به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم ،عرشیان و ملائک در سالروز میلاد منجی، ملکوت را آذین بسته اند، میلادش بشارت دهنده عدالت در سراسر گیتی است، سلام بر گل نرگس، سلام بر جان جانان، سلام بر امید مستمندان، سلام بر عدالت گستر، سلام بر منجی عالم بشریت، خوش آمدیای آفتابیترین آفتاب.
شهر کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها در شب و روز نیمه شعبان،میلاد عدالت گستر جهانیان،حضرت ولی عصر (عج)غرق در نور و شادی شده و حال و هوای ویژه ای به خود گرفته است،همه خیابانها و محلههای قم آماده میزبانی از هزار دلداده خاندان عصمت و طهارت شده است،از مدتها پیش بساط جشنی بزرگ فراهم شده، شهر آذین بندی شده با پارچههای رنگی،خادمانی که چراغانی کرده اند مسیر عبور منتظران را، بوی اسپند از هر گوشه به مشام میرسد و خادمانی که عاشقانه میزبانی میکنند .
پیر و جوان کودک و خردسال اینجا هر کس به طریقی عشق و ارادتش را به ساحت قدسی امام زمان (عج)نشان می دهد،عده ای کفش منتظران را واکس می زنند و خاک پای منتظران را طوطیای چشمان خود می کنند،آن طرف تر با توزیع شیرینی و چای و شربت کام منتظران حضرت حجت را شیرین میکنند.
آری جشنی به وسعت دلهای منتظر در جای جای شهر برپا است، حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و به ویژه مسجد مقدس جمکران میعادگاه خیل عظیم عاشقانی است که با گل سلام و صلوات است که خود را به این مکان مقدس رسانده تا بار دیگر با مهدی موعود(عج) خویش تجدید میثاق کنند.
صدوقی معاون خدمات زائران مسجد جمکران در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم ،گفت: میزبانی با شکوهی برای میهمانان مسجد مقدس جمکران تدارک دیده شده، امسال همچون سال های گذشته،ده ها برنامه فرهنگی و خدماتی در صحن و سرای مسجد مقدس جمکران در حال برگزاری است.
معاون خدمات زائران مسجد جمکران ادامه داد: برنامه های جشن بزرگ نیمه شعبان، بعد از طنین انداز شدن گلبانگ اذان از گلدسته های مسجد و نور افشانی شب ولادت آغاز شده است و درست راس ساعت صفر دلدادگان این شب با شکوه را احیاء کردند.
وی ادامه داد: اجتماع جوانان عاشورایی، همایش پیر غلامان مهدوی، مراسم پیاده روی «قدمی برای ظهور»، نور افشانی، جشن پیوند فیروزه ای، پیاده روی طلاب غیرایرانی از حرم تا جمکران، همایش نرجسانه و تجلیل از بانوان مهدی یاور و جشن شکرگذاری بخشی از این برنامه هاست..
معاون خدمات زائران مسجد جمکران، ادامه داد:بیش از ۱۳۰ موکب در این مسیر بر پا شده که در آنها خادمانی به پذیرایی از میهمانان امام عصر عج الله تعالی فرجه الشریف مفتخر شده اند.
صدوقی ادامه داد: دارالشفا مسجدمقدس جمکران در این ایام به صورت شبانه روزی در خدمت زائرین قرار دارد و دستگاههای مختلف امدادی همچون هلال احمر، اورژانس و بسیج جامعه پزشکی و نیروی انتظامی در این مدت به صورت آماده باش هستند.
صدوقی عنوان کرد:بلوار پیامبر اعظم که اصلیترین مسیر منتهی به مسجد جمکران است، بیش از هر مسیر دیگری شاهد حضور خادمان و برنامهها و خدمات مختلف است.
وی افزود: برای رفاه حال میهمانان مسجد مقدس جمکران ۲۰۰هکتار از مساحت اطراف جمکران برای استقرار ۱۵۰ هزار خودرو و ۱۰ هزار اتوبوس فراهم شده است.
به گفته مدیر روابط عمومی و بین الملل مسجد مقدس جمکران در طرح انتخاب مهدی یاور در سه سال گذشته به ترتیب سید حسن نصرالله، شیخ ابراهیم زکزاکی، سردار حاج قاسم سلیمانی به عنوان مهدی یاور سال انتخاب شدند.
