سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

گلایه یک ناشر از نحوه انتخاب غرفه‌ها در نمایشگاه کتاب

احمد ایمان زاده ناشر گفت: ناشران هیچ دخالتی در تعیین اندازه غرفه ندارند و این موضوع کاملا سلیقه ای انجام می‌شود.

احمد ایمان زاده مدیر مسئول انتشارات ساحل زندگی در خصوص دومین حضور خود در نمایشگاه بین المللی کتاب در گفتگو با خبرنگار  حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در این دوره با توجه به شرایط اقتصادی و مشکلات معیشتی مردم، فکر می‌کنم استقبال مردم نسبت به دوره‌های گذشته کمتر باشد. امسال علاوه بر این مشکلات، برای هموطنان ما نیز اتفاقات ناگواری رخ داد که این مسئله نیز بی تاثیر نخواهد بود. از سویی تقارن نمایشگاه کتاب و نمایشگاه قرآن مشکلاتی را برای ناشران به همراه خواهد داشت, زیرا تاریخ این دوره از نمایشگاه کتاب حدود ۱۰ روز زودتر برگزار می‌شود.

ایمان زاده با اشاره به اینکه کتاب‌های انتشارات ساحل زندگی بیشتر در حوزه ادبی از جمله «شاهنامه»، «حکایت‌های هزار و یک شب» و «مثنوی معنوی» است، بیان کرد: در این دوره از نمایشگاه با بیش از ۶۵ عنوان کتاب حضور خواهیم داشت. البته چند عنوان کتاب نیز در دست چاپ داریم که به امید خدا در سی و دومین دوره از نمایشگاه کتاب با قدرت بیشتری آماده خواهیم شد.

ایمان زاده در خصوص تقسیم کاغذ گفت: سال گذشته مقام معظم رهبری تاکید خاصی بر قیمت کتاب‌ها داشتند که امسال اتحادیه ناشران آشنا کاغذ را به صورت سهمیه‌ای میان ناشران تقسیم کردند، ولی هیچ ملاک و شاخصی برای این کار وجود نداشت. نقد من به اتحادیه ناشران آشنا این است که کاغذ تقسیم شد، ولی معیار خاصی برای این توزیع در نظر گرفته نشد. برای مثال یک انتشارات ۲۰۰ بند و انتشاراتی دیگر ۱۰۰۰ بند کاغذ دریافت کرد که این کاغذ‌ها به صورت ناعادلانه تقسیم شد، البته این موضوع در تقسیم غرفه‌ها نیز دیده می‌شود.

وی افزود: ناشران هیچ حقی برای انتخاب غرفه‌ها ندارند؛ یک ناشری ۴۰ عنوان و ناشر دیگر ۶۰ عنوان کتاب دارد که بسته به سابقه آن‌ها، باید تفکیک شوند. من به عنوان ناشری تازه کار نباید با ناشری که سال‌ها در حوزه نشر فعالیت کرده به یک میزان، بهاء غرفه را بپردازم. از طرفی ناشران هیچ دخالتی در تعیین اندازه غرفه ندارند و البته این موضوع کاملا سلیقه ای انجام می‌شود و تابع قانون خاصی نیست.

ایمان زاده با اشاره به تعطیلی خانه کتاب تا ۱۸ فروردین ماه گفت: در حال حاضر که به سایت خانه کتاب مراجعه می‌کنیم، نوشته شده خانه کتاب تا ۱۸ فروردین تعطیل است. این در حالی است که فقط یک هفته تا نمایشگاه کتاب باقی مانده است و این تعطیلی برای ما ناشران جای سوال دارد.

مدیر مسئول انتشارات ساحل زندگی در خصوص ثبت کتاب‌ها در خانه کتاب بیان کرد: در این دوره از نمایشگاه ناشرانی هستند که هنوز کتاب هایشان در خانه کتاب ثبت نشده یعنی کتاب به وزارت ارشاد ارسال شده، مجوز و اعلام وصول هم دریافت کرده، ولی هنوز کتاب به ثبت نرسیده است. پیشنهاد من به خانه کتاب این است که این مرکز، ترتیبی را برای ثبت کتاب توسط شخص ناشر و مولف و با برگه اعلام وصول اتخاذ کند. این موضوع بسیار به ناشران کمک می‌کند. در انتشارات ما کتابی است که یک سال از اعلام وصول آن گذشته و هنوز درخانه کتاب ثبت نشده است چرا که خانه کتاب به علت تعداد کتاب‌ها نمی‌تواند یک سری از کتاب‌ها را ثبت کند.

ایمان زاده در خصوص صدور کارت اهل قلم برای نویسندگان تازه کار بیان کرد: ویراستار‌ها و نویسندگان انتشارات ما جوان هستند و در حوزه چاپ و نشر فعالیت دارند، ولی برای آن‌ها کارت اهل اقلم صادر نمی‌شود، زمانی که علت را جویا می‌شویم پاسخی مبنی بر اینکه «دستگاه چاپ کارت خراب است» را دریافت می‌کنیم که این نوعی توهین به مولف، نویسنده و جامعه مولفین و ناشران است.

وی گفت: در سال گذشته با وجود اینکه دو روزی از نمایشگاه کتاب گذشته بود، اما کمیته ناشران داخلی در نمایشگاه مستقر نشده بودند و این برای نمایشگاه کتاب که رویدادی حساس برای اهل قلم به شمار می‌رود، بسیار ناشایست بود و امیدوارم در این دوره از نمایشگاه کمیته ناشران داخلی در روز‌های ابتدایی نمایشگاه در کنار ناشران حضور داشته باشند.

ایمان زاده به عنوان سخن پایانی خود افزود: شعار انتشارات ساحل زندگی نه به کتاب نخواندن است و ما تمام تلاش خود را برای بالا بردن سرانه مطالعه در کشور به کار می‌گیریم و امیدواریم سی و دومین نمایشگاه کتاب برای ناشران و اهالی قلم بسیار خوب باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.