سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گشتی در پیچ و خم بازار املاک/ قیمت مسکن از سال گذشته تاکنون چقدر افزایش داشته است؟

با توجه به شرایط پیشرو در بازار مسکن و افزایش قیمت‌ها، مشتریان از خرید عقب‌نشینی کرده و شاهد رکود در معاملات بودیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار مسکن از نمونه بازار‌هایی به شمار می‌رود که از گذشته، سرمایه گذاری در آن با جذابیت‌های خاص خود همراه بوده، اما شرایط موجود در حوزه مسکن چندان مطلوب نیست، زیرا بسیاری از انبوه سازان و فعالان عرصه ساخت و ساز آنچنان که باید دل به کار نمی‌دهند و ضریب انجام معاملات و خرید و فروش‌ها آنچنان که باید چنگی به دل نمی‌زند و به تبع در چنین شرایطی، سرمایه گذاران با در نظر گرفتن خواب عمیق سرمایه خود در این بخش، از فعالیت کافی همانند سال‌های نه چندان دور که زمینه ساز فرصت‌های شغلی متنوع و متکثری بود اجتناب و پرهیز می‌کنند.

این در حالی است که متاسفانه به دلیل برخی از سیاست گذاری‌های غلط، بازار مسکن در طول بیش از ۵ سال گذشته شرایط مناسبی نداشته و در سال گذشته با جهش قیمتی بیش از ۹۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو شد که این امر موجب ایجاد خسارت‌های فراوانی برای اقتصاد کشور و مردم شد.

در این رابطه احمد سرحدی، کارشناس بازار مسکن اظهار کرد: یکی از نکات مثبت حوزه مسکن طرح مسکن مهر معطوف می‌شد که البته به دلیل اجرای نامطلوب آن در برخی مناطق، مشکلاتی به اقتصاد کشور تحمیل کرد، اما نباید این طرح، با نگاه و نگرش سیاه و سفید مورد ارزیابی قرار می‌گرفت.


بیشتر بخوانید:چه زمانی برای فروش مسکن مناسب است؟


این فعال در حوزه مسکن در ادامه بیان کرد: برای تحلیل واقعیت این طرح می‌باید با دیدی منصفانه به بررسی آن پرداخت، اما متاسفانه در برخی اظهار نظر‌ها به نحوی موضع گیری می‌شود که گویی پروژه‌های مسکن مهر مملو از خسارت و زیان به کشور بود در حالیکه در سایه همین طرح ها، فرصت‌های شغلی بسیاری ایجاد شد و جویندگان کار بسیاری در حوزه‌های مرتبط با ساخت و ساز مسکن و بخش‌های خدماتی، مشغول به فعالیت شدند.

سرحدی یادآور شد: از دیگر سو، با مصالح تعبیه و استفاده شده در مساکن مهر، چرخ بسیاری از واحد‌ها و کارخانجات تولیدکننده مصالح ساختمانی می‌چرخید و گردش مالی مطلوبی در این حوزه در جریان بود.

وی تصریح کرد: متاسفانه این طرح با تصمیماتی نادرست ملغی شد در صورتی که باید با اصلاح نواقص آن، بصورتی اصولی استمرار پیدا می‌کرد تا بواسطه آن، علاوه بر توسعه فرصت‌های شغلی، در بخش‌های متعدد، بسیاری از خانوار‌های نیازمند، مالک و صاحب خانه شوند.

این کارشناس بازار مسکن توضیح داد: بنا بر گزارش‌های موجود، بازار مسکن به صورت مستقیم برای ۳۰۰ شغل و به صورت غیر مستقیم برای هزار شغل اشتغالزایی می‌کند و بدون تردید، غفلت از چنین ظرفیت ویژه و بالقوه ای، مصائب بسیاری برای اقتصاد کشور در پی خواهد داشت.

در چنین شرایطی، انتظار می‌رود پیش از انکار چنین نارسایی‌هایی، در صدد حل و فصل و حداقل تعدیل و کاهش آن باشیم به علاوه در شرایطی که برخی از کارشناسان همچون علی قائدی معتقدند در فقدان رونق مسکن، رشد و شکوفایی اقتصادی ناممکن است، انتظار می‌رود سیاست گذاری دستگاه‌های ذی ربط، به نحوی تنظیم و طراحی شود که حصول رونق در بخش مسکن در صدر و اولویت برنامه‌های دستگاه‌های ذیربط اقتصادی کشور قرار گیرد.