وی ادامه داد: در انتخاب مهدی یاور در سال چهارم طی فراخوانی مردمی تعداد قابل توجهی از پیشنهادها برای این موضوع دریافت شد.
با عنایت به مجاهدتهای شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان برای مبارزه با جنایات آل خلیفه، این عالم مجاهد که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز از ایشان به عنوان ستارهای در آسمان تشیع یاد کردند به عنوان مهدی یاور سال مسجد مقدس جمکران انتخاب شد.
از این شخصیت انقلابی در گردهمایی بزرگ منتظران در شب نیمه شعبان در مسجد مقدس جمکران با اهدا تندیس کلمه الباقیه تجلیل شد.
آخرین امام شیعیان در روز جمعه پانزدهم ماه شعبان سال (۲۵۵ ق) علی رغم مراقبتهای ویژه مأموران حکومت عباسی، در خانه امام عسکری (ع) و نرجس خاتون چشم به جهان گشودند.تولد مخفیانه آن حضرت بی شباهت به تولد حضرت موسی علیه السلام و حضرت ابراهیم خلیل علیه السلام نیست.
ایشان پس از پنج سال زندگی تحت سرپرستی پدر، و مادر بزرگوارشان نرجس خاتون، در سال ۲۶۰ ق به دنبال شهادت پدرشان همچون حضرت عیسی (ع) و حضرت یحیی علیه السلام که در سنین کودکی عهده دار نبوّت شده بودند ـ در پنج سالگی منصب امامت شیعیان را عهده دار شدند.
حدود پنج سال تحت سرپرستی پدر بزرگوارشان امام عسکری علیه السلام به صورت نیمه مخفی زندگی کردند. یکی از کارهای بسیار مهمی که حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در این دوره انجام دادند این بود که امام زمان حضرت مهدی (عج) را به بزرگان شیعه معرفی کردند تا در آینده در مسئله امامت دچار اختلاف نشوند.
دوران زندگی امام زمان به چهار دوره تقسیم میشود:۱) از تولد تا غیبت، یکی از کارهای بسیار مهمی که حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در این دوره انجام دادند این بود که امام زمان حضرت مهدی (عج) را به بزرگان شیعه معرفی کردند تا در آینده در مسئله امامت دچار اختلاف نشوند.
پس از شهادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام در سال ۲۶۰ ق دوره غیبت صغری آغاز شد و تا سال ۳۲۹ ق ادامه پیدا کرد. در این دوره امام زمان حضرت مهدی (عج) از طریق چهار نایب۱. عثمان بن سعید عمروى۲. محمد بن عثمان عمروى۳. حسین بن روح نوبختى.۴. على بن محمد سمرى به امور مردم میپرداختند.
این چهار نماینده در ایام غیبت صغرى، پس از شهادت امام حسن عسکرى (ع)، از سال ۲۶۰ تا ۳۲۹، به مدت ۷۰ سال به ترتیب، واسطه میان امام زمان حضرت مهدی (عج) وشیعیان ایشان بودند. ولى در هنگام خروج آن حضرت، ۳۱۳ نفر از یارانش به او پیوسته و نخستین هسته لشکریان امام زمان حضرت مهدی (عج) را تشکیل میدهند.
این دوران از سال ۳۲۹ ق شروع شد و تا زمانی که خداوند مصلحت بدانند ادامه خواهد داشت در این دوره پاسخ به پرسشها و احکام مردم بر عهده نایبان عام آن حضرت است و حضرت نایب خاصی برای این دوره معرفی نکرده اند.
پس از ظهور، امام زمان حضرت مهدی (عج) بر اساس احکام اسلام حکومت واحد جهانی تشکیل خواهند داد که در سایه آن سرتاسر عالم پر از عدل و داد خواهد شد.
هنگامى که امام زمان حضرت مهدی (عج) ظهور کند و قیام آزادى بخش وى فراگیر شود، برخى از سلاطین و حاکمان کشورها در برابرسر تسلیم فرود می آورند و برخى دیگر با آن حضرت مقابله می کنند و پس از درگیرى شکست می خورندطبق روایات حکومت آن حضرت از شرق تا غرب کره زمین را فرا خواهد گرفت. در این باره، روایات فراوانى از معصومین (ع) نقل شده است امام محمد باقر (ع) میفرمایند:
قیام کننده از ما منصور به رعب و مؤیّد به نصر است. زمین از براى او در نوردیده شود و گنج هاى پنهان را براى او آشکار کند حکومت او شرق و غرب را فرا خواهد گرفت و خداوند منان، به دست او دین خود را بر همه دین ها غالب گرداند، اگر چه مشرکان را خوش نیاید. در روى زمین هیچ خرابى باقى نماند، مگر این که آبادش کند و عیسى بن مریم از آسمان نازل شده و بر او اقتدا کند و پشت سرش نماز بخواند.
