سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم عنوان کرد؛

تالاب های قم با بارش های اخیر جان تازه گرفتند

موسوی مشکینی گفت: بارندگی‌های اخیر موجب شده است تا تالاب‌های استان جان تازه‌ای بگیرند و برخی از این تالاب‌ها پس از گذشت چند دهه از خشک شدن، آبگیری شوند.

به گزارشگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛سیدرضاموسوی مشکینی مدیرکل حفاظت محیط زیست قم با بیان اینکه بارندگی‌های اخیر کشورمان، علاوه بر خسارت ها، تاثیر‌های مثبت بسیاری هم به دنبال داشته است،گفت: بارش‌ها موجب آبگیری دوباره تالاب غدیر پس از گذشت حدود ۲ دهه از خشک شدن، شده است.

تالاب غدیر در جنوب شرقی استان قم و در فاصله اندک از دریاچه نمک و دشت مسیله و در مجاورت منطقه نفتی سراجه قرار گرفته و بیش از ۲ هزار هکتار وسعت دارد.

تالاب‌های قم با وسعت حدود ۱۰۰ هزار هکتار، حدود ۱۰ درصد از وسعت جغرافیایی استان را تشکیل داده و بر همین اساس، قم یکی از تالابی‌ترین استان‌های کشور و دارای ظرفیت‌های عظیم زیست محیطی است که همه ساله میزبان دسته‌های بزرگ پرندگان مهاجر است تا اثبات کند که زیبایی قم تنها در کویر خلاصه نمی‌شود.

تالاب‌های مره، شکار ممنوع حوض سلطان، بهشت معصومه، دریاچه نمک، غدیر و گنبد نمکی جزو تالاب‌های قم به شمار می‌آید.

وی با اشاره به تاثیر بارندگی‌ها در بهبود پوشش گیاهی مناطق،عنوان کرد: آب گیری این تالاب‌ها که در حال تبدیل به کانون‌های مهم القای گرد و غبار در استان بودند، به طور قطع تاثیر چشم گیری در کاهش تهدید‌های ناشی از خشکسالی خواهد داشت.

موسوی مشکینی بر ضرورت تخصیص حقابه‌های زیست محیطی تالاب‌ها و رودخانه‌های استان قم از سد‌های بالادستی تاکید و ابراز امیدواری کرد: با مشارکت همه مردم و مسئولان در جهت صرفه جویی در مصرف آب و انرژی در فصول گرم پیش رو، گام‌های مثبت و موثری برای حفظ و حراست از محیط زیست برداریم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم تاکید کرد: کشورمان در چند سال گذشته با خشکسالی‌های شدیدی مواجه بوده است که در کنار برداشت بی رویه منابع آبی، وضعیت تالاب‌ها و دشت‌ها را به ویژه در استان با بحران مواجه کرده بود، که بارندگی‌های اخیر بخشی از این بحران را برطرف کرد.

وی با بیان اینکه پیش از وقوع حوادث طبیعی همچون سیل و زلزله باید زیرساخت‌ها و تمهید‌های لازم برای کاهش اثر‌ها و خسارت‌ها را فراهم آورد،افزود: بخشی از سیلاب ایجاد شده در کشورمان، به دلیل تخریب طبیعت و محیط زیست، عدم رعایت مسایل آبخیزداری، تجاوز به حریم رودخانه‌ها و از میان بردن پوشش گیاهی در مناطق مختلف است.

سیل در روز‌های نخستین سال جاری منجربه خسارت‌های جانی و مالی در برخی از استان‌های کشور شد.

انتهای پیام /ح

بارش‌های اخیر به تالاب‌های قم جان تازه داد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.