سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ترامپ قطعنامه کنگره درباره قطع حمایت از عربستان در جنگ یمن را وتو کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا قطعنامه کنگره این کشور که خواستار قطع حمایت نظامی ایالات متحده از ائتلاف متجاوز سعودی در جنگ علیه یمن شده بود را وتو کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری فرانسه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بامداد چهارشنبه قطعنامه کنگره این کشور که خواستار قطع حمایت نظامی ایالات متحده از ائتلاف متجاوز سعودی در جنگ علیه یمن شده بود را وتو کرد.

در همین حال انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجی امارات متحده عربی نیز از این اقدام رئیس‌جمهور آمریکا استقبال کرد.

این قطعنامه، ۲۳ اسفند سال گذشته با ۵۴ رأی موافق و ۴۶ رأی مخالف در مجلس سنا و ۱۵ فروردین سال جاری، با ۲۴۷ رأی در برابر ۱۷۵ رأی در مجلس نمایندگان به تصویب رسید. کاخ سفید قبلاً تهدید کرده بود ترامپ این مصوبه را وتو خواهد کرد.

ترامپ در بیانیه‌ای، قطعنامه مصوب‌شده در کنگره را تلاشی خطرناک و غیرضروری برای تضعیف اختیارات او به موجب قانون اساسی خوانده است.

رئیس‌جمهور آمریکا در این بیانیه اذعان کرده دولت این کشور از زمان آغاز این جنگ در سال ۲۰۱۵، با تبادل اطلاعات، پشتیبانی لوجستیک و سوخت‌رسانی در حین پرواز از برخی کشور‌های عضو ائتلاف سعودی حمایت محدود کرده است.

ترامپ ادعا کرده دلایل متعددی برای حمایت آمریکا از ائتلاف سعودی وجود دارد. او گفت: اولین و مهم‌ترین نکته اینکه وظیفه ما حفظ ایمنی بیش از ۸۰ هزار آمریکایی است که ساکن کشور‌هایی از ائتلاف هستند که هدف حمله حوثی‌ها (انصارالله) قرار گرفته‌اند.

او در ادامه با تکرار ادعا‌های اثبات‌نشده گفته حوثی‌ها (اعضای انصارالله) به واسطه حمایت ایران از موشک، پهپاد‌های مسلح و قایق‌های انفجاری برای حمله به اهداف نظامی و غیرنظامی در کشور‌های عضو ائتلاف استفاده کرده‌اند.

رئیس‌جمهور آمریکا دلیل دیگر حمایت کشورش از ائتلاف سعودی را اینطور توضیح داده است: به علاوه، درگیری‌ها در یمن روشی ارزان‌قیمت و کم‌هزینه برای این است که ایران برای ایالات متحده و متحد ما عربستان سعودی مشکل ایجاد کند.

او در بخش دیگری از این بیانیه، قطعنامه مورد نظر را خطرناک توصیف کرده و گفته کنگره نباید به دنبال مانع‌تراشی در عملیات‌های تاکتیکی باشد، زیرا انجام این کار به منزله مداخله در اختیارات قانونی رئیس‌جمهور آمریکا خواهد بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.