به گزارش خبرنگار
راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،
اقبال شاکری، دبیر اجرای دومین کنفراس بین المللی مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه دومین کنفرانس در ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت ماه در سالن مرکز پژوهشگاه نیرو برگزار میشود، گفت: سال گذشته بعد از برگزاری اولین کنفرانس شاهد استقبال قابل توجهی از سازمانها و مراکز به طور تخصصی و حرفهای شدیم و بسیاری از سازمانهایی که آب موضوع ساخت و ساز ارتباط داشتند از این کنفرانس استفاده کردند.
وی تصریح کرد: مدل سازی
اطلاعات ساختمان به نوعی تکنیک رفتاری در برخی از ساخت و سازها و مراکز بوده و زمینه ساز کاهش مشکلات در حوزه ساخت و ساز میشد به همین دلیل بسیاری از مدیران در سازمانها و ارگانهای مختلف به این نتیجه رسیدهاند که از این مدل اطلاعاتی استفاده کنند.
شاکری با اشاره به اینکه ۸۰ دانشگاه برتر کشور در حوزه عمران و معماری هم اکنون در موضوع BIM به عنوان محورهای پژوهشی فعالیت میکنند، افزود: طی دو سال گذشته دانشگاه تربیت مدرس ۸۰ درصد از موضوعات مقالات، پژوهشها و پایان نامههای خود را به BIM قرار داده و این نشان دهنده توجه پژوهشگران علمی به این حوزه است.
دبیر اجرای دومین کنفراس بین المللی مدل سازی اطلاعات ساختمان تصریح کرد: مدل سازی اطلاعات ساختمان توانسته پراکندگی عوامل اجرای پروژه را از بین ببرد و یکپارچگی عملکرد تخصصی و حر فهای را به وجود آورد.
وی تصریح کرد: جدا افتادگی بین کارفرما، پیمانکار و
سازندههای پروژهها وجود داشت و همین امر باعث شده بود که پروژهها با کاهش کیفیت رو به رو شوند؛ درحالیکه میتوانیم با اجرای این طرح شاهد یکپارچگی بین عوامل اجرایی باشیم.
شاکری افزود: دوباره کاری، افزایش زمان و هزینهها از مهمترین مشکلات پروژههایی است که از این طرحها استفاده نکرده است. آمارهایی که سازمان برنامه و بودجه ارائه داده، نشان میدهد که زمان تصویب و طراحی پروژهها ۴ سال و زمان اجرای پروژهها به ۸ سال افزایش یافته که حدودا ۳۰ درصد افزایش هزینه را در پی دارد.
دبیر اجرای دومین کنفراس بین المللی مدل سازی اطلاعات ساختمان به مزایای مدل سازی اطلاعات اشاره کرد و گفت: این طرح سه دستاورد از جمله ساخت پروژه به صورت مجازی و طراحی کاملا علمی پروژهها یکپارچگی و مدیریت پروژهها و ایجاد ارتباط بین هزینهها و زمان پروژهها از مهمترین دستاوردهای این طرح به شمار میرود.
وی افزود: با اجرای این طرحها میتوانیم پروژه را پیش از ساخت به صورت مجازی ایجاد کنیم و با اندازه گیری دقیق و حتی طراحی پیچ و مهرهها بتوانیم یک پروژه را به طور کامل اجرایی کنیم.
شاکری گفت: همچنین میتوان مصرف انرژی و همچنین
تولید گازهای گخانهای را کاهش داده و از جدیدترین فناوریهای دانش روز دنیا استفاده کنیم.
دبیر اجرای دومین کنفراس بین المللی مدل سازی اطلاعات ساختمان با اشاره به اینکه در آینده نه چندان دور با هوشمند سازی شهرها باید اطلاعات مربوط به پروژهها ذخیره سازی شود، گفت: در آن دوره چارهای جز استفاده از مدل سازی اطلاعات را نداشتیم، بنابراین باید استفاده از این طرحها زمان و هزینهها را کاهش و مدیریت کنیم؛ به طوری که با اجرای این طرح میتوانیم ۲ تا ۳ درصد از هزینهها را در کوچکترین پروژهها کاهش دهیم.
وی تصریح کرد: سازمان مدیریت بحران، آتش نشانیها و مدیریت شخصی میتوانند با یکپارچگی سازی اطلاعات و فناوریهای خود از جدیدترین پروژه هایی که در آن BIM را استفاده کردند به نمایش بگذارند.
افزایش ۳۰۰ درصدی هزینه اجرای پروژهها با تعویق در زمان اجرا
شاکری گفت: سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است که ۷۰ درصد از پروژهها به اهداف خود نمیرسند و متوسط زمان تصویب و طراحی پروژه ۴ سال و اجرای آن ۱۲ سال طول میکشد که در نتیجه افزایش ۳۰۰ درصدی هزینهها را به دنبال دارد.
دبیر اجرای دومین کنفراس بین المللی مدل سازی اطلاعات ساختمان تشریح کرد: اگر در پروژهای به طور مثال ۱۰۰ میلیون تومان هزینه کنیم شاهد بازگشت سرمایه ۱۸۰ میلیون تومانی هستیم.
وی در پایان گفت: اگر نرخ تورم را در کشور ۳۰ درصد در نظر بگیریم هر پروژهای که بیش از ۲ سال برای اجرا زمان ببرد، شاهد رشد ۳۰ درصدی هزینهها و ۲۰ برابر شدن قیمتها خواهیم بود که نتیجهای جز زیان دهی برای مصرفکننده و تولیدکننده نخواهد داشت.
انتهای پیام/