«اوکِلا اوریِم» وزیر خارجه اوگاندا روز چهارشنبه در گفتگو با خبرگزاری رویترز اعلام کرد: «اوگاندا به هیچ وجه از بررسی اعطای پناهندگی به البشیر احساس شرمندگی نخواهد داشت».
وی با این حال تأکید کرد البشیر تاکنون برای دریافت پناهندگی هیچ تماسی با دولت اوگاندا نداشته، اما بررسی اعطای پناهندگی سیاسی به رئیسجمهور برکنار شده سودان هیچ پیامد بدی نخواهد داشت.
به دنبال گسترش تظاهرات علیه دولت سودان، نیروهای ارتش این کشور پنجشنبه گذشته نهادهای دولتی را محاصره و بیش از ۱۰۰ عضو حزب کنگره ملی حاکم این کشور را بازداشت کردند. عمر البشیر، رئیسجمهور این کشور نیز در بازداشت این نیروها قرار دارد.
ارتش با انتشار بیانیهای اعلام کرد برای اداره کشور طی دو سال آینده شورای نظامی انتقالی به ریاست محمد عوض بن عوف، وزیر دفاع این کشور تشکیل داده است. اما در ادامه تظاهراتها، محمد عوض بن عوف بامداد شنبه کنارهگیری خود از ریاست شورای نظامی انتقالی را اعلام و عبدالفتاح برهان عبدالرحمن، بازرس کل ارتش سودان را به عنوان جانشین خود معرفی کرد. محمد حمدان دقلو نیز به عنوان معاون رئیس این شورای نظامی انتخاب شد.
همچنین خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه به نقل از افراد نزدیک به عمر البشیر از انتقال او به زندان انفرادی خبر داد. همزمان برخی گزارشها درباره سفر البشیر به امارات نیز منتشر شده است.
دادگاه بینالمللی کیفری (ICC) در سال ۲۰۰۹ عمر البشیر را به دلیل شرکت فعال در «پاکسازی نژادی» افراد غیرعرب که منجر به قتل دستکم ۲۰۰ هزار نفر شد تحت پیگرد قرار داد و حکم بازداشت او را صادر کرد. «یووری موسونی» رئیسجمهور اوگاندا این حکم دادگاه بینالمللی کیفری را محکوم و آن را ابزار قضایی غرب علیه آفریقاییها توصیف کرد.
انتهای پیام/