سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار فارس:

گسترش مجموعه سعدیه ادای دینی کوچک به جایگاه این مرد بزرگ است

استاندار فارس گسترش مجموعه سعدیه و ترویج اندیشه‌های سعدی را ادای دینی کوچک به ساحت این مرد بزرگ دانست که فرهنگ ایران اسلامی به او مدیون است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت الله رحیمی استاندار فارس در مراسم یادروز شاعر بلندآوازه زبان پارسی، شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی، با بیان این که سعدی سخنگوی زندگی است، گفت: سخن او از دل زندگی بر می‌خیزد و بر دل زندگانی می‌نشیند و این خود ویژگی بزرگ شعر سعدی است که بیش از ۷۰۰ سال است که در ذهن و زبان ایرانیان جاری و ساری است.

وی با تاکید بر اینکه کلیات جلوه گاه نبوغ سعدی در سخنوری، اخلاق آموزی، دین ورزی و انسان دوستی است، افزود: آفرینش غزل‌های عاشقانه، روایات عارفانه، قصاید فاخر، مجالس حکیمانه، نصیحت الملوک خردمندانه و رباعیات و قطعات شاعرانه هر روز بر گستره سخن شیخ از کران تا به کران برقلمرو زبان فارسی افزود و با ترجمه آثارش به زبان‌های دیگر بزرگان ادب و اندیشه جهان را مسحور دیدگاه‌های نو اندیشانه و انسان گرایانه خود کرد.

رحیمی ادامه داد: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند بی‌شک سعدی یکی از پایه‌های بنای استوار ادب پارسی و محصول شعر و نثر او تشکیل دهنده یکی از برازنده‌ترین اندام‌های پیکره شکوهمند فرهنگ کنونی ما است.

استاندار فارس پند سعدی را مایه گرفته از معارف قرآن و حدیث دانست و بیان کرد: این پندهاهمواره نقش زرین خاطر پند آموزان و زبان فصیح و صریح سعدی رازگشای گنجینه‌های معانی برای دل‌های جوینده و مشتاق بوده است.

وی ادامه داد: امروز همانند همیشه عزیز‌ترین هدیه اصحاب سخن و ارباب خرد را می‌توان در بدایع طیبات دیوان او و زیباترین گل‌های اندیشه بشری را در گلستان مصفای نظم و نثر اوجست و یافت.

رحیمی با بیان اینکه سعدی منادی صلح و دوستی و محبت انسان گرایی و مهرورزی است به همدلی و مهمان نوازی اهالی شیراز در حادثه دردناک سیل اخیر اشاره کرد و آن را نمادی از پیوند فرهنگ و همدلی دانست.

وی اظهار کرد: ما از آموزه‌های دینی و ادبی خود آموخته و از همین رو "کمپین سعدی" در کنار مهرورزی‌های شیرازیان برای دلجویی از ساکنان کوه شیخ کاری شایسته و بایسته بود.

استاندار فارس تاکید کرد: خوشا بر ما که به واسطه عنایت بی علت باری تعالی از خوان بزرگانی، چون سعدی آب حیات می‌نوشیم و هم به مدد یزدان پاک توشه معرفت می‌اندوزیم.

وی با بیان اینکه سعدی در آثارش در اندیشه پی‌ریزی نگرشی نو در عصر خویش است، عنوان کرد: این نگرش از خوش‌بینی نسبت به توانایی‌های بشر برای حل مشکلات جمعی و فردی آلام و رنج بشری و غنی ساختن زندگی اجتماعی برخوردار است و توانایی انسان‌ها را در به دست آوردن دانش پیرامون جهان اجتماعی و نیز شیوه بهره جویی از آن به گونه‌ای سودمند افزایش می‌دهد.

رحیمی ادامه داد: در این فرهنگ انسان‌ها می‌کوشند تا در برابر عوامل حاکم بیرونی استقلال فردی و هویت ملی خویش را حفظ نمایند و میراث تاریخی خود را از گزند دور بدارند و سعدی نیز در این میان به تقویت و ترویج این اندیشه می‌پردازد و با یادآوری ارزش‌های انسانی ان را به این مسیر سوق می‌دهد.

استاندار فارس یاد آور شد: بدین سان است که سعدی شاعر ملی و میراث معنوی ایرانیان می‌شود.

نماینده عالی دولت در استان فارس گسترش مجموعه سعدیه و ترویج اندیشه‌های سعدی را ادای دینی کوچک به ساحت این مرد بزرگ دانست که فرهنگ ایران اسلامی به او مدیون است.
انتهای پیام/م

صحبت های استاندار فارس در مراسم یادروز سعدی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.