حجت الاسلام ایمانی کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم ،در خصوص ویژگی های یک منتظر واقعی گفت:یک از اصلی ترین وظایف ما پیروان مکتب اهل بیت(ع) انتظار فرج است، اما انتظار مفهوم گسترده ای دارد،این طور نیست که منتظرظاهری باشیم،تنها اسم امام زمان راببرم فقط دعا کنم این حقیقت انتظار نیست انتظار واقعی را آن پیرزنی درک کرد که سی سال تمام هر وقت از خانه می رفت بیرون کلید خانه را می داد بقال محله که شاید پسر مفقود الاثرش برگردد،منتظر واقعی کسی است که واقعا اعمالش رفتارش و کردارش مورد رضایت آن حضرت باشد.این اولین و مهمترین وظیفه ما در دوران غیبت است.
وی ادامه داد:در کنار وظیفه انتظار واقعی، وظیفه دعا هم داریم،در واقع هر چه خواسته ما برای فرج بیشتر باشد فریادها بلندتر باشد خداوند متعال بیشتر عنایت می کند،زیباترین دعا همان دعای فرج است که در فرازهایی از آن آمده :ای خدایی که مولای امام زمان هستی او را برای ما برسان و عمر طولانی به ایشان عطا کن تا اسلام راستین را پیاده کند و به داد مظلومین برسد.
این کارشناس مذهبی ادامه داد:وظیفه سوم منتظر واقعی مسئله معرفت و شناخت امام زمان است امام زمان را بشناسیم ومعرفت به معنای شناخت شناسنامه ای نیست که تنها بدانیم نام ایشان محمد نام ،پدرشان امام حسن عسکری و نام مادرشان نرجس، تاریخ تولد ایشان 255 هجری و محل تولدشان سامرا است، این ها معرفت نیست،معرفت یعنی امام چه نقشی دارد همه جهان هستی به برکت وجود او روزی می خورند به گفته جدشان اگر حجت خدا نباشد زمین اهل خود را می بلعد.
حجت الاسلام ایمانی گفت:خداوند یازده چراغ هدایت را فرستاد همه را به ستم جفا و کین کشتند امام دوازدهم حفظ شد،ایشان در پس پرده غیبت مانند خورشید پشت ابر جامعه بشری را هدایت می کند.
وی در خصوص بنای مسجد مقدس جمکران گفت:مراکز مختلفی در جهان هست که این مراکز انسان را به یاد امام زمان می اندازد در درجه اول در کشور عراق شهر مقدس سامرا که محل ولادت و غیبت ایشان است در کوفه مسجدی به نام مسجد سهله و در کشور ایران مسجد مقدس جمکران به امر امام زمان ساخته شده است و این مکان مورد توجه علما و مکتب اهل بیت و در این می آمدند حاجت می گرفتند و تقرب پیدا می کردند.این مکان مار را یاد خدا و اولیای خدا می اندازد و در طول چند قرن اخیر مورد توجه علمای اعلام و مکتب اهل بیت بوداست.
مسجد مقدس جمکران روز هفدهم ماه مبارک رمضان سال ۳۷۳ هجری به فرمان قائم آل محمد (عج) و در کنار روستای جمکران تاسیس شد. ساخت این بنا به نقل عالم معاصرمحدث نوری به فردی به نام شیخ حسن بن مثله جمکرانی مربوط میشود، به گفته او که در بیداری با امام دوازدهم شیعیان، مهدی دیدار کرده است و حجت ابن الحسن دستور ساخت مسجد را به وی داده است.
امروز هزاران زائر از اقصی نقاط ایران و جهان در مسجد مقدس جمکران، میعادگاه عاشقانتان با زبانها و ملیتهای مختلف در روز میلادتان یک صدا دعای فرج را زمزمه میکنند، امروز جهان در انتظار حکومت عدلتان بیقرارتر از همیشه است بیاای امید دلشکستگان. ظهورت پایانی است بر تاریکیهای جهان.
گزارش از زهره شعبانی
انتهای پیام/ش