سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس دبیرخانه ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت مطرح کرد؛

پدافند غیر عامل وزارت بهداشت، مرجع CBRNE در حوزه سلامت

میرکتولی از ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت به عنوان متولی و مرجع CBRNE در حوزه سلامت نام برد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نفیسه میرکتولی رئیس دبیرخانه ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت به مناسبت روز ملی هسته‎ای، با تاکید بر آشنایی بیشتر نظام سلامت با مباحث پرتوی و هسته‌ای، گفت: اغلب بر این باور هستند که مسائل پرتوی و هسته‌ای به حوزه سلامت مرتبط نیست و ارگان‌های دیگر باید پاسخگو باشند، اما با توجه به اینکه اولین ارگان پاسخگو در حوادث، نظام سلامت و بخش‌های درمانی و بهداشتی بوده، بنابراین آشنایی حوزه سلامت با موارد پرتوی و هسته‌ای از اهمیت بسیاری برخوردار است.

میرکتولی، ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت را به عنوان متولی و مرجع CBRNE در حوزه سلامت، عنوان کرد و گفت: این ستاد، اقداماتی نظیر ایجاد و ارتقا زیرساخت‎ها، آموزش‎های لازم در جهت افزایش دانش، نگرش و مهارت اساتید، دانشجویان و کارکنان نظام سلامت، برگزاری رزمایش‎ها، تشکیل تیم‎های CBRNE را در دست اقدام دارد که مباحث پرتوی و هسته‎ای، یکی از آنهاست.

رئیس دبیرخانه ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت، گفت: در این راستا در حوزه سلامت با وجود اقدامات فراوان در بحث پرتوی و هسته‎ای، با توجه به پیشرفت‎های فناوری هسته‎ای در کشورمان و افزایش روز افزون کاربری‎های آن در پزشکی، صنایع و پتروشیمی بر خود لازم دانستیم که سند و برنامه اجرایی نظامندی را در پیش بگیریم.

وی افزود: در راستای عملیاتی شدن برنامه‎ها و ایجاد نظام هماهنگ پاسخ به تهدیدات و حوادث پرتوی و هسته‎ای در کشور، حمایت سازمان پدافند غیر عامل، سازمان انرژی اتمی، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی بسیار ضروری است.

میرکتولی با اشاره به برگزاری آموزش‌های در حوزه پدافند غیر عامل، گفت: آموزش‌هایی مثل «آموزش‌های طولی»، «آموزش‌های مهارتی» و «آموزش‌های عرضی» برای پرسنل EMS یا پرسنل بهداشت محیط، بهداشت حرفه‌ای، بیمارستان‎ها و پرسنل درمانی اجرا شده است. برای مثال به رزمایش‎های انجام شده در قم، کاشان، اصفهان و بوشهر می‎توان اشاره کرد.

میرکتولی در پایان گفت: با توجه به این پیشرفت، علم و تکنولوژی مخصوصا در حوزه هسته‌ای و کاربرد آن در حوزه‌های سلامت و تحقیقات به منظور ایجاد دانش در رابطه با بحث مصدومان هسته‌ای و پرتوی، خوب است که همکاری‌های بین‌المللی با استاندارد‌های خاص که تعریف شده شکل بگیرد و انتقال دانش و تجربیات را داشته باشیم و در این رابطه اطلاعات کسب کنیم و زیرساخت‌ها را ارتقا دهیم و تیم‌های آماده‌ای را داشته باشیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.