هاآرتص نوشت این نگرانی با احتمال بازگشت آمریکا به برجام و احتمال قرار گرفتن رژیم صهیونیستی در متن سیاست داخلی ایالات متحده در جریان یک رقابت انتخاباتی شدید و اختلاف افکن ارتباط دارد.
مقامهای صهیونیستی که با هاآراتص گفتگو کرده اند از این نگرانی به «سناریوی کابوس سیاسی» رژیم صهیونیستی تعبیر کرده اند که در آن این رژیم به رقابتهای انتخابات آمریکا کشانده میشود چراکه مقامهای آن از جمله بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل درباره برجام اظهارنظر خواهند کرد.
«ران درمر» سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن در نشست ماه گذشته «کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک)» نگرانی از این موضوع را اینگونه انعکاس داد: برخی رهبران (آمریکایی) خواستار بازگشت به این توافق هستند و این چیزی است که باید به عنوان عملی کاملا غیرقابل قبول نگریسته شود.
در ماههای گذشته دستکم ۶ نامزد دمکرات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا شامل برنی سندرز، الیزابت وارن، کامله هریس، امی کلوبوچار، تولسی گابارد و جولیان کاسترو حمایت خود را از بازگشت به برجام اعلام کرده اند.
انتظار میرود دیگر نامزدهای دمکرات همچون جو بایدن معاون باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا که توافق هستهای در زمان او امضا شد و «بتو اورورک» عضو پیشین کنگره که به برجام رای موافق داد نیز به جمع حامیان این توافق بپیوندند.
با شروع حمایت نامزدهای دمکرات ریاست جمهوری آمریکا از بازگشت این کشور به برجام، کمیته ملی دمکراتها قطعنامهای تصویب کرد که از رئیس جمهوری بعدی آمریکا میخواست پایبندی به برجام را از سر بگیرد.
روزنامه هاآرتص در ادامه مطلب به هدایت جریان حمایت از بازگشت آمریکا به برجام از سوی گروههای جناح چپ اشاره کرد و از سازمان پیشرو «جی استریت» که حامی کمپینی برای ترغیب نامزدهای ریاست جمهوری ایالات متحده برای بازگشت به این توافق است، نام برد.
این سازمان که یهودیهای طرفدار صلح فلسطین و اسرائیل بنیانگذار آن بوده اند، با راه اندازی کمپینی از مردم آمریکا خواسته است با امضای آن از رئیس جمهوری بعدی کشورشان بخواهند که به برجام بازگردد. این سازمان همچنین نامزدهایی را که وعده بازگشت به برجام میدهند پیگیری میکند.
براساس گزارش هاآرتص، حمایت فزآینده از برجام در میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دو نگرانی عمده را در رژیم صهیونیستی به دنبال داشته است. نگرانی بلندمدت، ترس صهیونیستها از وارونه شدن سیاست ضدایرانی دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از سوی رئیس جمهوری بعدی دمکرات است.
اما نگرانی کوتاه مدتی مقامهای صهیونیست این است که موضع گیری آنها علیه برجام در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، حمایت از نامزدی خاص و دخالت در امور داخلی واشنگتن به شمار آید.
یک مقام صهیونیست که خواست نامش فاش نشود به هاآرتص گفت که ترامپ و دیگر جمهوریخواهان از کوچکترین اظهارنظر مقامهای رژیم اسرائیل درباره برجام به نفع خودشان استفاده خواهند کرد و در عین حال سکوت صهیونیستها در این باره از نظر آمریکاییها دورویی خواهد بود، چراکه موضع دولت آمریکا در این باره کاملا روشن است.
وعده بازگشت به برجام آیپک را نیز در موضعی پیچیده قرار خواهد داد؛ زیرا این سازمان میخواهد در میانه حمایت فزآینده از توافق ایران پشتیبانی هر دو جناح را از رژیم صهیونیستی حفظ کند.
سیاست این لابی صهیونیست مستقر در واشنگتن همسویی با رژیم اسرائیل و در عین حال بی طرف ماندن در رقابتهای سیاسی آمریکا است و از این رو، رقابت میان ترامپ ایران ستیز با یک دمکرات خواهان بازگشت به برجام برای آنها دشوار خواهد بود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/