سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مقام مسئول خبر داد؛

شناسایی بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ سازه تقاطعی حادثه خیز با رودخانه‌ها/ ۲ جبهه بارشی دیگر در راه است

حاج رسولی‌ها گفت: بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ سازه تقاطعی حادثه خیز با رودخانه‌ها، در کشور شناسایی شده است.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از صدا و سیما، محمد حاج رسولی‌ها، مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب کشور با بیان اینکه بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ سازه تقاطعی حادثه خیز با رودخانه‌ها، در کشور شناسایی شده است، افزود: شرایط این سازه‌ها با سیلاب‌های محاسبه شده تطبیق ندارد و حتماً باید اصلاحاتی بر روی آن صورت گیرد.

وی گفت: میزان بارش‌های کشور تاکنون، ۲۸۰ میلی‌متر بوده که نشان از رشد ۸.۲ برابری نسبت به سال آبی قبل دارد.

حاج رسولی‌ها با بیان اینکه طبق آمار به دست آمده از میزان بارش‌های کشور، تا کنون ۲۸۰ میلی متر بارندگی ثبت شده است، گفت: این حجم از بارندگی نسبت به سال گذشته، نشان دهنده بارشی به میزان ۸.۲ برابر بارش‌های سال قبل است.


بیشتر بخوانید: احتمال وقوع سیل در غرب خراسان رضوی/بارش های پراکنده و بهاری تا اواخر هفته ادامه دارد 


مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب کشور، میزان جریانات سطحی آب در کشور را ۴۵ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و ادامه داد: در حالی که حجم ورودی آب به سد‌های کشور در سال آبی گذشته، ۲۶ میلیارد مترمکعب بوده، میزان روان‌آب‌های فعلی کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به معنای افزایش ۲ و نیم برابری ورودی آب به سد‌های کشور بوده است که ۵۰ درصد این میزان ورودی، در نیمه دوم سال آبی یعنی در فروردین ماه اتفاق افتاده است.

حاج رسولی‌ها گفت: با مدیریت انجام شده در مخازن سد‌های کشور، تاکنون ۲۸ میلیارد مترمکعب آب کنترل شده از سد‌ها رها شده است که این خروجی به دلیل رهاسازی بر اساس برنامه، تغذیه خوب آبخوان‌ها را به همراه داشته است.

وی با اشاره به اینکه سیلاب‌ها در نقاطی رخ داده که ما سد مخزنی بزرگ نداشتیم، افزود: آب مدیریت شده رها شده از مخازن سد‌های کشور، به سمت تالاب‌ها منتقل شده که این رویه سبب ایجاد شرایط مناسب در این مناطق شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه خسارات زیادی ناشی از سیلاب در رودخانه‌های کشور رخ داده، گفت: سازه‌های مهندسی رودخانه‌ها بر اساس استاندارد‌های دوره بازگشت ۲۵ سال طراحی شده و حریم و بستر رودخانه بر این اساس مشخص می‌شود؛ بنابراین عمده‌ترین علت بروز سیلاب‌ها در برخی نقاط، به دلیل تجاوز به حریم رودخانه‌ها اتفاق افتاده است.

حاج رسولی‌ها افزود: طبق کارشناسی‌های انجام شده در دو جبهه بارندگی استان‌های خوزستان، لرستان، کرمانشاه و گلستان، جمع بندی نظرات نشان می‌دهد آخرین دوره بازگشت سیلاب در استان لرستان ۵۰۰ ساله و در خوزستان و گلستان ۲۰۰ ساله تعیین شده است؛ ضمن اینکه طبق اعلام سازمان هواشناسی دو جبهه دیگر در تاریخ ۲۳ و ۲۴ فروردین و اوایل اردیبهشت ماه در کشور فعال خواهند شد که ما باید منتظر اخطار‌های سازمان هواشناسی باشیم. مدیریت بیش از ۴۰ سد در کشور از یک و نیم تا ۲ ماه پیش از وقوع این سیلاب‌ها شروع شده و همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام/

رشد ۸.۲ برابری بارش‌های کشور  نسبت به سال آبی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.