سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیل، مزارع و تاسیسات نیشکر در خوزستان را در خود غرق کرد/عمق فاجعه و خسارت‌ها در نیشکر به دلیل آب گرفتگی مزارع و کارخانه‌ها پنهان است

معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، شرایط در مزارع و تاسیسات نیشکر را بحرانی و پنهان عنوان کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، برات قبادیان،  معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، امروز در حاشیه بازدید از کشت و صنعت‌های دعبل خزاعی، سلمان فارسی و فارابی درخصوص وضعیت کشت و صنعت نیشکر در خوزستان گفت: برآورد دقیق از میزان خسارت سیلاب به کشت و صنعت‌های نیشکر در خوزستان با توجه به وسعت سیلاب و گسترش لحظه ای، چندان ممکن نیست و ضرروت دارد دانشگاه‌های کشور باید به کمک دولت بشتابند و با ارایه راهکار‌های علمی و عملی به کاهش خسارت‌های ناشی از سیل در خوزستان کمک کنند.

وی بیان کرد: سیل تاکنون به بیش از ۴۵ هزار هکتار از زمین‌های ۵ کشت و صنعت شرکت توسعه نیشکر خسارات جدی وارد کرده و در کشت و صنعت‌های سلمان فارسی و دهخدا علاوه بر مزارع، تاسیسات و کارخانه‌ها خسارت جدی ایجاد کرده است.

قبادیان با بیان اینکه در حال حاضر برآورد دقیقی از میزان خسارت‌های سیلاب به کشت و صنعت‌های نیشکر ممکن نیست، اذعان داشت: با توجه به گسترش لحظه‌ای سیلاب، میزان خسارت‌ها نیز روز به روز در حال افزایش است.

معاون آموزش، پژوهش وفناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: در کشت و صنعت نیشکر دهخدا تا چند روز قبل میزان خسارت‌ها کم‌تر بود، اما با نفوذ سیلاب، میزان خسارت‌ها نیز افزایشی چند برابری پیدا کرد و به رقمی بین یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

این مقام مسئول اظهار کرد: بخشی از خسارت‌های ایجاد شده در اثر سیلاب به کشت و صنعت‌های نیشکر در حال حاضر مشخص نیست و به دلیل آب گرفتگی وسیع پنهان مانده است، از این رو باید منتظر ماند تا سیلاب فروکش کند تا بتوانیم میزان دقیق خسارت‌ها را برآورد کنیم.

برات قبادیان با بیان اینکه دارایی و سرمایه اصلی کشت و صنعت‌ها مزارع نیشکر است، گفت: سرمایه گذاری‌های کلانی برای تبدیل زمین‌های شوره زار به زمین کشاورزی صورت گرفته و اکنون سیل تمامی این زیرساخت‌های کشاورزی را تخریب کرده است.

وی در ادامه با اشاره به نفوذ آب به تاسیسات و کارخانه‌های ۲ کشت و صنعت نیشکر بیان داشت: در کشت و صنعت نیشکر دهخدا و سلمان فارسی، سیلاب علاوه بر خسارت به مزارع، تاسیسات و کارخانه‌ها را نیز در آب فرو برده است و بخش صنعت نیز دچار خسارات زیادی شده است، در عین حال در کشت و صنعت حکیم فارابی نیز آب در حال نفوذ به مزارع نیشکر است.

قبادیان تصریح کرد: با توجه به بازدید‌هایی که از خسارت‌های وارده به کشت و صنعت‌های نیشکر انجام شد، تخمین شخصی من این است که بین ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان خسارت به ۵ کشت و صنعت نیشکر خسارت وارد شده است و با توجه به اشتغال ۲۰ هزار نفری در مجموعه شرکت توسعه نیشکر، باید به دنبال راه حلی برای کاهش خسارت‌ها در کم‌ترین زمان باشیم.

این مقام مسئول اذعان داشت: جبران خسارت‌های وارده بر اثر سیل به تنهایی از توان دولت خارج است و همه ارکان نظام باید کمک کنند تا این خسارت‌ها جبران شود و یا به حداقل برسد.

قبادیان بیان کرد: برای جبران خسارت‌های سیل نیاز به بودجه کلانی است، که پس از فروکش کردن سیلاب در خوزستان باید میزان خسارت به صورت کارشناسی محاسبه شود. تنها توصیه‌ای که دارم است که دانشگاه‌های کشور به کمک دولت بشتابند و راهکار‌های علمی و عملی برای کاهش خسارت‌های سیل در کمترین زمان ارائه دهند.

گفتنی است؛ امروز معاون آموزش، پژوهش وفناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت به همراه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان از کشت و صنعت‌های دعبل خزاعی، سلمان فارسی و فارابی که زیر آب ناشی از سیل قرار دارند، بازدید کردند.

انتهای پیام/گ

خسارت سیل به مزارع و تاسیسات نیشکر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.