السراج در یک بیانیه تلویزیونی گفت: «ما دامنه صلح را گسترش دادیم؛ اما تجاوز نیروهای حفتر و اعلام جنگ علیه شهرها و پایتختمان و در نتیجه نقض توافقهای سیاسی توسط او را شاهد بودیم که این مسئله ما را مصممتر میکند و به ما قدرت میدهد».
بحران در لیبی از پنجشنبه آغاز شد؛ زمانیکه ژنرال خلیفه حفتر به نیروهای خود دستور داد تا طرابلس، پایتخت این کشور را از نیروهای تحت حمایت دولت وفاق ملی بگیرند. پیش از آن نیز ارتش ملی لیبی که تحت کنترل حفتر است بخشهایی از شهرهای کوچک در مسیر راه به پایتخت را گرفته بود؛ در حالی که السراج به نیروهای تحت فرمان خود دستور داده بود در صورت لزوم از زور استفاده کنند.
پس از مرگ معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی چندین سال است که این کشور شاهد درگیریها و شورشهای خونین بوده و دولت مرکزی واحدی در آن تشکیل نشده است. پارلمان مستقر در طبرق که در سال ۲۰۱۴ انتخاب شد و از حمایت ارتش ملی لیبی برخوردار است بر شرق این کشور حکومت میکند؛ حال آنکه دولت وفاق ملی که در سال ۲۰۱۵ تشکیل شد کنترل بخشهای غربی لیبی، از طرابلس به بعد را به عهده دارد.
در اواخر سال ۲۰۱۵ طرفین درگیری، «توافقنامه سیاسی لیبی» را در شهر اسکیران مراکش با هدف ایجاد دولت وفاق ملی به عنوان دولت قانونی موقت لیبی امضا کردند. با این وجود، این توافقنامه به دلیل مخالفت پارلمان شرق با برخی از مفاد آن به طور کامل اجرایی نشد.
انتهای پیام/