پذیرش نهایی داوطلبان چگونه است؟
براساس اطلاعات درجشده در دفترچه راهنما پذیرش نهایی براساس رعایت پنج نکته است:
الف – دانشگاه آزاد اسلامی پس از پایان مهلت مقرر برای انتخاب رشته نتایج داوطلبان حائز شرایط برای شرکت در مرحله ارزیابی مصاحبه تخصصی را اعلام خواهد کرد.
ب – پس از اعلام نتایج انتخاب رشته، آن دسته از داوطلبانی که شرایط علمی لازم بهمنظور شرکت در مصاحبه را احراز کردهاند، لازم است با مراجعه به سامانه آمادگی خود را برای شرکت در مصاحبه اعلام کنند. داوطلبان موظفند در زمان مراجعه به سامانه برای اعلام آمادگی جهت شرکت در مصاحبه به ازای هر رشته/گرایش مبلغ ۹۲ هزار تومان پرداخت کنند. عدم اعلام آمادگی برای شرکت در مصاحبه در بازه زمانی اعلامشده از طریق سامانه به منزله انصراف است.
ج – داوطلبان لازم است با توجه به جدول زمانی اعلامشده از سوی مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه با در دست داشتن مدارک لازم بهمنظور شرکت در ارزیابی تخصصی مراجعه کنند.
د – پس از انجام مرحله ارزیابی تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی نتایج نهایی داوطلبان شرکتکننده در این مرحله توسط سازمان سنجش آموزش کشور اعلام خواهد شد.
ه- جهت ورود به دوره دکتری تخصصی با آزمون معیارهای زیر صورت میگیرد:
۱- آزمون متمرکز (۵۰ درصد)
۲- سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)
۳- مصاحبه علمی و سنجش عملی (۳۰ درصد)
چگونه بدون آزمون وارد دکتری شویم؟
براساس بخشنامه و آییننامههای پذیرش بدون آزمون استعدادهای برتر و فارغالتحصیلان ممتاز برای ورود به دورههای تحصیلی بالاتر در دانشگاه آزاد اسلامی باید دارای شرایط زیر باشند:
۱- کلیه حائزان شرایط درخواستکننده دوره دکتری تخصصی شامل استعدادهای برتر و فارغالتحصیلان ممتاز براساس حداقل معدل ۱۷ برای رشتههای دامپزشکی، ۱۸.۵ برای رشتههای علوم انسانی و ۱۷.۵ برای سایر رشتهها با رعایت سایر شرایط مندرج در شیوهنامه اجرایی براساس معدل و رتبهبندی و متناسب با ظرفیت برای هر یک از رشته/محلهای انتخابی گزینش و برای مصاحبه علمی به گروههای تخصصی مربوط معرفی میشوند.
امتیاز نهایی هر داوطلب براساس شاخصهای پژوهشی – آموزشی و مصاحبه منطبق بر شیوهنامه اجرایی محاسبه شده و بهعنوان شاخص برای گزینش نهایی داوطلبان ملاک عمل قرار میگیرد.
۲- دارا بودن حداقل نمره پایاننامه ۵۰/۱۸ جهت کلیه رشتهها. رعایت این نکته ضروری است که درخصوص دانشآموختگانی که ارزیابی پایاننامه آنها به صورت توصیفی بوده، تنها دانشآموختگانی که پایاننامه آنها با درجه عالی ارزیابی شده است، مجاز ثبتنام در دوره بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) خواهند بود.
۳- متجانس و همنام بودن رشته فارغالتحصیلی در مقطع کارشناسیارشد با رشته انتخابی در مقطع دکتری تخصصی.
۴- متقاضیان باید دوره تحصیلی کارشناسیارشد ناپیوسته را حداکثر تا ۶ نیمسال به پایان رسانده باشند. گفتنی است دوره تابستان و مرخصی/ مرخصیهای بدون احتساب در سنوات جزء نیمسال /نیمسالهای تحصیلی محسوب نمیشود.
۵- دانشجویانی که دارای دروس معادلسازیشده باشند، شامل پذیرش بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) نمیشوند.
۶- داوطلبان دوره بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) در صورت کسب شرایط دعوت به مصاحبه، لازم است نسخهای از فایل مقالات و تولیدات علمی چاپشده در مجلات ISI یا مجلات علمی پژوهشی فارسیزبان و غیرفارسی زبان داخلی یا خارجی یا isc خود را با فرمت اعلامشده در زمان مصاحبه به گروه تخصصی مربوطه ارائه کنند.