منبع:میزان

انتهای پیام/

پیچ و خم بازار مسکن در سالی که گذشت/ قیمت خانه چقدر رشد کرد؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۱۳ ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
یه افزایش قیمت صد در صدی مسکن امسال بعد از اینکه سود بانکی بیاد پایین داریم قراره تو مجلس مجددا سود بانکی رو کاهش بدن که باعث میشه سرمایه گذاران در بانک‌ها پول خودشونو تو مسکن سرمایه گذاری کنن.
ناشناس
۱۹:۴۲ ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
قیمتها سه برابر شده چطور میگید 92 درصد.
من خودم چند سال مشاور مسکن بودم و دیدم چطور یه عده قیمتها رو بالا میبرن . یه شگرد اینه که به صورت دسته جمعی شروع میکنن توی سایتها قیمت بالا روی املاک میزارن مثلا پنجاه آگهی در یک روز مالکین هم که مرجع استعلام قیمتشون همین سایتها هستن خود به خود قیمتهاشون رو بالا میبرن ویک موج راه میفته بعد خودشون به صورت صوری چند قرارداد تنظیم میکنن وبه خریدارها نشون میدن وقسم آیه میخورن که این قیمت معامله شده ودر اصطلاح قیمت رو جا می اندازن . ولی بدونید این قیمتها کاذبه ومثل سال 1392 قیمتها شدیدا افت خواهد کرد گول این بازیهارو نخورید تاریخ نوسانات املاک در ایران رو مطالعه کنید. ملک به زودی وارد دوران رکود خواهد شد وقیمتها حداقل 50 درصد در طی دوسال آینده افت خواهد کرد.
ناشناس
۱۸:۵۴ ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
رشد مسکن واقعا به نهایتش رسیده ودیگه جا نداره با سیاستهای جدید وزارت مسکن مبنی بر ساخت 400هزار واحد مسکونی در سال 98 امید میرود شاهد کاهش قیمت نیز باشیم زیرا قیمتهای فعلی واقعی نیست
ناشناس
۱۷:۰۴ ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
متاسفم ،این همه مردم انتقاد میکنند درد دلشونو میگن اما انگار نه انگار ،فکر کنم کشور داره خودش اداره میشه ؟؟؟
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
به برکت دولت دوازدهم مصالح ساختمانی 100 درصد رشد داشته
احمد
۱۶:۰۴ ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
خونه خریدن پیشکشمون توروخداشماهاکه صداتون به جایی میرسه به مسئولان بگیدمامستاجراچیکارکنیم بااین اجاره های سنگین ودرآمدکم همدان که توتورم واجاره بهاهای سنگین رتبه اول کشورروداره
ناشناس
۱۵:۰۹ ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
خیلی جالب است داشتم مطلبی می‌خواندم در مورد ژاپن که جمعیتش ۱۲۶۴۴۰۰۰۰ نفر است و مساحتش ۳۷۷۸۷۳ کیلومترمربع..... و جالب تر از آن این بود جمعیت ایران ۸۲۰۰۰۰۰۰ میلیون نفر و مساحت ایران ۱۶۴۸۱۹۵ کیلومتر مربع که می‌بینید از لحاظ جمعیت ژاپن حدود یک برابر و نیم بیشتر و از نظر وسعت ایرن چهار برابر یا بیشتر از ژاپن بزرگ تر است و ایران دارای منابع گاز نفت و معادن است ژاپن منابع ای ندارد اما از لحاظ اقتصادی یک قدرت بزرگ است و تورم سالانه اش صفر است در بعضی از موارد کمتر هم است و پس انداز در آن کشور معنی ندارد چون تورم صفر است و از لحاظ مسکن مشکلی ندارد مشکل کجاست چرا ایران با این همه امتیازات این همه مشکل دارد و ژاپن یک کشور زلزله خیز است و چند جنگ را پشت سر گذاشته بمب هیروشیما را که نابود کرد ژاپن .....
ناشناس
۱۶:۳۰ ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
چون اونا زیاد کار میکنندوکم مصرف میکنند.توقع کمی دارند.در عوض ما می خواهیم کم کار کنیم استفاده زیاد ببریم.
ناشناس
۱۸:۱۰ ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
نه اشکال این است که ارق ملی نداریم مشکل این است که برای تولید احترامی قاعل نیستیم علتش این است که زمانی که سونامی امد ژاپن مسولانش امدن زانو زدند و معذرت خواهی کردن داخل کشورشان یک اتحاد بین مسولان است برای پیشبرد کشور سیاست اولشان اول کمک به داخل کشورشان است و بعد خارج چرا فرار مغزها داریم چرا فاصله طبقاتی داریم تو کشور ژاپن شیوه اموزش فرق میکند باز میگم ارق ملی وجود ندارد
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
با این وضعیت صد سال دیگه نمیتونم خونه بخرم
ناشناس
۱۷:۲۹ ۲۳ فروردين ۱۳۹۸
بهتر -علی برکت الله