سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تحلیل/ گفتگوهایی غیر رسمی با مقامات رسمی

به نظر می رسد که در گفت وگوهای بین الافغانی دوحه، هم دولت افغانستان و هم گروه طالبان در عمل از مواضع پیشین خود کوتاه آمده اند.

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، دومین دور از گفت وگوهای میان رهبران سیاسی افغانستان و نمایندگان طالبان، قرار است با یک هفته تاخیر در 19 تا 21  آوریل در دوحه قطر برگزار شود.

دور اول این گفت وگوها که در ماه فوریه در مسکو برگزار شد، از سوی حکومت افغانستان به شدت مورد انتقاد قرار گرفت. بیشتر کسانی که در گفت وگوهای مسکو حضور یافته بودند، شخصیت های سیاسی مخالف حکومت بودند و به همین دلیل، حکومت افغانستان آن را فاقد وجاهت می دانست.

طالبان اعلام کرده اند که در گفت وگوهای بین الافغانی دوحه به عنوان دور دوم گفت وگوهای بین الافغانی صلح حضور پیدا خواهند کرد، اما همچنان تاکید کرده اند که هیچ مذاکره رسمی با دولت افغانستان نخواهند داشت. طالبان گفته اند اعضای دولت، نمی توانند به عنوان نماینده دولت در گفت وگوهای دوحه حضور پیدا کنند و در صورت حضور در گفت وگوها، طالبان با آن ها تحت عنوان افراد تاثیر گذار سیاسی، گفت وگو خواهند کرد.

«محمد عمر داودزی» رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح نیز تایید کرده که گفت وگوهای بین الافغانی دوحه، مذاکرات رسمی صلح نیست. دولت افغانستان طی هفته گذشته، جلسات متعددی را در ارگ ریاست جمهوری به منظور تعیین هیئت خود برای حضور در دوحه برگزار کرد و سرانجام، سی و هفت نفر از رهبران سیاسی کشور که نام برخی از مقامات ارشد دولت همچون دکتر عبدالله، رئیس اجرائیه، ژنرال دوستم و  سرور دانش معاونین اول و دوم رئیس جمهور نیز در میان آن ها دیده می شود، در قالب شورایی تحت عنوان شورای مصالحه به این گفت وگوها معرفی شده اند.

به نظر می رسد که در گفت وگوهای بین الافغانی دوحه، هم دولت افغانستان و هم گروه طالبان در عمل از مواضع پیشین خود کوتاه آمده اند. طالبان، عملا  گفت وگوی غیر رسمی با اعضای ارشد حکومت را پذیرفته اند و حکومت نیز که به شدت، دور قبلی گفت وگوها در مسکو را تخطئه می کرد، این بار مشتاقانه به دنبال حضور در گفت وگوهاست.

تلاش دولت برای مدیریت گفت وگوها و به حاشیه بردن سران جناح های سیاسی مخالفت در این گفت وگوها کاملا مشهود است. سفر پنهانی هفته قبل رئیس سازمان سیا به کابل را که به تازگی افشا شده می توان از عوامل تاثیر گذار بر این تغییر رویکرد ها دانست. سفر جینا هسپل، می تواند نشانگر تغییر مدل حضور نیروهای آمریکایی از نظامی به استخباراتی در افغانستان و خروج نیروهای نظامی آمریکا از این کشور تلقی شود، بنابراین،  احتمالا مذاکرات صلح آمریکا با طالبان به زودی به نتیجه خواهد رسید و دولت افغانستان در تلاش است تا با بیرون آمدن از حاشیه، نقش خود در  دور بعدی مذاکرات میان طالبان و آمریکا را تثبیت و در نتیجه تداوم این حکومت در انتخابات ریاست جمهوری آینده را که قرار است مهرماه برگزار شود، تضمین کند.

سید احمد موسوی مبلع/ روزنامه خراسان

انتهای پیام/

 

برچسب ها: طالبان ، افغانستان ، قطر
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.