مصطفی المجی، سخنگوی نیروهای دولت وفاق ملی، در این خصوص گفت: «ما مرحله جدیدی از حملات را آغاز کردیم. امروز صبح دستورات برای پیشروی و به دست گرفتن زمین به ما رسید».
روز گذشته (شنبه)، پس از چند روز آرامش نسبی در طرابلس، صدای بیوقفه انفجارهای شدید در مناطق مختلف این شهر به گوش رسید.
خبرگزاری فرانسه تایید کرد که نیروهای وفادار به دولت وفاق ملی لیبی در منطقه «عین زارا» پیشروی کرده و خط مقدم را چند کیلومتر به جلوتر بردند. یکی از نیروهای دولت وفاق ملی در این خصوص به خبرگزاری فرانسه گفت نیروهای حفاظت از طرابلس، در «وادی ربیع» نیز پیشروی داشتهاند. این نیرو که خواست نامش فاش نشود، اظهار داشت: «این پیشرویها در مقابل حملات هوایی سنگین و آتشتوپخانهای که صبح (شنبه) انجام شد، صورت گرفت».
سخنگوی ارتش دولت وفاق ملی نیز اعلام کرد هفت حمله هوایی به مواضع نیروهای خلیفه حفتر صورت گرفته است.
حملات تلافیجویانه دولت وفاق ملی یک روز پس از آن صورت میگیرد که کاخ سفید اعلام کرد دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تلفنی با ژنرال خلیفه حفتر گفتگو کرد تا درباره «انتقال نظام سیاسی در این کشور به نظامی پایدار و دموکراتیک» بحث کنند.
در بیانیه کاخ سفید آمده بود ترامپ حفتر را «در مبارزه با تروریسم در لیبی و حفاظت از منابع نفتی آن» مهم میپندارد.
بحران در لیبی از دو هفته پیش آغاز شد؛ زمانیکه ژنرال خلیفه حفتر به نیروهای خود دستور داد تا طرابلس، پایتخت این کشور را از نیروهای تحت حمایت دولت وفاق ملی بگیرند. پیش از آن نیز ارتش ملی لیبی که تحت کنترل حفتر است بخشهایی از شهرهای کوچک در مسیر راه به پایتخت را گرفته بود؛ در حالی که السراج به نیروهای تحت فرمان خود دستور داده بود در صورت لزوم از زور استفاده کنند.
پس از مرگ معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی چندین سال است که این کشور شاهد درگیریها و شورشهای خونین بوده و دولت مرکزی واحدی در آن تشکیل نشده است. پارلمان مستقر در طبرق که در سال ۲۰۱۴ انتخاب شد و از حمایت ارتش ملی لیبی برخوردار است بر شرق این کشور حکومت میکند؛ حال آنکه دولت وفاق ملی که در سال ۲۰۱۵ تشکیل شد کنترل بخشهای غربی لیبی، از طرابلس به بعد را به عهده دارد.
در اواخر سال ۲۰۱۵ طرفین درگیری، «توافقنامه سیاسی لیبی» را در شهر اسکیران مراکش با هدف ایجاد دولت وفاق ملی به عنوان دولت قانونی موقت لیبی امضا کردند. با این وجود، این توافقنامه به دلیل مخالفت پارلمان شرق با برخی از مفاد آن به طور کامل اجرایی نشد.
انتهای پیام/