مجتبی شجاعی افزود: قرار است امسال خرید این محصول با ارزش، از طریق تعاون روستایی انجام شود.
همچنین به گفته مجتبی شجاعی، حدود ۲ هزار و ۸۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی دلگان اراضی مربوط به گیاهان داروی است بیشترین آن حنا، وَسمه و چای ترش است. وی اظهار کرد: چای کاران دلگانی قریب به ۴۰ سال است که در این شهرستان چای ترش کشت میکنند.
فرماندار دلگان همچنین از اشتغالزایی ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم در کار کشت چای ترش خبر داد. وی گفت: در گذشته چای ترش به عنوان یک محصول وارداتی و بیشتر از کشور عربستان وارد ایران میشود، اما طی سالهای اخیراً کشت آن در برخی نقاط ایران گسترش یافته و حتی اگر از این محصول استراتژیک حمایت شود میتوانیم یکی از صادرکنندگان چای مکی به جهان باشیم.
فرماندار دلگان ادامه داد: به دلیل اینکه سیستان و بلوچستان دارای آب و هوای گرم و خشک بوده و چای ترش نیز در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری قابلیت رشد دارد میتوانیم این محصول را به صورت گسترده در جنوب استان کشت کنیم، این چای به دلیل داشتن رنگ قرمز به چای قرمز نیز شهرت دارد.
وی اشاره به اینکه چای ترش این شهرستان کاملاً اورگانیک و فاقد هرگونه کود و سنگ شیمیایی است خاطرنشان کرد: این آمادگی را داریم که سطح زیر کشت این محصول را افزایش بدهیم.
مدیر جهاد کشاورزی دلگان نیز گفت: شهرستان دلگان در جنوب سیستان و بلوچستان با ۶۰۰ هکتار اراضی زیر کشت چای ترش، رتبه نخست کشت این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است. به گفته وی، در این شهرستان، میانگین برداشت چای ترش از هر هکتار ۸۰۰ کیلوگرم است.
سید غلامرضا سجادی گفت: چای ترش یا چای قرمز، گیاهی است یک ساله با ارتفاع ۱ تا ۳ متر که همه ساله کشت آن از اواخر فروردین ماه آغاز و برداشت آن از اواخر آبان آغاز و تا اواخر آذر در این مناطق ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان افزود: خواص درمانی این محصول با ارزش و تقاضای بالای مصرف کنندگان موجب شده تا سطح زیر کشت چای ترش در این شهرستان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد افزایش یابد.
وی از مزایای کشت این گیاه را مقاومت در برابر آفت ها، نیاز کم به کود و سموم شیمیایی و ارگانیک بودن آن بیان کرد. شهرکی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان هم در ادامه گفت: کمک به کشاورزان و ساخت مراکز فرآوری این محصول میتواند کمک شایانی به اقتصاد این منطقه کند و در کنار تأمین ۱۰۰ درصد نیاز داخلی برای ما ارزآوری داشته باشد.
اردشیر شهرکی با بیان اینکه از هر هکتار مزارع چای ترش سیستان و بلوچستان ۸۰۰ کیلوگرم محصول برداشت میشود گفت: پارسال از سطح ۶۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی سیستان و بلوچستان بیش از ۵۲۰ تن چای ترش برداشت شد.
وی ادامه داد: عمده مناطق کشت چای در این خطه از کشور، شهرستانهای دلگان، نیکشهر، ایرانشهر، چابهار، فنوج و مهرستان هستند. شهرکی گفت: چای ترش از خانواده گیاه ˈپنیرکˈ است، بیشترین سطح کشت این محصول در ایران مربوط به سیستان و بلوچستان است و در این استان نیز شهرستان دلگان بالاترین میزان تولید را داراست.
وی تصریح کرد: این استان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریباً استوایی، گرم و مرطوب خاستگاه متنوعترین میوههای گرمسیری کشور است؛ به طوری که در تولید برخی میوهها در ایران بی رقیب است.
شهرکی اظهار کرد: موز از مهمترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان است که نسبت به سایر محصولات گرمسیری بیشترین سطح کشت را به خود اختصاص داده است و 'پاپایا' یا خربزه درختی نیز از دیگر محصولات گرمسیری استان محسوب میشود که از نواحی گرمسیری امریکای مرکزی به این استان راه یافته است، خربزه درختی پوستی بسیار نازک و مزه شیرین دارد که علاوه بر مصرف خوراکی، قابل استفاده در صنایع تبدیلی نیز است.
وی بیان کرد: کشت غلات، نباتات علوفهای، محصولات جالیزی و تولیدات باغی به ویژه میوههای گرمسیری شامل خرما، موز، مرکبات، انبه، خربزه درختی، چیکو، گواوا، پسته و انگور منحصر به فرد یاقوتی و تولیدات گلخانهای بخشی از قابلیتهای کشاورزی و باغی سیستان و بلوچستان را تشکیل میدهد.
وی گفت: علاوه بر میوههای گرمسیری منحصر به فرد، مرکبات این استان شامل ترنج، پرتقال، گریپ فروت و نارنگی، انواع انار و میوههای جالیزی نیز از دیگر محصولاتی هستند که طعم آنها متفاوت از اقسامی است که در سایر نقاط کشور کشت میشود.
کارشناس تولیدات گیاهی استان نیز در خصوص چای ترش بیان کرد: این گیاه سرشار از آهن، مس، اسید سیتریک، آنتوسیانین، ویتامین c و دارای خواص مفید دارویی است و موجب کاهش فشار خون، کنترل کلسترول، رفع اختلالات کبدی، صفرا و کاهش استرس نیز میشود. به گفته قاسمی، این گیاه منبع غنی از آهن است و بر خلاف چای معمولی سرشار از آهن است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/