ژنرال جلالالدین شیخ، از اعضای شورای انتقالی نظامی سودان روز سهشنبه در این باره تصریح کرد: «دولت منتخب مردمی تصمیم میگیرد و نه شورای نظامی انتقالی که آیا او (عمر البشیر) را تحویل دادگاه بینالمللی کیفری (ICC) خواهد داد یا خیر.»
دادگاه بینالمللی کیفری (ICC) در سال ۲۰۰۹ عمر البشیر را به دلیل شرکت فعال در "پاکسازی نژادی" افراد غیرعرب که منجر به قتل دستکم ۲۰۰ هزار نفر شد تحت پیگرد قرار داد و حکم بازداشت او را صادر کرد.
به دنبال گسترش تظاهرات علیه دولت سودان، نیروهای ارتش این کشور پنجشنبه گذشته نهادهای دولتی را محاصره و بیش از ۱۰۰ عضو حزب کنگره ملی حاکم این کشور را بازداشت کردند. ۳۵ تن دیگر نیز در جریان تظاهرات مردم سودان کشته شدند. عمر البشیر، رئیسجمهور این کشور نیز در بازداشت این نیروها قرار دارد.
ارتش با انتشار بیانیهای اعلام کرد برای اداره کشور طی دو سال آینده شورای نظامی انتقالی به ریاست محمد عوض بن عوف، وزیر دفاع این کشور تشکیل داده است. اما در ادامه تظاهراتها، محمد عوض بن عوف بامداد شنبه کنارهگیری خود از ریاست شورای نظامی انتقالی اعلام و عبدالفتاح برهان عبدالرحمن، بازرس کل ارتش سودان را به عنوان جانشین خود معرفی کرد. محمد حمدان دقلو نیز به عنوان معاون رئیس این شورای نظامی انتخاب شد.
دو روز پس از وقوع کودتای نظامی در سودان، سران معترضان در خارطوم، پایتخت این کشور از هواداران خود خواستند همچنان در خیابانها بمانند. این در حالی است که ارتش میخواهد دو سال قدرت را در دست داشته باشد و پس از آن انتخابات برگزار شود.
ارتشبد عبدالفتاح برهان، رئیس جدید شورای نظامی انتقالی سودان با صدور اولین فرمان خود دستور مصادره اموال شخصیتهای دولت عمرالبشیر و نیز تحت پیگرد قرار گرفتن آنها را صادر کرد. وی همچنین دستور آزادی تمامی افسرانی را که از معترضان حمایت کرده و خواهان برگزاری تجمعات شده بودند، صادر کرد.
انتهای پیام/