وضعیت سهمیهها به چه صورت است؟
براساس دفترچه منتشرشده، دو نوع سهمیه برای داوطلبان در نظر گرفته شده است؛
۱- سهمیه رزمندگان و ایثارگران: افراد مشمول متقاضی استفاده از سهمیهها و تسهیلات موجود در دفترچه راهنمای ثبتنام سازمان سنجش آموزش کشور. در هر یک از کد رشته/محلها ۲۵ درصد ظرفیت به رزمندگان و ایثارگران اختصاص مییابد که حدنصاب نمره علمی لازم برای رزمندگان ۸۰ درصد و ایثارگران ۷۰ درصد نمره در هر یک از مراحل آزمون، برای آخرین فرد پذیرفتهشده در گزینش آزاد است.
۲- سهمیه مربیان: براساس قوانین موجود، ۱۰ درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت (حداقل یک نفر در هر کد رشته/محل) برای مربیان در نظر گرفته شده است. اعضای هیاتعلمی (مربی) تماموقت (اعم از رسمی آزمایشی و رسمی قطعی) و در استخدام رسمی دانشگاه آزاد اسلامی که دارای سه سال سابقه عضویت در هیاتعلمی دانشگاه باشند، میتوانند در صورت تمایل از این امتیاز بهمنظور پذیرش در دوره دکتری تخصصی بهرهمند شوند.
گفتنی است، مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه رأسا نسبت به استعلام وضعیت اینگونه افراد از امور هیاتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی اقدام و در صورت تایید شرایط با شرط کسب حداقل ۸۰ درصد نمره در هر یک از مراحل آزمون، برای آخرین فرد پذیرفتهشده در گزینش آزاد این سهمیه را لحاظ میکند. در این میان ذکر دو نکته ضروری است که: الف) رشته/مقطع کارشناسیارشد مربیان متقاضی استفاده از امتیاز هیاتعلمی جهت ادامه تحصیل با رشتهای که در دوره دکتری مایل به تحصیل در آن هستند، باید تجانس داشته باشد و ب) اشتغال به تحصیل اعضای هیاتعلمی منوط به موافقت دانشگاه است.
این ۷ نکته را حتما رعایت کنید
۱- شهریه پذیرفتهشدگان واحدها، پردیسها و مراکز بینالمللی دانشگاه آزاد اسلامی براساس شهریه مصوب سالانه این محلهای دانشگاهی تعیین میشود و تا دو برابر شهریه واحدهای داخلی است.
۲- با توجه به مقررات دانشگاه آزاد اسلامی، جابهجایی، انتقال و میهمانی دانشجویان مطابق آییننامه نقل و انتقال دانشجویان این دانشگاه انجام میشود. ضمنا هرگونه جابهجایی، انتقال و میهمانی از واحدها، پردیسها و مراکز بینالمللی و برونمرزی به دیگر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ممنوع است. گفتنی است با توجه به مقررات دانشگاه آزاد اسلامی، جابهجایی، انتقال و میهمانی دانشجویانی که به صورت بدون آزمون (ویژه استعدادهای درخشان) در دانشگاه پذیرفته شده باشند، مطابق آییننامه نقل و انتقالات دانشجویی ممنوع است.
۳- دانشجویانی که پس از پذیرش در دانشگاه و ثبتنام و اخذ واحد اعم از دانشجویان با آزمون یا بدون آزمون «ویژه استعدادهای درخشان» به هر دلیلی تقاضای انصراف از تحصیل داشته باشند، مطابق بخشنامههای مربوطه از سوی واحدهای دانشگاهی درخصوص آنها اقدام میشود.
۴- دانشجویان شاغل به تحصیل در یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که از طریق آزمون در همان واحد یا واحد دیگر پذیرفته شوند، از پرداخت هزینه انصراف معاف هستند.
۵- پذیرفتهشدگان مقطع دکتری تخصصی ملزم به ارائه نمره زبان انگلیسی مورد تایید دانشگاه، با توجه به بخشنامههای مربوطه هستند.
۶- تغییر رشته/گرایش در مقطع دکتری تخصصی ممنوع است.
۷- در صورت عدم تشکیل کلاس در یک واحد دانشگاهی به علت حداقل پذیرش، واحدهای دانشگاهی با هماهنگی مرکز سنجش و پذیرش میتوانند مطابق ضوابط و دستورالعملهای داخلی دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به تغییر محل پذیرش پذیرفتهشدگان اقدام کنند.
منبع:فرهیختگان
انتهای پیام/