برای مثال تروریستهای داعش در سال دو هزار و چهارده در روستای کوچو، چهارصد ایزدی را کشتند. تیمی برای بیرون آوردن بقایای قربانیان کشتار ایزدیان به کوچو اعزام شدهاند. سامی یکی از بازماندگان کوچو است. وی میگوید من دو برادر، پدر و سه تن از عموهایم را در این روستا از دست دادم. من برادرزاده هایم را در اینجا از دست دادم. اما همه ساکنان روستا از نزدیکان من بودند. ما امیدواریم این تیم بتواند اجساد را بیابد و هویت آنها را تعیین کند تا ما بتوانیم آنها را طبق آیین ایزدیان به خاک بسپاریم و برای آنها دعا کنیم.
داعش پنج سال پیش وارد کوچو شد که در آن زمان هزار و هفتصد نفر جمعیت داشت. عناصر داعش همه خانوادهها را در مدرسه روستا جمع کردند و سپس گروه به گروه آنها را به خارج از مدرسه بردند. حدود چهارصد مرد و هشتاد زن در آن زمان کشته شدند و صدها تن نیز دستگیر شدند. تاکنون تنها بیست و شش جسد از خاک بیرون آورده شده است.
دهیا کریم توآما از انجمن شهدا میگوید باز کردن گورهای جمعی بنا به دلایل گوناگون به تاخیر افتاد. مشکلات امنیتی و همچنین آزمایش دی ان ای از خانواده قربانیان از جمله این دلایل است.
خبرنگار این شبکه در عراق میگوید بقایای اجسادی که در اینجا از خاک بیرون میآیند به بغداد فرستاده میشوند تا آزمایش دی ان ای بر روی آنها انجام شود. هدف شناسایی قربانیان برای تحویل اجساد به خانوادههایشان است. همچنین اجسادی که حالا در اینجا هستند ممکن است روزی به عنوان مدرک در دادگاهی علیه داعش مورد استفاده قرار گیرند. پزشکی قانونی همچنین با بررسی بقایای اجساد میتواند چگونگی کشتار آنها را تشخیص دهد.
در منطقه سنجار نیز عناصر داعش دستکم هفتاد و دو گور جمعی از خود برجای گذاشتهاند.
انتهای پیام/