آیت الله اعرافی گفت:حوزه علمیه دنبال طراحی سند جامع کلی برای فعال کردن ۷۰ هزار مسجد در افق ۱۴۱۴ است.
به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛آیت الله علیرضا اعرافی پیش ظهر دوشنبه در دیدار مسئولان ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور که در ساختمان مرکز مدیریت حوزههای علمیه در قم برگزار شد، با اشاره به طرحهای پیش رو در مدیریت حوزههای علمیه گفت: از جمله طرحها در حوزه، کار ویژه روحانیت، آمایش و مجموعهای از طرحهایی است که آماده شده و هدف رسیدن به افق ۱۴۱۴ است.
وی اضافه کرد:از میان ۲۰۰ کار ویژه،۳۰ کار ویژه به عنوان اولویت که حوزه باید در آن عرصهها نیرو تربیت کند، در دست طراحی است.
امام جمعه قم ادامه داد: در همین رابطه با ۳۰ نهاد همفکری شده است و دنبال تفاهم هستیم که از جمله آن آموزش و پرورش، صدا وسیما و… است و قرار است با انجام تفاهم نامهها، به سمتی برویم که اهداف دینی محقق شود.
وی با بیان اینکه فاصله با مسجد ایده آل به لحاظ کمی و کیفی فاصله زیاد است،عنوان کرد: به لحاظ کمی، حداقلی که در طرح آمایش طراحی شده است، باید در حدود ۷۰ هزار مسجد فعال داشته باشیم. معتقدیم مسجد مهمترین جایگاه برای تربیت نیرو برای انقلاب، نظام و کشور است.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: از نظر کیفی هم نیازمند به ۲۰ شاخص مانند فعال بودن برای انجام سه وعده نماز، فعال بودن کانون و… است. اگر به ۲۰ شاخص توجه کنیم، اوضاع به مراتب بدتر خواهد بود و فکر کنم در این مورد ۳ الی ۴ هزار مسجد فعال هم نداشته باشیم. این اوضاع مسجد از نظر کمی و کیفی است.
وی بیان کرد: در این رابطه از سوی نهادهای فرهنگی، حوزه و… کوتاهیهایی صورت گرفته است. باید کمک کرد تا مسجد به ترازی مطلوب برسد تا عهدهدار نقش اساسی مانند سیاسی، اجتماعی، تربیتی و… شود و این نیازمند به هم فکری است. باید کمک کرد تا از این اوضاع نامطلوب عبور کرد.
وی اشاره کرد: معتقدیم مقوله مسجد به عنوان قطب فرهنگی و تربیتی نیازمند به بازسازی در مسائل فرهنگی، کیفی و کمی است و این مسئله به مسائلی مانند طراحی اهداف، برنامه ریزی و … وابسته است. اگر این اهداف محقق شود، نقش اساسی مسجد که تربیت نیروهای فرهنگی و… است، محقق میشود. این کار نیازمند اقدامات راهبردی کلان است و باید همتها مضاعف شود.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه ادامه داد: مسئله بعدی این است باید دستگاهها فعالتر باشند، ولی این گونه نیست. باید مسجد سامان جدیدی پیدا کند، نگاه مردمی باشد. مردم همه کاره باشند و نهادها تنها برنامه ریزی و نظارت کنند. این نگاه ضروری است و نیازمند به هدف معین است و در حوزه هم دنبال طراحی سند جامع کلی برای فعال کردن ۷۰ هزار مسجد در افق ۱۴۱۴ میباشیم.
آیت الله اعرافی ابراز کرد: اما موضوع دوم برگزاری مسابقه «مدهامتان» است. اگر چه در عرصه رشتهها و بین الملل، حفاظ و قاریان و… دستاوردهای قرآنی بسیار خوبی داشتهایم، اما هنوز به وضع مطلوب قرآنی نرسیدهایم. حداقل این است در مورد قرائت و تجوید قرآن به وضع مطلوب برسیم. در این بحث هنوز مشکلاتی است. باید ابتدا این عرصه جدی گرفته شود تا به سایر مباحث مانند حفظ برسیم. باید برای رفع این مشکل نگاه علمی شود، تحقیقات صورت گیرد تا نهایتاً به برنامه جامعه در مساجد و کانونها برسیم.
وی ادامه داد: موضوع سوم، مسئله جوان است. در بیانیه پنجم به این موضوع تأکید شده است و نگرانیها و خطر اصلی آن عدم ارتباط با جوانان است. معتقدیم نسل جوان در معرض خطرات بسیار زیادی است، اگر چه در مقایسه با نسلهای زمان انقلاب با وجود همه هجمهها بهتر است، ولی هنر این است رابطه خوب فکری و فرهنگی ایجاد شود. باید ارتباط و شناخت برقرار شود. اما با وضع مطلوب فاصله زیاد است.
مدیر حوزههای علمیه کشور عنوان : تأکید ما بر روی بین الملل است. نگاه بین الملل سازنده است. باید برای پیشرفت از مرزهای بین الملل گذشت. حوزه در موارد گفته شده آماده هرنوع همکاری است.
انتهای پیام/ح