به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، عیسی خواهشی دبیر علمی کنگره تازههای مشاورههای قلب در نشست خبری این کنگره که امروز در بیمارستان شهید مدرس برگزار شد، گفت: اولین کنگره تازههای مشاورههای قلب با هدف بررسی چالشهای مختلف عملهای جراحی و بیماریهای قلبی برگزار میشود که در آن ابعاد و رویکردهایی مختلف جراحی قلب و ارتباط آن با سایر رشتهها بررسی میشود.
وی افزود: با توجه خلا بخش مشاورههای قلبی، این کنگره با هدف رویکرد جامع مبتنی بر شواهد به منظور رفع مشکلات و چالشهای موجود برگزار میشود.
دبیر علمی اولین کنگره تازههای مشاورههای قلبی بیان کرد: بر اساس آخرین آمار، افراد بالای ۴۵ سال که تحت عملهای جراحی غیر قلبی قرار میگیرند علی رغم پیشرفت در روشهای جراحی و بیهوشی به ازای هر ۱۰۰ نفر، یک نفر فوت کرده و این مسئله مشاورههای قلبی و ارتباط آن با سایر رشتهها را نشان میدهد.
خواهشی با بیان اینکه کنگره با هدف کاهش عوارض عملهای جراحی قلبی سایر رشتههای مرتبط برگزار میشود، افزود: ارائه مشاوره قلب و عروقی در دوران حاملگی، ارزیابی ریسک قبل از عمل جراحی، بررسی داروهای جدید ضد انعقاد خون، مشاورههای ریوی با تاکید بر آمبولی ریه و مشاوره عروق کرونر از جمله اهداف برگزاری اولین کنگره تازههای مشاورههای قلبی محسوب میشود.
وی ادامه داد: کنگره تازههای مشاورههای قلبی قرار است هر ۲ سال یک بار به روز رسانی شود، اما امسال که اولین دوره این کنگره برگزار میشود متخصصان خارجی حضور ندارند و به دبیرخانه این کنگره ۴۰ مقاله ارسال شده که ۱۰ مقاله مورد قبول و به صورت پوستر ارائه میشود.
دبیر علمی اولین کنگره تازههای مشائورههای قلبی ادامه داد: امتیاز بازآموزی شرکت در کنگره تازههای مشاورههای قلبی برای متخصصان قلب و شرکتکنندگان فوق تخصص هفت امتیاز و برای سایر رشتهها چهار امتیاز دارد.
خواهشی گفت: در کنگره تازههای مشاورههای قلبی حوزههای رماتیسم، نورولوژی قلب و عروق مشاوره داده میشود.
عوامل اصلی بروز مشکلات قلبی و عروقی
در ادامه مراسم سعید علیپورپارسا دبیر اجرایی اولین کنگره تازههای مشاورههای قلبی گفت: به طور کلی مشاوره برای کاهش ریسک عملهای جراحی بیماران و یا به تعویق انداختن جراحیها به دلیل شرایط خاص بیماران است و این کنگره با هدف تعامل بیشتر بین همکاران قلب برگزار میشود.
وی ادامه داد: اگر فردی دچار تغییرات نوار قلب یا علائم بروز بیماریهای قلبی باشد بعد از مشاوره به متخصص مربوطه ارجاع داده میشود و افرادی در گذشته برای انجام عمل جراحی مدعی شدهاند که دچار مشکلات قلبی هستند و عمل قلب باز بر روی آنها انجام شده است.
علیپور افزود: بیماریهای قلبی و عروقی شایعترین مرگ میر در نیا و کشور است به طوری که بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از افراد فوت شده به دلیل عارضههای قلبی است.
وی گفت: در زمینه جراحی و درماند بیماریهای قلبی و عروقی تجهیزات و روشهای جراحی ایران همگام با کشورهای پیشرفته است و نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور وجود ندارد.
دبیر اجرایی اولین کنگره تازههای مشاورههای قلبی افزود: برخی از اقدامات تحت پوشش بیمه قرار ندارند به همین دلیل افراد بیشتری به بخشهای دولتی جهت انجام درمان و جراحی مراجعه میکنند و در نتیجه بار مالی بمارستانهای دولتی افزایش پیدا میکند.
وی اظهار کرد: به دلیل آنکه برخی از اقدامات درمانی تحت پوشش بیمه نیستند انجام این اقدامات در مراکز درمانی دولتی کاهش پیدا میکند.
علیپور گفت: تغذیه ناسالم، فعالیت فیزیکی کم و علائم استرسزا باعث بروز مشکلات قلبی و عروقی در افراد میشود که با یک برنامهریزی مناسب و ورزش منظم، میتوان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
وی گفت: متاسفانه به دلیل بروز بیماریهای قلبی و عروقی و افزایش فشار خون در دوران بارداری پزشکان مجبور میوند که برای حفظ سلامت مادر دوران بارداری را تمام کنند.
انتهای پیام/