سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایا مطرح کرد؛

نظارت جدی بر روند پخت و پز در آشپزخانه‌های مناطق سیل زده/ تهیه آب سالم برای سیل‌زدگان ضروری است

مطلق گفت: امکان تهیه آب سالم و بسته‌بندی شده به سیل‌زدگان از اقدامات ضروری برای پیشگیری از شیوع بیماری‌های واگیردار است.

گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اسماعیل مطلق مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در مدیریت کاهش خطر بلایا با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت برای خدمات رسانی به سیل زدگان استان‌های لرستان و خوزستان، اظهار کرد: جمعیتی حدود ۵۰۰ هزار نفر در ۲۶۰ روستا و ۶ شهرستان در خوزستان، تحت تاثیر مخاطرات سیل قرار گرفته اند و گرچه با تلاش‌های مردمی، ارگان‌های دولتی و نیرو‌های مسلح تاکنون آب وارد خانه‌های شهری نشده است، اما بسیاری از افراد منازل خود را ترک کرده و در اردوگاه‌های موقت مستقر شده اند.

وی افزود: بنابر برنامه ریزی‌های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی اهواز، در هر یک از این اردوگاه ها یک پزشک، مراقب سلامت، کارشناس بهداشت محیط، کارشناس بیماری واگیر و کارشناس تغذیه مستقر شده است.

مطلق بیان کرد: بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون، بیماری‌های صعب العلاج و قلبی عروقی و همچنین، گروه‌های حساس مانند، مادران باردار، کودکان زیر پنج سال و سالمندان تحت مراقبت ویژه قرار دارند.

وی با ابراز نگرانی در رابطه با شیوع بیماری‌های واگیردار، تصریح کرد: تلاش ما برای پیشگیری از شیوع و بروز بیماری‌های واگیردار بیش از هرچیزی، فراهم کردن امکان تهیه آب سالم و بسته بندی شده به سیل زدگان بوده است. همچنین، بر بهداشت کمپ ها، از نظر بهداشت محیط، چگونگی دفع فاضلاب و پسماندها، سلامت تغذیه و روند پخت و پز در آشپزخانه ها، نظارت جدی داریم.

مطلق بیان کرد: تا امروز، بیماری‌های میکروبی مانند اسهال، اسهال خونی، وبا و پونومونی مشاهده نشده است.

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در حوادث و بلایا اضافه کرد: در لرستان نیز وضعیت رسیدگی به بهداشت مردم سیل زده مطلوب است و تمامی جمعیت متاثر از سیل تحت کنترل هستند و تمامی کودکان زیر پنج سال مورد واکسیناسیون فلج اطفال قرار گرفتند، ضمن اینکه واکسیناسیون سرخک برای افراد ۹ ماه تا ۱۵ ساله در مناطقی که پوشش واکسیناسیون آن‌ها زیر ۹۰ درصد بوده، انجام شده است. این پوشش و مراقبت برای اتباع خارجی ساکن این مناطق نیز صورت گرفته است.

درمان سیل‌زدگان تا انتهای بحران رایگان است

وی ادامه داد: تمامی ویزیت ها، درمان و دارو‌ها و دارو‌های مکمل تا انتهای بحران سیل برای سیل‌زدگان رایگان بوده و اگر بیماری به سطح ۲ خدمات یعنی خدمات بیمارستانی نیاز داشته باشد، توسط آمبولانس‌های ۱۱۵ اورژانس به بیمارستان‌های مشخص شده ارجاع داده شده و درمان آن‌ها پیگیری می‌شود.

مطلق با اشاره به وجود دستورالعمل‌های خاص در شبکه بهداشت و درمان، اظهار کرد: یکسری دستورالعمل‌ها ثابت بوده و بعضی از دستورالعمل‌ها نیز مخصوص مناطق خاص است. با توجه به اینکه ممکن است در گلستان یا لرستان بیماری سینه پهلو بیشتر باشد؛ ما براساس دستورالعمل بیماری‌های سندرومیک اقدامات مراقبت سلامت را پیش می‌بریم.

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در حوادث و بلایا، افزود: در خوزستان با توجه به خطر وجود مواد شیمیایی بیماری پوستی شایع‌تر است که پیشگیری و درمان بیماری نیز براساس پروتکل و دستورالعمل ویژه این مناطق اجرایی می‌شود. با توجه به گرمای خوزستان و تداوم وضعیت موجود بررسی‌ها و مراقبت‌های لازم انجام می‌شود که افراد دچار این قبیل بیماری‌ها نشود.

مطلق در رابطه با مراقبت‌های سلامت روان در مناطق سیل زده نیز اظهار کرد: مردم سیل زده در جریان وقوع بحران سیل، خانه و کاشانه خود را ترک کرده و یا عزیزانی را از دست داده اند. در این افراد، احتمال ابتلا به بیماری‌های اضطرابی و افسردگی بیشتر است؛ بنابراین به منظور افزایش تاب آوری و حفظ روحیه، لازم است مراقبت‌های سلامت روان برای این افراد به نحو شایسته انجام شود. در این راستا اقدامات متقضی از جمله اعزام تیم‌های سلامت روان اعم از روانپزشک و روانشناس به مناطق درگیر سیل و محل اسکان موقت مردم، صورت گرفته است. همچنین، برای بیمارانی که پیش از سیل دچار بیماری‌ها و اختلالات روانپزشکی بوده اند نیز مراقبان سلامت روان تعیین شده که هم اکنون در کمپ‌ها حضور دارند و با خانواده‌های بیماران در ارتباط هستند. در این زمینه نیز اگر مواردی وجود داشته باشد، طبق پروتکل تعیین شده عمل کرده و اگر نیاز باشد به سطوح تخصصی‌تر ارجاع داده می‌شوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.