سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واشنگتن پست گزارش داد؛

معامله قرن؛ طرحی که خبری از به رسمیت شناختن کشور فلسطین در آن نیست

واشنگتن پست در گزارشی به بررسی سرانجام بسته صلح پیشنهادی دونالد ترامپ معروف به «معامله قرن» پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، ­پایگاه اینترنتی نشریه واشنگتن پست در گزارشی نوشت بسته صلح پیشنهادی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا معروف به «معامله قرن» برای حل مناقشه میان اعراب و فلسطینیان، احتمالا ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت نخواهد شناخت.

به موجب این گزارش، انتظار می‌رود کاخ سفید بسته صلح پیشنهادی خود را در این باره اواخر فصل بهار یا اوایل تابستان پس از دو سال تلاش‌های جرد کوشنر، مشاور و داماد ترامپ اعلام کند. مقامات آمریکایی جزئیات این طرح را که احتمالا بیشتر بر رفع نگرانی‌های امنیتی اسرائیل متمرکز است محرمانه نگه داشته‌اند، ولی برخی مقامات آگاه از جرئیات این طرح پیشنهادی می‌گویند در این طرح به ایجاد کشور مستقل فلسطینی اشاره‌ای نشده است.

ترامپ به دوستانش گفته است می‌خواهد نظریات سنتی درباره نحوه حل و فصل این مناقشه را دگرگون سازد ولی برخلاف دیپلماسی کاملا شخصی خود با کره شمالی، ترامپ اجرای امور مربوط به معامله قرن را به دامادش کوشنر واگذار کرده است.

اغلب تحلیلگران، برای موفقیت کوشنر در این فرایند شانسی قائل نیستند. این چشم انداز حتی وخیم‌تر از گذشته شده است زیرا سران اروپایی و برخی سران عرب به این نتیجه رسیده‌اند که ترامپ با اتخاذ یک رشته اقدامات تماما به نفع اسرائیل، همه کارت‌های خود را از قبل رو کرده است.

مقامات عرب آگاه از تلاش‌های کوشنر نیز می‌گویند وی هیچ چیز خاصی پیشنهاد نکرده است جز آنکه وعده داده است اجرای این طرح فرصت‌های اقتصادی را برای فلسطینیان شکوفا و کنترل اسرائیل را بر اراضی اشغالی تثبیت خواهد کرد.

وعده بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در آستانه انتخاب مجددش در هفته گذشته مبنی بر ضمیمه کردن برخی از شهرک‌های صهیونیست‌نشین در کرانه باختری، دیپلمات‌ها را مجاب ساخته است که دولت ترامپ به رویکرد اسرائیل در گسترش کنترل بر اراضی اشغالی چراغ سبز نشان خواهد داد.

کوشنر در مصاحبه‌ با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی به منظور جلب حمایت اعراب از بازدیدش از منطقه در ماه فوریه گفته بود: آنچه ما تلاش کرده ایم انجام دهیم این بوده است که چه چیز بر اساس مسائل کنونی در سال ۲۰۱۹ در منطقه واقع بینانه و چه چیزی راه حلی عادلانه است که می‌تواند موجب شود مردم زندگانی بهتری داشته باشند. ما اعتقاد داریم طرح ما عادلانه، واقع‌بینانه و دارای قابلیت اجرایی است.

وی افزود این طرح چهار رکن اساسی دارد: آزادی، احترام، امنیت و فرصت.

یک مقام آمریکایی درباره جدول زمانی ارائه این طرح گفت: ما هنوز در حال بررسی یک رشته عوامل هستیم. هنوز روی موضوع جدول زمانی کار می‌کنیم و در این مرحله بر سر زمان اعلام جزییات طرح تصمیمی اتخاذ نشده است.

با این همه هنوز مشخص نیست آیا کنگره از اقدام آمریکا در تخصیص بودجه به معاهده‌ای که در آن از وعده تشکیل کشور فلسطینی خبری نیست حمایت خواهد کرد یا خیر.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.