سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محقق شدن امر کنترل سیلاب‌های آینده با اجرای پروژه‌های تکمیلی

استاندار خوزستان بر لزوم اجرای پروژه‌های تکمیلی آینده برای کنترل سیلاب‌ها در استان تاکیر کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز ، شریعتی استاندار خوزستان گفت: لازم است برای پروژه‌های تکمیلی در استان اجرا شود از جمله اینکه علاج بخشی و افزایش ارتفاع سد دز جزو از اولویت‌ها باشد و این کار می‌تواند ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت این سد اضافه کند و نقش تاثیرگذاری در کنترل سیلاب‌ها داشته باشد.

وی افزود: پایداری سد‌ها به عنوان یک اولویت است که ما این اولویت به دنبال پیشگیری از آسیب دیدن، شکسته شدن سد‌ها و مدیریت رهاسازی آب بودیم تا پایداری، ایمنی سد و تاسیسات وابسته آن به خوبی حفظ شود و تلاش کردیم پایین‌دست مورد توجه باشد و رهاسازی تا حد امکان به گونه‌ای باشد که کمترین خسارت مالی و زیربنایی برای پایین دست ایجاد شود در این زمینه نقش سد‌ها برای جلوگیری از کنترل سیل در استان بر کسی پوشیده نیست.

شریعتی تصریح کرد: از مهر سال گذشته تا امروز ۳۵ میلیارد مترمکعب آورد رودخانه‌های استان بوده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال آبی این رقم به ۵۰ میلیارد مترمکعب برسد که کار مدیریت آب را سخت می‌کند.

استاندار خوزستان ادامه داد: در سیلاب اخیر خوزستان ۳ هزار و ۳۰۰ متر مکعب بر ثانیه خروجی دز بوده و ۲ هزار و ۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه خروجی کرخه، یکهزار و ۷۰۰ متر مکعب بر ثانیه خروجی کارون و ۶۰۰ متر مکعب بر ثانیه خروجی مارون بوده است، اما خوشبختانه هیچ تلفاتی نداشته‌ایم و با پهنه بندی‌های لازم و بررسی‌های لازم تلاش شد این شرایط مدیریت شود.

این مقام مسئول بیان داشت: در تلاش برای جابه‌جایی و تخلیه کمترین مناطق بودیم و یک کار جهادی با مشارکت و همراهی همه دستگاه‌های اجرایی و نیرو‌های مسلح صورت گرفت و اقداماتی نظیر پخش سیلاب، ایجاد دایک و انحراف آب انجام شد تا بتوانیم سه اولویت خود را در سرلوحه کار خود داشته باشیم و در واقع تلفات نداشته، سد‌ها پایدار باشد، زیرساخت‌های شهری آسیب نخورد و خسارت کشاورزی هم به حداقل برسد.

بهبهود وضعیت ریز گرد‌ها در خوزستان

وی گفت: سد‌ها خوشبختانه پُر شده و بسیاری از آب‌ها به کانون‌های ریزگرد هدایت شده‌اند وضعیت کانون‌های ریزگرد نیز بهبود یافته و محیط زیست خوزستان با آبگیری تالاب‌ها در نتیجه سیلاب اخیر وضعیت بهتری پیدا کرده که موجب احیای آن‌ها شده است. این سیلاب موجب تجدید منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی و آبیاری جنگل‌ها و تثبیت خاک شد.

شریعتی افزود: سد دز با قدمت ۵۶ سال ساخته شده است و با این وضعیت نیاز به مدیریت سد داشتیم، سد گتوند مشکلات خاص خود را دارد و سد کرخه بیش از ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب را تجربه نکرده است و در عین حال می‌بایست تا ۶.۲ میلیارد مترمکعب آب را تحمل می‌کرد.

استاندار خوزستان در پایان گفت: مسیر قدیمی سد دز اگر احیا شود می‌تواند به عنوان یک کانال سیلاب‌بر کمک کند و حجم زیادی از آب را هدایت کند و ساخت سد بختیاری می‌تواند عمر سد دز را بالا ببرد و در نهایت موضوع بیمه سیل هم برای جبران خسارت در بخش‌های صنعتی، کشاورزی و زیربنایی در کشور اجرایی شود.

انتهای پیام/ م

برچسب ها: سیلاب ، حوادث
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.