سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با نمایش فیلم دیده بان؛

سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر آغاز به کار کرد/ حاتمی‌کیا: همیشه فرزند زمانه خود بوده‌ام

افتتاحیه سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، با حضور جمعی از سینماگران در سینما فلسطین برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر فجر امشب (چهارشنبه ۲۸ فروردین) در سینما فلسطین تهران با نمایش فیلم سینمایی «دیده بان» ساخته ابراهیم حاتمی کیا آغاز شد.

در افتتاحیه جشنواره جهانی فیلم فجر، تفاهمنامه‌ای میان علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر کشور و رضا میرکریمی دبیر سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به امضا رسید.

در ادامه این مراسم کیک سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر با حضور رضا کیانیان و ستاره اسکندری بریده شد.

در افتتاحیه جشنواره جهانی فیلم فجر ابراهیم حاتمی کیا، رضا میرکریمی، شهاب اسفندیاری، رضا کیانیان و مجید رجبی معمار مدیرعامل خانه هنرمندان از کتاب سه زبانه دیده بان که به مناسبت نمایش نسخه مرمت شده فیلم دیده بان، گردآورری شده است، رونمایی کردند. ابراهیم حاتمی کیا کارگردان این فیلم یک نسخه از کتاب را امضا کرد.

حاتمی کیا: از میدان جنگ به سینما آمده ام

حاتمی‌کیا قبل از نمایش فیلم «دیده بان»  روی صحنه رفت و گفت: من از میدان جنگ به سینما آمدم. در آن نفس کشیدم و بزرگ شدم و در آن فضا ذوب شدم. همان سال‌ها متوجه شدم که باید دوربین را هم به دست بگیرم. فیلم «دیده‌بان» که شما ملاحظه خواهید کرد، حاصل همان تجربه من از جنگ و دفاع مقدس است.

کارگردان «آژانس شیشه‌ای» ادامه داد: سال‌های زیادی در سینمای ایران فعالیت کرده ام و خیلی از فیلم‌هایی که کار کردم از جنگ سرچشمه گرفته است. من همچنان متاثر از فضا و حال هوای آن دوران هستم.

وی اظهار کرد: وقتی به خودم نگاه می‌کنم، می بینم خیلی پیر شدم. عکس روی فیلم خیلی جوان‌تر از من است و موهایم اینطور سفید نبود. من الان یک جوان ۲۷ ساله نیستم و در حال حاضر یک پدربزرگ ۵۷ ساله هستم با نگاهی دیگر به دنیا و جهان.

حاتمی کیا اضافه کرد: من همیشه فرزند زمان بوده ام و در زمان حال زندگی کرده ام. همواره به آنچه اتفاق افتاده و دیدم واکنش نشان داده‌ام. فیلم «دیده‌بان» را زمانی ساختم که موج عقب‌نشینی‌ها شروع شده بود. من این فضا را درک کردم و به سراغ ساخت فیلمی رفتم که احساس می‌کردم نیاز زمان است.

وی ادامه داد: برخی نمی‌خواستند فیلم‌های من را ببینند. شناخت من توسط مردم با فیلم از کرخه تا راین بود، در حالی که فیلم‌های دیگری را قبل از آن کار کرده بودم.

این کارگردان اظهار کرد: هیچ وقت فیلم‌های خودم را نمی‌بینم؛ چون برایم سخت و عذاب آور است (با خنده). از مرکز فیلم‌خانه ایران تشکر می‌کنم که این فیلم‌های قدیمی را مرمت می‌کند؛ چون اگر این کار را انجام ندهند نسل‌های بعدی وقتی نسخه‌های قدیمی این فیلم‌ها را می‌بینند فکر می‌کنند از دوران چارلی چاپلین عقب‌تر بوده ایم. 

در ادامه این مراسم هوشنگ گلمکانی منتقد سینما گفت: ژانر جنگ و فیلم‌های جنگ در ایران چالش برانگیز شده است؛ اما این ژانر یک ژانر شناخته شده در همه‌ جهان است. مرحوم ملاقلی پور و ابراهیم حاتمی کیا آغاز کنندگان این ژانر در ایران بودند و توانستند یک وجه احساسی و عارفانه را در کنار سینمای جنگ به آن اضافه کنند.

رضا کیانیان بازیگر سینما هم که در این مراسم حاضر بود، در ادامه به روی صحنه آمد و گفت: جشنواره جهانی فیلم فجر جشنواره کم‌خرجی است؛ نه می‌خواهیم پرخرج‌ترش کنیم و نه می‌توانیم. اما در این چهارسال اتفاقات ویژه‌ای در این جشنواره افتاده است. امسال حدود ۱۶۰ فیلم نشان داده خواهد شد. از شما دعوت می‌کنم همه این فیلم‌ها را ببینید چون در جای دیگری این فیلم‌ها را نمی‌توانید ببینید. بسیاری از آن‌ها برای اولین بار است که در ایران نمایش داده می‌شوند.

وی اظهار کرد: امسال که جشنواره همزمان با نیمه شعبان است، خیابان برادران مظفر را با همکاری شهرداری تهران تزیین کردیم. فیلم نشان می‌دهیم و موسیقی هم اجرا می‌شود. سعی داریم با کمک شهرداری در سال‌های دیگر هم این جشن‌ها را داشته باشیم. امیدوارم این گذر فرهنگی، جایی باشد برای اینکه لبخند به لب شما بیاورد و این برنامه‌ها ادامه یابد.

کیانیان با اشاره به پخش فیلم‌های کلاسیک مرمت‌شده در این دوره از جشنواره بیان کرد: در همه جای دنیا فیلم‌هایی را که در حال نابود شدن هستند، با کمک دیجیتال مرمت می‌کنند. ما هم در ایران فیلم‌ها را مرمت می‌کنیم. در سال‌های اخیر فیلم‌های مهمی از تاریخ سینمای ایران مرمت شده و به نمایش درآمده اند.

گفتنی است کتاب «دیده بان» اثری به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی است که با هدف معرفی هرچه بیشتر سینماگران شاخص و ممتاز ایرانی به مخاطبان بین‌المللی تهیه شده است. این کتاب مشتمل بر تحلیلی از سینمای ابراهیم حاتمی‌کیا با تمرکز بر سه فیلم «دیده‌بان»، «از کرخه تا راین» و «آژانس شیشه‌ای» است که در یک مجلد توسط انتشارات خانه هنرمندان ایران و با حمایت جشنواره جهانی فیلم فجر به منتشر شده است. متن انگلیسی کتاب «دیده بان» تألیف شهاب اسفندیاری عضو هیأت علمی دانشگاه هنر، ترجمه فارسی به قلم مسعود اوحدی و ترجمه عربی آن توسط احمد عبیات انجام شده است.

جشنواره جهانی فیلم فجر از امشب تا ششم اردیبهشت ماه ادامه دارد.

گزارش از اشکان منصوری

برای دیدن تصاویر بیشتر اینجا کلیک کنید

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.