وی افزود: کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان ضروری است و باید دستگاههای اجرایی نظیر دامپزشکی، شهرداران، نیروی انتظامی، محیط زیست، بخشداران، آموزش و پرورش و فرمانداری همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.
وی با تاکید بر توجه به توصیههای بهداشتی برای پیشگیری و کنترل حیوان گزیدگی و بیماری هاری، افزود: مردم باید دقت بیشتری داشته باشند و از تحریک و نزدیک شدن به سگهای ولگرد و بدون صاحب خودداری کنند و درصورت حیوان گزیدگی با هر سطحی از جراحت به مراکز پیشگیری ودرمان هاری مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه هم اینک موارد هاری انسانی علیرغم تعداد زیاد حیوان گزیدگی در چابهار صفر است، خاطرنشان کرد: موارد حیوان گزیدگی در سال گذشته (۱۳۹۷) نسب به مدت مشابه سال قبل از آن ۴۰ درصد افزایش داشته است که این امر نشان دهنده اقدامات به موقع برای جلوگیری از انتقال بیماری از حیوان به انسان است.
وی گفت: هزار و ۳۷۱ مورد سگ صاحبدار در سطح شهرستان چابهار شناسایی شده است که همه اینها نیاز به واکسینه شدن توسط دامپزشکی دارند.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان چابهار تصریح کرد: بیشترین آمار حیوان گزیدگی سال گذشته در شهرستان چابهار مربوط به گروه سنی پنج تا ۱۹ ساله اتفاق افتاده که نیازمند اطلاع رسانی در سطح مدارس است.
دهقان ادامه داد: ۷۰ درصد آمار حیوان گزیدگی در روستاها و مناطق حاشیه شهر چابهار رخ داده که نیاز است چهار مرکز جدید درمان و پیشگیری از هاری در بیمارستان امام علی (ع) و روستاهای عورکی، نوبندیان و درگس راه اندازی شود.
وی افزود: برگزاری کارگروه امنیت غذایی و کارگروه فرعی ستاد مبارزه با هاری، برگزاری جلسات آموزشی برای پزشکان و کاردانهای مراکز، توزیع بنر، تراکت و پمفلت در مدارس و نماز جمعه شهرستان، جمع آوری لیست سگهای خانگی، نگهبان، گله از خانههای بهداشت و مکاتبه با شبکه دامپزشکی جهت انجام واکسیناسیون سگهای صاحب دار و کنترل سگهای بلاصاحب، پیگیری جهت تکمیل واکسیناسیون هاری برای انواع موارد حیوان گزیدگی از جمله اقدامات مرکز بهداشت شهرستان به منظور پیشگیری از بیماریهای مشترک بین حیوانات و انسان در سال گذشته بود.
انتهای پیام/ع