وی تنظیم و هدایت روان آبهای حاصل از بارشهای اخیر را موردبررسی قرارداد و افزود: بارشهای اخیر و روانآبها با توجه به سازههای آبخیزداری که در منطقه اجرا شد توانست سفرههای زیرزمینی را تغذیه کرده و منابع پایه و تولید در بخش کشاورزی در پاییندست را بهبود ببخشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم از بهبود دبی چاهها و قناتهای منطقه خبر داد و تصریح کرد: با توجه به اقلیم قم که اقلیمی خشک بوده و در ۱۰ سال گذشته متأسفانه دچار خشکسالی بودیم و شرایط بارندگی خوبی نداشتیم، این آبروانها توانست بخشی از کمبودهای استان را جبران کند.
وی بهبود پوشش گیاهی و کاهش روزهای گردوخاکی استان را نتیجه بارندگیهای اخیر دانست و گفت: با بارشهای اخیر پوشش گیاهی یکساله و چندساله بهشدت گسترش پیداکرده که باعث کاهش روزهای گردوغباری استان میشود.
سجادی همچنین از اجرای سازههای آبخیزداری در ۵۰۳ نقطه استان خبر داد و خاطرنشان کرد: بر اساس ارزیابی همکاران درواقع بیش از یکصد میلیون مترمکعب از سیلابی که در بالادست حوزهها اتفاق افتاد بهوسیله این سازهها تنظیم و هدایت شد.
وی جذب بیش از ۳۰ میلیون مترمکعب آب به سفرههای زیرزمینی را نتیجه هدایت و کنترل آب بهوسیله سازههای آبخیزداری دانست و بیان کرد: اعتباری بیش از ۳۰ میلیارد تومان طی سه سال گذشته برای این سازهها هزینه شده که امیدواریم امسال بتوانیم اعتبار کافی را برای اجرای پروژهها در ۵ سال آینده دریافت کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم پروژههای سال ۹۸ را تشریح و عنوان کرد: بیش از ۳۳۵ هزار هکتار حوزههایی است که شهر قم را مستقیماً تحت تأثیر قرار میدهد، یعنی حوزههای زیردست سد ۱۵ خرداد و مشرفبه شهر قم که تا امروز در ۶ حوزه آن سازههای آبخیزداری اجرا شده است.
وی ادامه داد: امیدواریم در سال ۹۸ بتوانیم در ۶ حوزه دیگر در پاییندست سد ۱۵ خرداد سازههای آبخیزداری اجرا کرده و شهر قم را ازنظر خطر سیلاب کاملاً ایمن کنیم و همچنین امیدواریم امسال اعتباری بیش از یک و نیم برابر سال ۹۷ را داشته باشیم.
انتهای پیام/ ا