سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زعفران ثبت جغرافیایی می شود

رئیس شورای ملی زعفران گفت:شورای ملی زعفران پیگیر این امر است که در سال جاری نشان ملی زعفران را ثبت و کارت اهلیت را به منظور انجام صادرات اصولی صادر کند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ،احتشام رئیس شورای ملی زعفران گفت: بیش از ۹۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود.

وی افزود: با این حال، تنها ۱۰ درصد از زعفران تولیدی کشور با بسته‌بندی شرکت‌های ایرانی به دست مصرف‌کننده در دنیا می‌رسد.

احتشام با بیان اینکه سالانه حدود ۶۰ تن زعفران در خراسان جنوبی تولید می‌شود، گفت: ۹۰ درصد زعفران‌های صادراتی کشور به صورت خام فروشی صادر می‌شود.

رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه بسته‌بندی براساس خواست بازار‌های جهانی از اولویت‌های شورای ملی زعفران است، افزود: مدیریت بازار‌های جهانی، سیاست‌گذاری برای توسعه بازار زعفران و برندسازی این محصول از اولویت‌های شورای ملی زعفران است.

وی با اشاره به اینکه با ساز و کار‌های موجود نمی‌توانیم مرجع قیمتی زعفران در جهان باشیم، گفت: باید صادرات را مدیریت کنیم و یا ساز و کار‌ها را تغییر دهیم.

احتشام با بیان اینکه ما به دنبال جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده برای زعفران هستیم، افزود: بیکاری یکی از معضلات جوانان امروز است و ما می‌توانیم با ایجاد ارزش افزوده برای زعفران برای افراد ایجاد اشتغال کنیم چرا که می‌توان با محصولات صادراتی که مزیت رقابتی دارند به راحتی شغل ایجاد کرد.

رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه شاخص‌های بورس در مورد زعفران برخلاف مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: در حالی که قیمت پایه صادراتی زعفران توسط دولت، ۱۱۰۰ دلار تعیین شده است، اما اکنون زعفران با قیمتی کمتر از این مقدار به فروش می‌رسد.

وی تصریح کرد: از محسنات بورس این است که مشخص می‌کند زعفران امروز با چه نرخی خرید و فروش می‌شود تا کشاورزان آگاهی یافته و دلال نتواند از عدم آگاهی کشاورز سوء استفاده کند.

احتشام با اشاره به اینکه در حال حاضر در حوزه صادرات مدیریت نداریم، بیان کرد: سازمان بورس در راستای مولفه‌های اقتصاد مقاومتی و حمایت از صادرات و صادرکنندگان زعفران حرکت نمی‌کند.

رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه باید با برنامه‌ریزی درست و اصولی، روش‌ها و رویه‌ها را اصلاح کنیم تا به صادرات مطلوب برسیم، گفت: شورای ملی زعفران، برند‌های جغرافیایی زعفران را ثبت کرده است که در این راستا هر نوع زعفران را با نام منطقه خود می‌شناسند.

وی افزود: شورای ملی زعفران پیگیر این امر است که در سال جاری، نشان ملی زعفران را ثبت و کارت اهلیت را به منظور اینکه هر فردی نتواند زعفران را صادر کند و تنها با ویژگی‌ها و تعیین صلاحیت براساس شاخص‌های تعریف شده بتواند این کار را انجام دهد، صادر کند.

احتشام گفت: این کارت اهلیت از خط مشی‌ها و استراتژی‌هایی که در راستای صادرات زعفران تبیین می‌شود، تبعیت خواهد کرد و به این ترتیب خواهیم توانست صادرات را مدیریت کرده و شاهد انسجام و همبستگی در بحث زعفران باشیم.

رئیس شورای ملی زعفران افزود: لازم است کارت اهلیت توسط اتحادیه‌ها و تشکل‌های تخصصی به صادرکنندگان واقعی زعفران ارائه و از صدور زعفران توسط صادرکنندگان بی نام و نشان جلوگیری شود.

وی عدم بسته بندی زعفران را در داخل کشور یکی دیگر از مشکلات این محصول دانست و اظهار کرد: باید جایگاه زعفران را در دنیا حفظ کنیم و این امر تا زمانی که خام‌فروشی ادامه دارد و صادرات به این شکل انجام می‌شود، تحقق پیدا نخواهد کرد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/غ

به دنبال ایجاد ارزش افزوده برای زعفران هستیم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.