محمد حضوری، مدیر گروه پزشکی اجتماعی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی قم و مسئول اسبق کمیته تغذیه فدراسیون پزشکی- ورزشی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: چرخه عرضه و تجویز مکملهای غذایی با مشکلات اساسی روبهرو بوده و دلیل اصلی این مشکل ورود نکردن مراکز علمی و دانشگاهی به این حوزه و تدوین دستورالعملهای مرتبط است.
وی افزود: حتی مهمترین مراکز نقش آفرین نظیر معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت، فدراسیون پزشکی ورزشی، ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (NADO) در زمینه عرضه و فروش مکملهای غذایی منفعل و بیبرنامه فعالیت کرده اند.
حضوری با بیان اینکه مصرف مکملهای غذایی به بخشی جدایی ناپذیر با ورزش حرفهای تبدیل شدهاست، درباره لزوم کنترل و نظارت در این حوزه و ممانعت از مصرف مکملهای تقلبی یا غیراستاندارد افزود: علاقه بسیار ورزشکاران به مصرف مکملها موجب سوءاستفاده برخی سوداگران برای ایجاد بازار سیاهی از محصولات قاچاق یا تقلبی شده است.
مدیرگروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: من یک سال و نیم مسئول کمیته تغذیه ورزشی در فدراسیون پزشکی ورزشی بودهام، متاسفانه در طول این مدت موارد متعددی از مثبت شدن نتیجه آزمایش دوپینگ ورزشکاران دیدهام و در بعضی موارد حتی به خاطر استفاده از این محصولات تقلبی، آسیبهای جدی به سلامتی آنان وارد شده است.
وی تهیه مکملهای ورزشی و غذایی از داروخانهها را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: مصرف این فرآوردهها باید زیر نظر متخصصان مورد تایید و مجاز صورت بگیرد تا لطمهای به سلامتی فرد وارد نشود.
مدیرگروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی قم در مورد لزوم آگاهی بخشی در زمینه مصرف صحیح مکملها و نقش متخصصان در این زمینه گفت: سالهاست درخواست کردهایم تا دورههای آموزشی مدونی برای افزایش آگاهی متخصصان تغذیه، پزشکان و داروسازان برگزار شود؛ چراکه فکر میکنیم از این طریق نحوه تجویز اصلاح خواهد شد و ارائه مکمل و مشاوره در داروخانه نیز ارتقا یابد، اما متاسفانه هنوز عزمی جدی در این راستا مشاهده نشده است.
حضوری با اشاره به برگزاری همایش مکملهای غذایی و دارویی برای افزایش اطلاع ورزشکاران و متخصصان این حوزه گفت: سابقه چند ساله برگزاری همایش مکملهای غذایی و دارویی نشان از توجه و اقبال ورزشکاران و نسل جوان به مباحث و مطالب ارائه شده در سخنرانی و نشستهای مرتبط دارد.
مدیرگروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی قم ادمه داد: نقش مکملهای غذایی و رژیمی در گروههای سنی خاص، نقش مکملهای غذایی و رژیمی در مدیریت و کنترل بیماریها، سلامت و کیفیت مکملهای غذایی و رژیمی و ورزشی، اثربخشی مکملها در عملکرد ورزشکاران، نقش مکملهای غذایی و رژیمی در مدیریت وزن، مکملهای غذایی و رژیمی و ورزشی در چرخه واردات تولید، توزیع و مصرف و کاربرد مکملهای طبیعی و گیاهی هفت محور این همایش اعلام شدند.
وی یادآوری کرد: هفتمین همایش مکملهای غذایی و رژیمی، چهار تا ششم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ در مرکز همایشهای بینالمللی هتل المپیک برگزار میشود و در این دوره دریافت مقالههای تخصصی حوزه مکمل گنجانده شده است و همچنین امتیاز بازآموزی به شرکت کنندگان تعلق میگیرد.
انتهای پیام/