استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل همچنین اعلام کرد بنابر گزارش سازمان بینالمللی مهاجرت از آغاز حمله نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» در ۵ آوریل برای کنترل طرابلس، ۱۴۶ نفر کشته شدند که ۱۳ تن از آنها افراد غیرنظامی بودند.
فیلیپو گراندی، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور آوارگان نیز ضمن هشدار نسبت به شکل گیری موج آوارگان در لیبی گفت: «ما به شدت نگران اوضاع لیبی هستیم. به نظر ما، لیبی کشوری برای عبور هزاران آواره و مهاجر است که بسیاری از آنها تلاش میکنند به اروپا بیایند.»
وی همچنین هشدار داد: «در چند ماه اخیر ما توانستیم به برخی از بازداشتگاهها دسترسی پیدا کنیم و از آلام و وضع بغرنج شماری از این افراد بکاهیم. تشدید درگیریها در لیبی سبب میشود انجام کار در این کشور بسیار سخت شود و سبب میشود آوارگی شدیدتر از سال دو هزار و یازده در این کشور بروز کند.»
پس از مرگ معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی چندین سال است که این کشور شاهد درگیریها و شورشهای خونین بوده و دولت مرکزی واحدی در آن تشکیل نشده است. پارلمان مستقر در شهر طبرق که سال ۲۰۱۴ انتخاب شد و از حمایت «ارتش ملی لیبی» برخوردار است بر شرق این کشور حکومت میکند. «دولت وفاق ملی» که سال ۲۰۱۵ تشکیل شد نیز کنترل بخشهای غربی لیبی، از طرابلس به بعد را به عهده دارد.
اختلافات میان دو طرف درگیر در لیبی با وجود مذاکراتی که در ماه فوریه انجام شد، همچنان ادامه دارد و در روزهای اخیر بالا گرفته است. این درگیریها از پنجشنبه دو هفته پیش زمانی که ژنرال خلیفه حفتر اعلام کرد قصد دارد طرابلس را از وجود «تروریستها» پاکسازی کند، شدت یافت.
در مذاکرات ماه فوریه، فائز السراج، نخستوزیر لیبی و رئیس دولت وفاق ملی این کشور که دولتش از سوی سازمان ملل حمایت میشود با ژنرال خلیفه حفتر توافق کردند که نهادهای دولتی را متحد سازند و تا پایان سال جاری میلادی انتخابات ملی برگزار کنند. شواهد حاکی از آن است که این توافقها چندان پایدار نبوده است.
انتهای پیام/