سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در تیتر امشب بررسی شد؛

سایه روشن میزان تورم در جامعه/تورم ۳۰.۶ درصدی چقدر با واقعیت زندگی مردم مطابقت دارد؟

رئیس مرکز آمار گفت: قیمت های محاسبه شده در نرخ تورم از کف بازار گرفته شده و منطبق بر واقعیت زندگی مردم است.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امیدعلی پارسا در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در خصوص اندازه گیری میزان تورم در جامعه تصریح کرد:  برای محاسبه تورم همه قیمت‌های ۴۷۵ قلم کالا و خدمات از کل استان‌های کشور را کنار هم می‌گذاریم و مقایسه می‌کنیم که هر ماه این قیمت‌ها گرفته می‌شود. قیمت‌ها حتما قیمت‌های بازار است و با واقعیت زندگی افراد جامعه منطبق است.

وی ادامه داد: البته الگوی مصرف افراد متفاوت است  و به تعداد آدم‌ها نرخ تورم وجود دارد. مرکز آمار الگوی متوسط سبد مصرفی افراد جامعه را به دست می‌آورند و براساس آن تورم محاسبه می‌شود.

رئیس مرکز آمار تصریح کرد: هر کدام از نرخ های تورم اعلام شده معنی و کاربرد خاص خود را دارد. تورم سالانه حدود ۳۱ درصد است و به معنی اینست که در طول ۱۲ ماهی که گذشت چه میزان افزایش قیمت رخ داده است. تورم نقطه به نقطه یا ماهانه که ۵۱ درصد است، تغییر قیمت ها در  این فروردین را  در مقایسه با فروردین سال قبل نشان می دهد.

پارسا بیان کرد: این اعداد میانگین است.  عدد ۵۱ درصد تورم نقطه به نقطه حاصل میانگین تورم ۴۵۰ درصدی پیاز، ۲۲۰ درصدی رب و منهای ۳۰ درصدی لیمو ترش  و سایر اقلام با اعداد تورم مختلف است.


بیشتر بخوانید: تورم فروردین ماه به ٣٠.٦ درصد رسید


رئیس مرکز ملی آمار تاکید کرد: ما در سیاست گذاری هیچ ورودی نداریم اما من اطمینان را می‌دهم که این محاسبات درست است. اینکه چه عواملی موجب این تورم شده و چه باید کرد در حیطه وظایف مرکز آمار نیست.

وی ادامه داد: منشا محاسبه نرخ تورم، کف بازار است. ما به همه مغازه‌های کشور که مراجعه نکردیم اما علم آمار این اجازه را به ما می‌دهد میانگین بگیریم. ۳ روش برای میانگین گیری دارد. درگام اول میانگین حسابی یا هندسی قیمت ها گرفته می شود و در قدم بعد باید این میانگین‌ها را با هم تجمیع کرد.

این مقام مسئول در خصوص اینکه چرا تورم روستایی بالاتر از شهری بوده گفت: اینکه تورم روستایی بیشتر از شهری بوده به معنی این نیست که سطح قیمت‌ها در روستا بیشتر است بلکه میزان رشد قیمت در روستا بیشتر بوده است.

پارسا در پاسخ به این انتقاد که چرا تورم به صورت کلی و در همه کالاها و خدمات اعلام می شود گفت: در سایت مرکز آمار علاوه بر تورم ۵۱ و ۳۰ درصدی،  متوسط قیمت اقلام مختلف به طور جداگانه وجوددارد ۲۰ صفحه عدد و رقم و جدول است اما برای سیاست گذاری های کلی همان نرخ تورم سالانه به کار می آید.

وی تصریح کرد: در روش محاسبه تورم ۴۲۰ هزار قیمت از  ۴۷۵ قلم کالا در کل کشور جمع می‌شود که واقعیت زندگی مردم است.

مردم آنچه به عنوان گرانی در جامعه وجود دارد می‌پذیرند

بر اساس این گزارش عزیز نژاد کارشناس اقتصادی در این خصوص اظهار کرد: باید مشخص شود هدف اصلی از این محاسبات چیست. هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند صد درصد آمار صحیح ارائه می‌دهد احتمال خطا در محاسبات وجود دارد.

وی ادامه داد: در نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین ۹۸ به ۹۷، نرخ تورم خوراکی ها  بیش از ۵۰ درصد است  و تورم خدمات کمتر از این میزان است. نرخ تورم باید در کالاهای اساسی که مورد مصرف افراد جامعه است هم محاسبه و اعلام شود تا با واقعیت زندگی مردم بیشتر ملموس باشد. مردم آنچه به عنوان گرانی در جامعه وجود دارد می‌پذیرند.

عزیز نژاد افزود: جالب است که در این نرخ تورم اعلام شده ، تورم نقطه به نقطه در نقاط روستایی بیشتر از شهری بوده است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: صرف نظر از اینکه این آمار درست است یا غلط، عدد ۵۱ درصد تورم هم فاجعه است و سیاست گذار برای این گرانی باید برنامه داشته باشد.

وی ادامه داد: مرکز آمار در کنار محاسبه تورم سطح عمومی کالا‌ها و خدمات، گرانی کالا‌های اساسی را هم باید لحاظ کند.

این کارشناس اقتصادی افزود: صحت سنجی آمار بر اساس روش‌هایی همچون تقاطع گیری هم باید در مرکز آمار در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۱:۰۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
تورم در بعضی موارد 300 درصد است چرا صورت مسئله
را پاک می کنید؟
ناشناس
۰۱:۰۱ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
امان از اين تورم افسار گسيخته
ملکوت
۰۷:۳۴ ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
تورم 100درصد هست کجا 35درصدهست مگه مسئولین در بازار نیستند که این چنین تورم غیر واقعی اعلام میکنند .