رییس هیأت مذاکره کننده مجمع تشخیص مصلحت نظام در پکن با اشاره به رابطه چندهزار ساله ایران و چین و عبور جاده تاریخی ابریشم از ایران افزود: ایران با موقعیت جغرافیایی ممتاز و همسایگی ١۵ کشور، میتواند نقش مؤثری در احیای جاده ابریشم داشته و حامی اجرای طرح یک کمربند، یک جاده در غرب آسیا باشد.
مشاور عالی مقام معظم رهبری تصریح کرد: ثبات و امنیت در منطقه جنوب غرب آسیا لازمه اجرای طرح «یک کمربند، یک جاده» و فراگیر شدن تهدیدات تروریسم در منطقه از عوامل مغایر با ثبات و امنیت دانست.
حداد عادل خاطرنشان کرد: دشمنان دو ملت ایران و چین به دنبال بر هم زدن ثبات و امنیت دو کشور هستند اما ایران، توان اطلاعاتی و امنیتی مناسبی در مقابله با تروریسم دارد و این توانایی را در مواجهه میدانی با تروریسم در سوریه و عراق به اثبات رسانده است؛ همچنان که همکاری خوبی نیز بین ایران و چین از حیث مقابله با تروریسم وجود دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه هر دو کشور ایران و چین صاحب انقلابهایی با هدف رهایی از سلطه بیگانه هستند، تصریح کرد: رشد علمی و اقتصادی چین پدیدهای به نفع صلح و مردم است و برداشت ما این است که چین میخواهد الگو و مدل تازهای از رابطه با دیگر کشورها در مقابل الگوی استعماری غرب ارائه کند اما آمریکا به دنبال یک جانبه گرایی و ریاست بر جهانی تک قطبی است که این مسأله را هیچ یک از دو کشور ایران و چین نمیپذیرند.
حداد عادل با یادآوری خصومتهای آمریکا علیه ایران در چهل سال گذشته گفت: آمریکا همچنین چین را در برنامه خارجی خود، خطر اول انگاشته و با افزایش تعرفه تجارت با چین و مزاحمتهایی از قبیل دستگیری مدیر شرکت هو. آ. وی در کانادا با چین در تقابل است؛ همچنان که تلاش آن برای قطع فروش نفت ایران، تروریست خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ایجاد مانع در مبالات تجاری ایران از خصومت با کشور ما حکایت دارد.
رییس هیأت عالی مذاکره کننده مجمع تشخیص مصلحت نظام در پکن به ناگواری استقلال ایران برای آمریکا اشاره و تصریح کرد: وجود ایران مستقل به نفع منطقه است؛ زیرا اگر ایران مستقل نبود، داعش تا امروز دست کم بر دو کشور عراق و سوریه مسلط میشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، همکاریهای اطلاعاتی و امنیتی، سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز و توسعه گردشگری را مهمترین زمینههای گسترش مناسبات دو کشور اعلام و تأکید کرد که همه این موضوعات در برنامه جامع و درازمدت همکاری با چین در نظر گرفته شده است.
در این دیدار «وانگ چین» نایب رییس اول کنگره ملی چین، ضمن خوشامدگویی به هیأت عالیرتبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، ایران و چین را دارای تاریخ دیرینه، تمدن غنی، دوستی دیرباز و روابط راهبردی توصیف و با تأکید بر ضرورت تعمیق روابط سیاسی و تبادل دیدگاههای دو کشورتصریح کرد: هر اتفاقی در جهان کنونی بیفتد گ شرایط هر گونه که رقم بخورد، عزم و اراده چین برای همکاری با ایران تغییر نخواهد کرد.
نایب رییس اول پارلمان چین همچنین، حوزههای تجارت، انرژی، امنیت، مقابله با تروریسم، حمل و نقل، راه سازی، گردشگری و گسترش روابط فرهنگی را اولویتهای همکاری با ایران و ایران را منطقهای راهبردی در امتداد جاده ابریشم خواند و گفت: «مسیر ٧٠ ساله توسعه چین با موفقیتها و چالشهای فراوانی رو به رو بوده است که در پیمودن آن هیچ گاه تسلیم دشمن نشده و اقتصاد خود را با سرعت بسیار تا رسیدن به جایگاه دومین اقتصاد دنیا بسط داده است. نوسازی اقتصاد چین در پرتو اندیشههای جدید با سیاستهای اقتصادی ایران مطابقت دارد و این همان چیزی است که سرنوشت دو کشور را به یکدیگر میپیوندد».
انتهای پیام/