وی افزود: برای کشف واقعیت خود را مکلف کردیم که این حادثه را در تمامی ابعاد بررسی کنیم و گزارش تکمیلی با جمع بندی تمامی گزارشات به زودی طی ۲ هفته آینده ارائه خواهد شد.
لقمانی ادامه داد: در حادثه سیل شیراز تعداد زیادی از هم وطنانمان جان خود را ازدست دادند و مصدومان زیادی را داشتیم که دانشگاه علوم پزشکی به سرعت وارد عمل شد و خدمات درمانی را به مصدومان ارائه کرد که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی اظهار داشت: در شهرک سعدی، گل و لای حدود ٨٠٠ واحد مسکونی گرفتار شده در سیل، در مدت دو روز با همکاری دستگاههای امداد رسان تخلیه شد که ٢٧٠ واحد نیازمند بازسازی هستند.
لقمانی با بیان این که برای بازسازی منازل تسهیلات و کمک بلاعوض با مصوبه هیات دولت در نظر گرفته شده است، افزود: به هر واحد مسکونی ۵۰ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد ۵ درصد و ١٢ میلیون تومان کمک بلاعوض تعلق میگیرد.
وی گفت: در قالب کمک معیشتی نیز ١٠ میلیون تومان تسهیلات و ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض به خانوادهها پرداخت میشود.
مدیرکل امور شهری استانداری فارس با اشاره به تخصیص هزار بسته لوازم خانگی به این افراد، گفت: در کنار این کمک ها، اقلام مربوط به نوشت افزار دانش آموزان نیز آماده شده است که در اختیار سیل زدههای شیراز قرار میگیرد.
لقمانی با بیان اقدامات انجام شده برای درمان آسیب دیدگان سیل شیراز افزود: در حال حاضر ۵ نفر از مصدومان سیل بستری هستند و انتقال اجساد نیز به شهرهای مورد نظر انجام شد.
وی گفت: برای تعمیر خودروهایی که در سیل شیراز آسیب دیده بود نیز تا سقف ١٠ میلیون تومان کمک و تسهیلات ارزان قیمت تعلق گرفته است.
نماینده، ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز هم با بیان اینکه شهر شیراز در موضوع سیلابها و آبهای جاری باید دارای طرح جامع و کامل باشد و از این سیل دروازه قرآن تجربه را بگیریم، گفت: طرح جامع شهری برای دفع سیلاب نه تنها در دروازه قرآن بلکه در همه شهر باید اجرا شود تا شاهد حادثهای نباشیم.
آیت الله دژکام افزود: سیل شیراز نشان داد هیچ گونه آمادگی در مقابل بارانهای شدید در شهر وجود ندارد و در برخی مناطق شهر بدون در نظر گرفتن چگونگی دفع آبهای سطحی، ساخت و سازهایی انجام شده است که باید برخورد شود.
امام جمعه شیراز با تصریح اینکه نا هماهنگی و اقداماتی که در این بحران با تاخیر انجام شد ضرورت اجرای مانور در استان را نشان میدهد، ادامه داد: مباحث حقوقی این موضوع بسیار مهم است، زیرا در مسیر سیلاب خانه ساخته شده است و در این راستا تمامی دستگاهها باید ورود کنند.
وی افزود: طرح هادی با کمکهای رهبری در سه روستای خسارت دیده سیل جنوب شیراز اجرا میشود.
آیت الله دژکام تاکید کرد: باید از حادثه سیل اخیر درس بگیریم، ممکن است در سالیان گذشته برخی مدیریتی داشتند و تصمیماتی گرفته شده که در آن موقع پیش بینی این روزها نشده بود، اما امروز نگاه مدیریتی باید با گذشتهها تفاوت داشته باشد.
امام جمعه شیراز با اشاره به نقش تمامی دستگاهها نیز گفت: در زمان بحران حتی حوزههای علمیه نیز باید ورود کنند که خوشبختانه در سیل شیراز شاهد حضور تمامی مردم و دستگاهها بودیم.
انتهای پیام/م