وی اقلام عمده کالاهای صادراتی از گمرک و بازارچه مرزی ریمدان چابهار را مصالح ساختمانی، سوخت، کاشی و سرامیک، خرما و میوه ذکر کرد و افزود: این کالاها به کشور پاکستان صادر شده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت چابهار گفت: واردات انواع کالا از گمرک چابهار و بازارچه مرزی ریمدان در سال ۱۳۹۷ نسبت به سال ۱۳۹۶ سیر نزولی داشته و واردات به منطقه آزاد نسبت به سال ۱۳۹۶ به میزان ۷۸ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: از آنجاییکه عمده واردات از بازارچه ریمدان در سنوات گذشته دام زنده بوده، در سال ۱۳۹۷ ورود دام انجام نشده لذا هیچ گونه وارداتی از این بازارچه نداشته ایم.
اکبری تصریح کرد: واردات به کشور از طریق گمرک چابهار در سال پارسال ۷۷ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۱۳۹۶ کاهش ۲۵ درصدی را نشان میدهد.
وی اقلام عمده کالاهای وارداتی را برنج، کالاهای صنعتی، لوازم خانگی و لوازم یدکی عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه چابهار دروازه ورود به کشور شناخته میشود و نگاه تجار و بازرگانان در سال گذشته برای واردات کالا معطوف به این شهرستان شده لذا واردات کالا از صادرات بیشتر بوده و تراز تجاری منطقه را ۳۶ میلیون دلار منفی کرده است.
رئیس اداره صنعت، معدن وتجارت چابهار گفت: به منظور تحقق هدف گذاری صادرات غیر نفتی سیستان و بلوچستان در برنامه ششم توسعه اقتصادی در سالجاری که ۸۰۳ میلیون دلار تعیین شده امیدواریم با توجه به اینکه شهرستان چابهار ظرفیتهای اقتصادی زیادی دارد بتواند نقش مهمی در اجرای این هدفگذاری داشته باشد.
وی با بیان اینکه ایجاد زیرساختهای لازم در بازارچه مرزی ریمدان و فعالیت مجدد بازارچه مرزی پسابندر و همچنین پررنگتر شدن نقش منطقه آزاد در صادرات کالاهای تولیدی میتواند به هدفگذاری تعیین شده کمک کند اظهار داشت:این امر موجب ارز آوری برای کشور و تولید اشتغال و ثروت برای مردم منطقه خواهد شد.
انتهای پیام/گ