معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر تصریح کرد: طبق قانون درآمدهای حاصله از افزایش قیمت پرمصرفها، در ردیف بودجه جداگانه به صورت شفاف در بهینه سازی شبکه توزیع مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به طراحی نرم افزار برای پرداخت و بررسی میزان مصرف برق اظهار کرد: نرم افزاری برای بررسی میزان مصرف و پرداخت قبوض، اطلاع از ساعات پیک مصرف متناسب با هر منطقه برای مشترکان ارائه شده است که میتواند در کاهش قبوض کاغذی کمک شایانی داشته باشد.
وی افزود: ما وظیفه تأمین قبوض کاغدی را داریم، هر چند که در این حوزه پیشرفت داشتیم و میتوانیم به مشتریان به صورت آنلاین خدمات عرضه کنیم.
حقی فام با اشاره به هدف وزارت نیرو برای افزایش تعرفه مشترکان برق بیان کرد: مهمترین هدف افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف، رعایت الگوی مصرف از سوی مشترکان پرمصرف است.
سخنگوی صنعت برق با اشاره به افزایش تعرفه برق از ابتدای اردیبهشت امسال گفت: افزایش تعرفههای برق نسبت به تورم کشور بسیار بسیار عدد پایینتری است.
وی افزود: در این راستا به هیئت دولت قول دادیم تا قرائت مشترکان پرمصرف بهصورت ماهانه باشد تا به سرعت متوجه شده و در راستای اصلاح گام بردارند هر چند که با این کار مراجعات و صدور قبوض ۲ برابر شده و کار را برای ما سخت میکند.
وی با اشاره به حد مصرفی مشترکان پرمصرف گفت: مصرف زیر ۳۰۰ کیلووات ساعت مشترک در گروه خوشمصرف و بالای آن و ۲ برابر آن یعنی ۶۰۰ کیلو وات جزو پرمصرف است و اگر بالاتر از ۶۰۰ کیلو وات باشد آن موقع از مکانیسمهای کنترلی استفاده خواهیم کرد.
حقیفام تصریح کرد: میزان خسارتهای وارد از سیلاب اخیر تاکنون ۶۵۲ میلیارد تومان است که امکان افزایش آن وجود دارد و در این راستا کمیتهای را تشکیل دادیم تا به محض کاهش سطح آب، میزان خسارت را تخمین بزنند.
حقیفام در مورد میزان آسیب سیلاب به صنعت برق گفت: بحث سیل در کنار آسیبهایی که به کشور داشته است موجب افزایش منابع آب بسیاری از سدهای کشور شده است. از همین رو ما در حال حاضر قدرت تولید ۱۰ هزار مگاوات از ۶۱ هزار مگاوات مصرفی کشور را از طریق نیروگاههای آبی را داریم.
سخنگوی صنعت برق افزود: البته تاکید ما در تولید برق بیشتر بر نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر است، چون هیچ تضمینی برای ادامه این روند در سالهای آینده وجود ندارد.
وی در مورد برنامه توانیر در خصوص مناطق سیل زده گفت: صنعت برق همیشه در بحرانهای طبیعی، ضمن در نظر گرفتن شرایط آن مناطق همیشه خود را مقید به حضور در کنار مردم میدانیم. از همین رو به دنبال فشار آوردن به بخشهای آسیبدیده نیستیم و دستور دادیم تا قرائت مشترکان در مناطق تحت تاثیر سیل متوقف شود تا شرایط عادی شود.
حقی فام بیان کرد: در این مناطق تاکیدی بر وصول مطالبات از مردم نداریم، اما ابلاغ کردیم که میزان انرژی مصرف شده در این مناطق و اسکان موقت، قرائت و شناسنامهدار شود تا به عنوان تلفات ثبت نشود.
سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: در استان خوزستان به دلیل حجم بالای آب و راکد بودن آن بسیاری از پایههای شبکه توزیع درون آب است، اما شبکه انتقال و فوقتوزیع هیچ مشکلی ندارند و گاهاً برای افزایش امنیت مردم در برخی نقاط شبکه توزیع را قطع کردهایم. همچنین با در نظر گرفتن گرمای هوا سعی میکنیم مشکلی توزیع آب در خوزستان نداشته باشیم.
وی افزود: پارسال در زمان پیک مصرف به دلیل کاهش بارش حدود ۴ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار مگاوات تولید برق از نیروگاههای آبی داشتیم که امسال به دلیل حجم بالای آب این ظرفیت به ۱۱ هزار مگاوات افزایش یافته است. یعنی ۵ هزار مگاوات به قدرت تولید ما افزوده شده است.
حقی فام در مورد کاهش شکاف بین قیمت تکلیفی و قیمت تمامشده گفت: ما پیش از این ۲ مصوبه داشتیم که یکی از آنها در راستای کاهش سوبسید این بخش بود، اما با توجه به مؤلفههای اقتصادی موجود به ویژه در یک سال اخیر اصراری به کاهش شکاف قیمت تکلیفی و قیمت تمامشده نداریم. برای نمونه در ارتباط با انشعابها شاهد افزایش ۲ و نیم تا ۳ درصدی هزینهها هستیم. در حالی که این مقدار افزایش را در نرخ انشعاب اعمال نکردهایم.
سخنگوی صنعت برق بیان کرد: همچنین سعی کردیم تا بدهیهای خود به بخشهای ترانسسازی، کنتورسازیها و کابلسازیها را بپردازیم. از همین رو وضعیت ما در این بخشها نسبت به سال گذشته بهتر خواهد بود. براساس برنامه تلاش میکنیم تا کنتورهای هوشمند ارزان قیمت نصب کنیم تا اطلاعات مشترکان بدون مراجعه در دسترس باشد و از امسال برای اولین بار برای مشترکان پرمصرف اعمال خواهد شد تا قرائت کنتور از راه دور و صدور قبوض الکترونیکی باشد. همچنین اپلیکیشنی طراحی کردیم که قابل نصب در گوشیهای هوشمند است و میتواند میزان تغییر مصرف و زمان استفاده مناسب از وسایل برقی را به اطلاع خانوارها برساند.
سخنگوی صنعت برق در مورد تغییر ساعات ادارات در زمان پیک مصرف گفت: ما بحث مدیریت مصرف که یکی از بخشهای آن تغییر ساعات اداری است را با قدرت انجام میدهیم. از همین رو این برنامه همانند سال گذشته بسته به رفاه هر استان اعلام خواهد شد تا خود را با آن تطبیق داده و اجرا کنند.
حقیفام در مورد صادرات برق گفت: در سال گذشته به دلیل افزایش مصرف داخلی، صادرات ما محدود بود، اما امسال به دلیل افزایش توان تولید، سعی میکنیم توافقات خود با عراق و تعهدات بینالمللی خود را انجام بدهیم و پس از تامین نیاز داخل، صادرات را بدون هیچ مشکلی انجام خواهیم داد. همچنین ما توان بالایی در ارائه خدمات فنی و مهندسی داریم که میتوانیم در صدور آن نیز موفق باشیم، به طوری که از این توان ما در کشور عراق استفاده میشود و هر کشوری که درخواست داشته باشد آماده ارائه خدمات فنی و مهندسی هستیم.
انتهای پیام/