سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عجیب‌ترین تغییراتی که با افزایش سن در بدن اتفاق می‌افتند!

در این مطلب می‌خواهیم ببینیم با بالا رفتن سن، در هر دهه از زندگی چه تغییراتی در بدن ما رخ می‌دهد و چطور می‌توانیم سرعت این تغییرات را کم کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ترس از پیری یکی از ترس‌های شایع در میان انسان‌ها است. بدن ما دائماً در حال تغییر است و در جریان این تغییرات، ویژگی‌های جدیدی در بدن به وجود می‌آید که تا قبل از آن، وجود نداشتند. به عقیده‌ی پزشکان، همه‌ی ما باید بدانیم که کدام یک از این تغییرات مثبت و کدام منفی هستند تا بتوانیم سلامت خود را حفظ کنیم. در ادامه به تغییرات بدنی‌ای می‌پردازیم که با با بالا رفتن سن در بدن به وجود می‌آیند و می‌خواهیم ببینیم بعد از وقوع این تغییرات، چطور باید سلامت خود را حفظ کنیم.

 از حساسیت دندان‌ها کم می‌شود

به مرور زمان، حساسیت دندان‌ها به مواد غذایی گرم و سرد کاهش پیدا می‌کند. شاید آن را تغییر خوبی بدانید، اما حقیقت آن است که این مسأله ممکن است شما را درگیر مشکلات دیگری کند. با بالا رفتن سن، عصب‌های درون دندان‌ها کوچک و کوچک‌تر می‌شوند و به همین دلیل دندان‌ها حساسیت خود را از دست می‌دهند. همین مسأله باعث می‌شود فرد متوجه نشانه‌های پوسیدگی و دیگر مشکلات دندانی خود نشود.

بینی بزرگ و بزرگ‌تر می‌شود

روند رشد بدن، به طور متوسط، در حدود ۱۸ سالگی متوقف می‌شود. اما رشد بعضی از اعضای آن مثل بینی، تا آخر عمر ادامه می‌یابد. علت این مسأله تغییراتی است که در بافت‌های نرم، عضلات و غضروف تشکیل دهنده‌ی بینی رخ می‌دهد. رشد غضروف، برخلاف استخوان، هرگز متوقف نمی‌شود. این فرآیند در سن ۵۰ سالگی سرعت بیشتری می‌گیرد و تا سن ۶۰ سالگی با سرعت یکسانی ادامه می‌یابد. علاوه بر این، در اغلب موارد، با افزایش سن، نوک بینی هم پایین می‌آید.

مژه‌ها کوتاه‌تر می‌شوند

مراقبت نکردن از مژه ها، مشکلات تیروئیدی و ابتلا به آلرژی، رایج‌ترین عوامل مؤثر در طول و مقدار مژه‌ها هستند. با بالا رفتن سن هم مژه‌ها دچار تغییرات اجتناب ناپذیری شده و به مرور کوتاه‌تر و کم پشت می‌شوند.

پا‌ها بزرگ‌تر می‌شوند

به ادعای متخصصان ارتوپد، با افزایش سن، پا‌ها صاف‌تر شده و در نتیجه، طول و عرض آن‌ها بیشتر می‌شود. علت این مسأله آن است که با بالا رفتن سن، رباط‌ها و تاندون‌ها تضعیف می‌شوند. به همین دلیل مجبور می‌شویم کفش‌های بزرگ تری بخریم.

کک و مک‌ها از بین می‌روند

معمولاً کسانی که پوست روشن و مو‌های بور یا قرمز دارند، روی صورت و حتی بدن خود کک و مک دارند. این کک و مک‌ها در دوران کودکی و جوانی روی پوست ظاهر می‌شوند. به گفته‌ی کارشناسان، به مرور زمان، بخشی از کک و مک‌ها یا همه‌ی آن‌ها از بین می‌روند.

اثر انگشت تغییر می‌کند

جرم شناسان سراسر دنیا تا سال‌ها معتقد بودند که اثر انگشت آدم‌ها هرگز تغییر نمی‌کند. اما در سال ۲۰۱۵، دانشمندان با انجام آزمایش و بررسی اثر انگشت بیش از ۱۵ هزار نفر پی بردند که نه فقط صدمات جسمی، بلکه افزایش سن هم می‌تواند خطوط برآمده‌ی اثر انگشت را تغییر دهد.

توانایی تشخیص رنگ‌ها دستخوش تغییر می‌شود

به مرور زمان، بسیاری از افراد در تشخیص رنگ‌ها دچار مشکل می‌شوند. دانشمندان آمریکایی دست به تحقیقی در اینباره زدند و ۹۰۰ فرد ۵۸ تا ۱۰۲ ساله را مورد مطالعه قرار دادند. این تحقیق نشان داد در اثر افزایش سن تغییراتی در چشم‌ها ایجاد می‌شود که چیزی شبیه به یک فیلتر زرد رنگ به چشم‌ها اضافه می‌کند. این مسأله باعث می‌شود نتوانیم رنگ‌هایی مثل آبی و بنفش یا زرد و سبز را به خوبی از هم تشخیص دهیم.

