سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۲ اقدام مهم درباره چک‌های تضمینی و برگشتی

روز گذشته گزارش شد که بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار، از روز شنبه ۱۷ فروردین ماه تمامی چک‌های تضمینی پشت نویسی شده از درجه اعتبار ساقط است. اما پشت نویسی چک‌های بانکی همچنان معتبر هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بانک مرکزی در بخشنامه‌ای بانک‌ها را ملزم به درج کد رهگیری در گواهی نامه‌های عدم پرداخت چک‌های برگشتی کرد که منجر به کاهش قابل توجه دوره زمانی فرایند پیگیری قضایی این چک‌ها خواهد شد. از سوی دیگر بخشنامه این بانک در حوزه چک‌های تضمینی از دیروز به اجرا درآمد که در این راستا، تمامی چک‌های تضمینی پشت نویسی شده از درجه اعتبار ساقط خواهد شد. اما ظهرنویسی چک‌های عادی بانکی همچنان معتبر است.

دیروز گزارش شد که بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار، از روز شنبه ۱۷ فروردین ماه تمامی چک‌های تضمینی پشت نویسی شده از درجه اعتبار ساقط است. اما پشت نویسی چک‌های بانکی همچنان معتبر هستند.

بخشنامه مرتبط با این موضوع، ۱۱ آذرماه سال گذشته توسط بانک مرکزی به بانک‌ها ابلاغ شده بود. بر این اساس از این پس هر گونه چک تضمینی تنها باید به نام فرد صادر و نقد شود و «چک‌های تضمینی» در وجه حامل یا همراه با تغییر نام، کاغذ باطله‌ای بیش نیست و مردم باید توجه داشته باشند که از دریافت هرگونه چک تضمینی در وجه فرد دیگر یا حامل خودداری کنند. دیروز همچنین بانک مرکزی با صدور بخشنامه‌ای در راستای اجرای قانون چک، بانک‌ها را ملزم به درج کد رهگیری در گواهی نامه‌های عدم پرداخت چک‌های برگشتی کرد که تاثیر شگرفی بر کاهش دوره زمانی فرایند پیگیری قضایی این چک‌ها خواهد داشت.

تا قبل از این، در صورتی که عملیات برگشت چک را همان بانکی که دسته چک از آن صادر شده، انجام می‌داد، بانک مربوط ۱۰ روز مهلت داشت تا اطلاعات این چک برگشتی را در سامانه چک‌های برگشتی بانک مرکزی ثبت کند، اما به موجب این بخشنامه، این مهلت لغو شده و بانک باید به صورت آنی اطلاعات را ثبت کند.

در بند سوم به عنوان مهم‌ترین بند این بخشنامه، آمده است: «شناسه چک برگشتی که در سامانه چک‌های برگشتی بانک مرکزی تولید می‌شود، همان کد رهگیری بوده و بانک واگذارنده می‌بایست تمهیدات لازم را برای درج شناسه یادشده برروی گواهی‌نامه عدم پرداخت صادره تحت عنوان "کد رهگیری" اتخاذ نماید».

این بند بدین معناست که از این پس بر روی تمامی گواهی نامه‌های عدم پرداخت چک‌های برگشتی، کد رهگیری ثبت خواهد شد و به این ترتیب صدور مستقیم اجرائیه که معطل درج شدن کد رهگیری بود، از این به بعد اجرایی می‌شود. کارشناسان اعتقاد دارند با اجرای این بند از بخشنامه بانک مرکزی، زمان صدور اجرائیه در فرایند پیگیری قضایی چک‌های برگشتی که قبلا حدود یک تا دو سال طول می‌کشید، به حدود ۱۰ روز کاهش پیدا می‌کند.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

برچسب ها: خواندنی ، بانک مرکزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.