به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از اهداف اصلی جوامع امروزی کاهش مصرف پلاستیک و آموزش تغییرات و مشکلات جهانی و محیط زیستی است که با آن روبرو هستیم. اگرچه بسیاری از ما معتقدیم که بازیافت مشکل را حل میکند و به استفاده از پلاستیک ادامه میدهیم، اما اینطور نیست.
در سال ۲۰۱۳، تنها در آمریکا ۲۵۴ میلیون تن زباله تولید شد که تنها ۳۰% از این مقدار بازیافت شد. این یعنی بقیه زبالهها دفن شدند که تا ۱۰۰۰ سال همان جا میمانند و با تولید گازهای سمی، زمین را آلوده میکنند یا بسیاری از موجودات بی گناه را در اقیانوسها میکشند.
از آنجا که این واقعیت از چشم بیشتر ما پنهان است، آموزش در این مورد بسیار اهمیت دارد تا بدانیم تجزیه بسته بندیهای پلاستیکی که تنها چند ثانیه از آنها استفاده میکنیم، هزار سال طول میکشد.
برای شروع تغییر مثبت، برخی سوپرمارکتهای آسیا به جای پلاستیک از برگ برای بسته بندی سبزیجات استفاده میکنند. این نوع بسته بندی نه تنها مقرون به صرفه است، بلکه پلاستیک کمتری استفاده میکند.
اخیرا، چین واردات زباله از سراسر دنیا را متوقف کرده و روی بازیافت زبالههای خودش تمرکز کرده است. قبل از این بیش از ۳۰% زبالههای جهان وارد چین میشد و این باور عمومی را ایجاد میکرد که کشورهای آسیایی مسئول تولید بیشتر زبالههای جهان هستند.
اکنون کشورهای آسیایی از جمله ویتنام و تایلند به دنبال راههای جدیدی برای اجتناب از پلاستیک هستند که زمینهای برای ایدههای جدید کسب و کار ایجاد کرده است. یکی از ایدهها روشی جدید و سازگار با محیط زیست برای بسته بندی است.
یکی از اعضای گروه «Perfect Homes Chiangmai» راهی برای کاهش استفاده از بسته بندیهای پلاستیکی پیدا کرده و به جای بسته بندی پلاستیکی سبزیجات از برگ موز استفاده میکند و سوپرمارکتی که از این ایده استفاده کرده، تصاویر آن را به اشتراک گذاشته است. البته بدون اینکه بداند مردم سراسر دنیا عاشق این ایده میشوند.
هرچند هنوز بسیاری از شرکتها دوست دارند محصولات خود را در بسته بندی پلاستیکی عرضه کنند، چون ارزان و سادهتر است، اما اگر مشتریان اقلامی که در پوست موز پیچیده شده را ترجیح دهند، کم کم استفاده از پلاستیک برای این کار متوقف خواهد شد.
جالب است بدانید همه قطعات پلاستیکی که از ابتدای تاریخ تا کنون ساخته شده اند، هنوز روی این سیاره وجود دارند. خوشبختانه اکنون بیش از همیشه مردم وضعیت وحشتناک سیارهمان را درک میکنند و به دنبال راهکارهای جدید هستند.
منبع:برترین ها
انتهای پیام/