مزه‌ی غذا‌ها برایمان عوض می‌شود

با بالا رفتن سن، پرز‌های چشایی زبان با سرعت کمتری تجدید می‌شوند. به گفته‌ی کارشناسان، این مسأله روی درک ما از مزه‌ی مواد غذایی تأثیر می‌گذارد. به همین دلیل است که بعضی مواد غذایی در جوانی مزه‌ی بدی برایمان دارند، اما در سنین بالاتر خوشمزه به نظر می‌رسند. این تغییرات در زنان معمولاً بعد از ۵۰ سالگی و در مردان بعد از ۶۰ سالگی به وجود می‌آید.

آیا بالا رفتن سن ما را به انسان غمگین تری تبدیل می‌کند؟

علیرغم همه‌ی حقایقی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، افراد مسن شادی بیشتری در زندگی خود احساس می‌کنند. دانشمندان آمریکایی با تحقیق بر روی بیش از هزار زن و مرد ۵۰ تا ۹۹ ساله پی بردند افراد مسن در مواجهه با مشکلات، در مقایسه با جوان ها، برخورد مثبت تری دارند.

منبع:روزیاتو

انتهای پیام/

۸ تغییر بدنی عجیب که با بالا رفتن سن به وجود می‌آیند

برچسب ها: پیری ، جوانی ، افزایش سن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Fateme
۰۱:۳۳ ۲۹ خرداد ۱۳۹۹
دعا کنید من امسال تو بیست و سه سالگی بمیرم
صمد
۰۲:۲۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
پیری حاصل جمع تمام خوبی ها ونا خوشی های زندگی است ولی وقتی به عقب نگاه میکنی اگه از عمرت درست استفاده کرده باشی میشی کوه تجربه و ریش سفید قوم هر چیزی تکاملی داره تکامل آدم هم پیریه که انشاله کتاب مرجعی باشه واسه جوونا
ناشناس
۲۰:۵۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
اینور اب با وجود هزاران مشکل از بی پولی گرفته تا بی شعلی .همه و همه .ولی چونکه مطالعه بالایی دارند .زندگی را خوب درک کرده اند .حتی در سن 73 سالگی تنها در ماشین زندگی نیکند .ولی شاد است
ناشناس
۲۰:۵۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
سن را فراموش کنید و دم را عنیمت بشمارید .شادی هزینه ای نداره .لبخند بزن .چونکه لبخند زدن صدقه به حساب میاید .
شادی مسری است .پس شاد باش تا بقیه هم شاد شوند
ناشناس
۱۴:۱۴ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
عجب
معین
۱۴:۰۴ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
با ایمان به معارف ناب اسلامی و اندیشیدن و مطالعه ی معارف اهل بیت ع و قرآن و انجام اعمال صالح و دوری از گناه و نگاه نکردن به چیزهایی که گناه دارد روحیه ای شاد و با طراوت و همیشه جوان داشته باشیم.
ناشناس
۱۵:۲۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
درود
رضا
۱۳:۲۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
اتفاقا درسنین پیری به رغم اینکه سلولهای مغزی ازبین می رود ولی اقیانوسی ازمهارت ودانستنیها دارند بی پیر مرو خرابات
فرهاد
۱۲:۵۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
دیگه وقت مردنه
ناشناس
۱۲:۴۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
بمیرم و اون روزا رو نبینم!
ناشناس
۱۲:۲۶ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
اگرانسان آن طور که دین واخلاق نسخه داده اند زندگی کندویا حداقل سالم زندگی کند، ذخایرمعنوی سرشاری خواهدداشت که درهمین دنیاهم دست انسان را خواهدگرفت، ازجمله اینکه درپیری غصه و غم به مفهوم اعم آن نخواهدداشت. کما اینکه تاریخ نشان می دهد، بسیاری از بهترین آثارعلمی، هنری واختراعات واکتشافات درسنین بالای چهل سالگی پدیدآمده اند.
عبدالله
۱۲:۰۲ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
سن عدد است جانم من60 سال دارم باتوجه به مشکلات موجود که همه داریم حال وهوای 30 سالگی دارم باید تو زندگی دنده خلاص بزنی سعی کنید ورزش وموسیقی سنتی فراموش نشود
Ali
۱۱:۳۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
یکدفعه بگو میخوای بمیری دیگه
ناشناس
۱۰:۴۴ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
چه بدبختی بزرگی
م
۰۹:۴۰ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
با افزایش سن هر بدبختی گریبانگیر می شود بعد از چهل وپنج سالگی دیگر هیچ اقتدار جسمانی وجود ندارد در حالی که تجربه انسان به اوج می رسد اگر فردی در پنجاه سالگی بمیرد راحت می شود وبسیاری بدبختی ها را نمی بیند
محمد
۱۵:۲۳ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
چه بدبختی بزرگی ؟ تا توی سنش قرار نگیری که متوجه نمی شی هر سنی حال و هوای خودش و داره - بعدش هم همه باید یه روز بمیرن اگر پیر بشی منظور یه پیر سالم هست نه ناسالم تازه باید خوشحال باشی شانس اینو داشتی تا از تنها شانس زندگی کردن تو دنیا بیشتر استفاده کنی ولی اگر زندگی خوبی نداشته باشیم و پیری پر مرضی هم داشته باشیم قطعا همه میگن خدا ما رو با عزت وردار ببر اونور با حوریا یه قول دو قول بزنیم (که چه !)
م
۰۸:۱۹ ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸
عجب!