پاسخگویی برای نیازهای زمانه مردم
شهید صدر در کتاب «فلسفتنا» ابتدا فلسفهی سرمایه داری را مورد بحث قرار داده و بطلان این فلسفه را در حل مشکل اجتماعی انسان به اثبات رسانده است. بعد از نقد سرمایهداری و فلسفهی مارکسیسم که همان الشعوبیة است، ماتریالیسم تاریخی را مورد نقد قرار داده، فلسفه و جهانبینی مارکسیسم را ابطال کرده و بعد فلسفهی اسلامی را به عنوان فلسفهی برتر به اثبات رسانده و اسم کتاب را هم «فلسفتنا» گذاشته، یعنی فلسفهی ما مسلمانها.
همچنین، چون مارکسیسم مدعی این بود که ما طرح اقتصادی جهان را برای برقراری مساوات و عدالت در مقابل نظام کاپیتالیسم سرمایهداری به ارمغان آوردیم، لذا ایشان کتاب «اقتصادنا» را تألیف کردند. در بخش اول نظریهی اجتماعی و اقتصادی کاپیتالیسم را مورد نقد علمی بر اساس نظریهی خودشان قرار دادند و در بخش دوم ماتریالیسم تاریخی را بر اساس مبانی و صحبتهای مارکس و انگلس مورد نقد قرار دادند و بعد هم اقتصاد اسلامی را به عنوان یک اقتصاد برتر مورد بحث قرار دادند.
این دو تا کتاب توانست موجی را در بین تحصیلکردهها و دانشگاهیها و فرهنگیها به وجود بیاورد و اینها را دوباره به اندیشههای اصیل اسلامی برگرداند. این دو کتاب جاودانه است و هنوز بینظیر است و در موضوعی که مورد بحث قرار داده حرف آخر را زده است، نظریهی اسلامی را به عنوان یک نظریهی اصیل و منسجم ارائه داده است. تا الآن هیچ کسی از مارکسیستها و کاپیتالیستها نتوانسته ایرادی بر این کتابها بگیرد.
انتهای پیام/