سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزارت نیرو اعلام کرد؛

سال آبی جاری پربارش‌ترین سال نیم قرن اخیر/ یک‌هزار میلیمتر اختلاف بارش بین غرب و شرق کشور

بارندگی‌های ۲۹۰ میلیمتری سال آبی جاری (ابتدای‌ مهرماه تا ۲۰ فروردین‌) موجب شد تا میزان نزولات جوی امسال در کنار سال آبی ۷۱-۷۲ به عنوان پربارش‌ترین سال‌های آبی نیم قرن اخیر کشور ثبت شود.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت نیرو؛ سال گذشته در چنین روز‌هایی بود که کشور ما با بارندگی ۱۰۷ میلیمتری خشک‌ترین سال آبی نیم قرن اخیر خود را تجربه می‌کرد و همین امر موجب کاهش محسوس ذخایر سد‌ها و افزایش شهر‌های دارای تنش آبی، کاهش توان تولید نیروگاه‌های برق‌آبی و در پی آن تابستانی سخت برای تامین آب و برق پایدار در اقصی نقاط کشور شده بود.

مسائل پیش آمده در تابستان سال ۹۷ تمامی توان وزارت نیرو را صرف افزایش توان تولید برق کشور و کاهش شهر‌های دارای تنش آبی برای تابستان سال جاری کرده بود که به یکباره کشوری که طی ۱۱ سال اخیر گرفتار خشکسالی مستمر شده بود بارندگی‌های بی‌سابقه را تجربه‌ای می‌کرد که نظایر آن را تنها در سال ۷۱ به عنوان پربارش‌ترین سال آبی نیم‌قرن اخیر کشور می‌توان مشاهده کرد.
بارندگی‌های ۲۹۰ میلیمتری سال آبی جاری (ابتدای‌مهرماه تا ۲۰ فروردین) موجب شده است تا نزولات جوی امسال در کنار سال آبی ۷۱-۷۲ به عنوان پربارش‌ترین سال‌های آبی نیم قرن اخیر ثبت شود. بر اساس ارزیابی صورت گرفته بارندگی‌های سال آبی جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۸۱ درصد، در مقایسه با میانگین یازده سال اخیر ۷۱ درصد و در مقایسه با مدت متوسط بلندمدت ۴۶ درصد افزایش داشته است.


بیشتر بخوانید: ارائه گزارش عملکرد وزات نیرو در حوزه آب و برق سال ۹۷ به رهبر انقلاب


سال گذشته در چنین روزی تمامی حوضه‌های آبریز اصلی کشور به جز دریاچه ارومیه بارندگی‌های کمتری را نسبت به مدت مشابه سال گذشته و متوسط بلندمدت را ثبت کرده بودند، ولی بارش‌های مناسب امسال موجب شده است تا تمامی استان‌های کشور روند افزایشی نزولات جوی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده و به جز استان سیستان و بلوچستان تمامی مناطق کشور حتی فراتر از مدت متوسط بلندمدت ۵۰ ساله بارندگی داشته باشد.

طبق این گزارش، تا امروز شنبه ۲۴ فروردین ماه، استان لرستان با یک‌هزار و ۷۶ میلمتر بارندگی پربارش‌ترین استان کشور و سیستان و بلوچستان با ۷۱ میلمتر بارندگی کم بارش‌ترین استان کشور است.

از میان ۶ حوضه آبریز اصلی کشور نیز (دریای خزر، خلیج فارس و عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق و قره‌قوم) حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان که قسمت‌های وسیعی از غرب، جنوب غربی و جنوب کشور را شامل می‌شود با ۴۹۹ میلیمتر بارندگی پربارش‌ترین حوضه آبریز اصلی کشور است و حوضه آبریز مرزی شرق با افزایش ۲۸۲ درصدی بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته بیشترین رشد نزولات جوی را نسبت به مدت مشابه سال قبل ثبت کرده است.

همچنین در این بین حوضه‌های آبریز فلات مرکزی هم ۲۸۲ درصد، قره‌قوم ۱۶۰ درصد، دریای خزر ۶۹ درصد و دریاچه ارومیه نیز ۵۲ درصد افزایش بارش داشته‌اند.

وقوع پربارش‌ترین سال آبی کشور موجب شده است تا جان تازه‌ای به پهنه‌های آبی کشور نیز وارد شود و بیش از ۴۰ تالاب بزرگ کشور که برخی از آن‌ها سالیان متمادی رنگ آب به خود ندیده بودند آبگیری شده و حتی سرریز شوند. دریاچه ارومیه نیز این روز‌ها حال خوبی دارد و تراز سطح آب آن نسبت به سال آبی گذشته ۵۵ سانتی‌متر، وسعت دریاچه ۵۱۷ کیلومترمربع و حجم آب موجود در دریاچه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.

انتهای پیام/

 ۴۰ تالاب بزرگ کشور در بارش  های اخیر احیا شدند

برچسب ها: وزرات نیرو ، بارش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.