و هوشمندی هر چه بیشتری قدم برداشت.
وی افزود:در سایه توجه به این مولفه ها و ظرایف است که می توان روند فرآیند رونق تولید و تحقق شعار سال را با سرعت و شتاب قابل توجه همراه ساخت در غیر اینصورت در بازاری که رقابت در آن تنگاتنگ است احتمال کسب موفقیت کمرنگ خواهد شد.
این فعال صنعتی و تولیدی در ادامه بیان کرد: با افزایش ضریب عرضه و فروش کالا می توان در تحقق شعار سال به موفقیت های لازم و ارزنده مورد نظر نائل شد و یکی از پیش نیازهای این امر را باید در توجه به صنعت بسته بندی و رعایت قواعد و ظرایف آن جستجو کرد.
مازیار سروری، یکی از فعالان صنعت چاپ و بسته بندی کالا در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، با اشاره به نقش برجسته بسته بندی در تحقق شعار سال بیان کرد: بسته بندی غیر حرفه ای یک امتیاز منفی محسوب می شود که می تواند امکان فروش مطلوب از کارخانه یا شرکت تولید کننده(که به عنصر بسته بندی کم توجه است) را سلب کند.
وی افزود: توجه به صنعت بسته بندی، فی النفسه در توسعه فرصت های شغلی و اشتغال جوانان و جویندگان کار علاقه مند به فعالیت در این رَسته موثر است و از دیگر سو با افزایش میزان جذابیت کالا از حیث بصری ، در بالا رفتن ضریب فروش و افزایش ظرفیت های شغلی و میزان جذب نیروی انسانی در کارخانجات و مراکز تولیدی مثمر خواهد بود.
این فعال در عرصه بسته بندی کالا در ادامه بیان کرد: با نیم نگاهی به موفقیت های کشورهای صنعتی و تولید کننده کالا و موفق در تجارت، این واقعیت مسجل و مبرهن می شود که تقریبا تمامی آنها به مولفه بسته بندی توجه کرده اند و در سایه این توجه، به موفقیت های ارزنده ای در بازار، تجارت و فروش و عرضه کالا دست یافته اند.
وی افزود: بدون تردید، به تنهایی توجه به بسته بندی کالا، عامل فروش موفق نخواهد بود و در کنار این امر، عناصر دیگری همچون کیفیت بالای کالا، هزینه تمام شده پایین، تبلیغات و بازاریابی موثر و...نیز لازم و ضروری است اما قطع به یقین بی توجهی به عنصر بسته بندی عاملی است که حتی می تواند کیفیت بالای کالا یا بازاریابی اصولی و حرفه ای را تحت الشعاع قرار دهد.
سروری در ادامه بیان کرد: طراحی اصولی، استفاده از رنگ های جذاب به فراخور و تناسب کالای تولید شده، استفاده از اشکال هندسی مطلوب برای بسته بندی و جلب نظر مشتری و متقاضی در بازار، از نمونه مولفه هایی است که ارکان اصلی یک بسته بندی اصولی و حرفه ای را شکل می دهند.
این فعال در حوزه بسته بندی و چاپ گفت: فارغ از این موارد، بهره گیری از تجهیزات و ادوات مناسب و حرفه ای برای بسته بندی کالا از دیگر ضروریاتی است که باید برای یک بسته بندی ظریف، جذاب و بِروز مورد توجه قرار گیرد زیرا در فقدان تجهیزات پیشرفته نمی توان در این خصوص به توفیق چندانی نائل شد.
وی افزود: قطعا در کنار تجهیزات و ادوات پیشرفته، بهره گیری از نیروی انسانی زبده،کارآزموده و متخصص، ضرورتی دیگر است که این زنجیره را تکمیل خواهد کرد.
این فعال در حوزه چاپ و بسته بندی در ادامه بیان کرد: متاسفانه در سالیان گذشته به دلیل نادیده انگاشتن این اصل تاثیرگذار در حوزه تجارت و فروش کالا ( بسته بندی )، بسیاری از اقلام و کالاها بخصوص در خصوص اقلام غذایی، زراعی و کشاورزی، شاهد فروش فله ای آن با قیمت هایی نازل و پایین بوده ایم که به کرات اخبار آن در رسانه ها و جراید گوناگون منعکس شده است.
امید آن می رود، در سالی که از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان رونق تولید مزین شده است با توجه به پیش نیازهای این امر، همچون بسته بندی حرفه ای کالا، روند تحقق شعار سال با سرعت و شتاب فزاینده ای طی شود، توفیقی که یقینا نتیجه و ثمره آن در ابعاد گوناگون اقتصادی کشور همچون بالا رفتن ضریب فروش، ارتقای ضریب صادرات، ربودن گوی سبقت از رقبا و...متجلی و متبلور خواهد شد.
انتهای پیام/
باتشکر