سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مرکز خشکسالی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

رشد ۱۶۶ درصدی بارش نسبت به مدت مشابه پارسال/میزان بارش در سال زراعی جدید ۲۱ درصد بیش از سال زراعی کامل است

ضیاییان گفت: از ابتدای مهر تا ۲۸ فروردین مجموع کل بارش‌های کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶۶ درصد رشد داشته است.

صادق ضیاییان، رئیس مرکز خشکسالی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین میزان بارش از ابتدای سال زراعی جدید اظهار کرد: براساس آخرین آمار از ابتدای مهر تا ۲۸ فروردین ۹۸ مجموع بارش‌های کشور ۲۸۲.۵ میلی متر بوده، در حالیکه مدت مشابه پارسال ۱۰۶ میلی متر و بلندمدت ۱۹۳ میلی متر بوده است.

وی با بیان اینکه میزان بارش نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۱۶۶ درصد و بلندمدت ۴۶ درصد رشد داشته است، افزود: با توجه به بارش‌های مناسب در شرق کشور، هم اکنون هیچ استانی نیست که کمتر از میزان بلندمدت خود، بارش دریافت کرده باشد.

ضیاییان با اشاره به اینکه مابقی استان‌ها بیش از دوره بلندمدت بارش دریافت کردند، بیان کرد: در این میان استان ایلام ۱۱۱ درصد، لرستان ۱۰۵ درصد و همدان ۹۳ درصد بیش از نرمال پربارش‌ترین استان‌ها نسبت به دوره بلندمدت در کشور هستند.

رئیس مرکز خشکسالی با بیان اینکه متوسط میزان بارش در یک سال زراعی کامل ۲۳۳ میلی متر است، اظهار کرد: با توجه به بارش‌های مناسب در ماه‌های اخیر، تاکنون ۲۱ درصد بیش از یک سال زراعی کامل بارش دریافت کردیم


بیشتر بخوانید: رشد ۴۰ درصدی بارش نسبت به دوره بلندمدت/ میزان بارش در سال زراعی ۹۸-۹۷ استثنایی بود


وی میزان بارش در اردیبهشت را مقداری بیش از نرمال پیش بینی کرد و گفت: براساس بولتن‌های هواشناسی در اردیبهشت، میزان بارش در منطقه شمال غرب و حاشیه شمال کشور بیش از نرمال و سایر مناطق نرمال پیش بینی می‌شود.

ضیاییان با اشاره به اینکه بارش‌های تابستانه مقادیر قابل توجهی در طول دوره آماری نبوده است، گفت: در تابستان امسال بارش‌های رگباری و نقطه‌ای به خصوص در مناطق مرتفع رخ خواهد داد که این امر می‌تواند تا حدی خطرناک باشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه اغلب استان‌ها در سال زراعی جدید ۱۰۰ درصد بارش یکسال زراعی را دریافت کردند، تصریح کرد: استان‌های اردبیل، گیلان، سیستان و بلوچستان، کرمان و بخشی از آذربایجان شرقی سهم کامل یک سال زراعی خود را دریافت نکردند.

به گفته وی؛ در پیش بینی‌های فصلی نمی‌توان وقوع سیل را پیش بینی کرد چرا که سیل از پدیده‌های حدسی است که تنها ۴۸ تا ۷۲ ساعت قبل از وقوع می‌توان آن را پیش بینی کرد.

رئیس مرکز خشکسالی در پایان از کاهش دما در اردیبهشت نسبت به دوره بلندمدت خبر داد و گفت: براساس بولتن‌های هواشناسی، میزان دما از اردیبهشت به بعد، نیم تا یک درجه افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/

تمامی استان ها بیش از دوره بلندمدت بارش دریافت کردند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.