سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

برآورد دقیقی از میزان خسارت مزارع گندم در دسترس نیست/ شیوع آفات و بیماری‌ها در مزارع

ایمانی گفت: با توجه به وقوع سیل‌ اخیر بخشی از مزارع گندم زیر آب رفت که تا مساعد شدن هوا برآورد دقیقی از خسارت نداریم.

علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه برآورد دقیقی از میزان خسارت مزارع گندم در دسترس نیست، اظهار کرد: براساس بازدید‌های هوایی و پیش بینی ستاد مدیریت بحران بخشی از اراضی گندم در استان‌های گلستان، خوزستان و ... دچار خسارت شدند.

وی افزود: با توجه به وقوع سیل‌های اخیر مزارع زیادی زیر آب رفتند که تا مساعد شدن هوا به هیچ عنوان امکان برآورد خسارت وجود ندارد.

ایمانی از شیوع آفات و بیماری‌ها در مزارع گندم خبر داد و گفت: با توجه به افزایش شدت بارندگی‌ها در روز‌های اخیر، شیوع آفات و بیماری‌ها به مزارع گندم خسارت وارد کرده است که تا عادی شدن شرایط به هیچ عنوان امکان برآورد خسارت و پیش بینی تولید وجود ندارد.

این مقام مسئول ادامه داد: اگرچه طبق اعلام ستاد مدیریت بحران زیر بخش‌های مختلف کشاورزی همچون دام و طیور، زراعت، باغبانی و زنبور عسل دچار خسارت شدند، اما تا برآورد نهایی هیچ یک از آمار قابل استناد نیست چرا که امکان دسترسی وجود ندارد.


بیشتر بخوانید: ۱۵ هزار راس دام عشایر در سیلاب‌های اخیر تلف شد


نایب رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران با اشاره به اینکه استان‌های اصلی تولید گندم گرفتار سیل شدند، بیان کرد: با فروکش کردن کامل آب حاصل از سیلاب‌های اخیر در مزارع و باغات و بازدید‌های میدانی می‌توان میزان خسارت در سطح گندم زار‌ها را مشخص کرد.

وی بیان کرد: با توجه به آنکه عمده گندم تولیدی از استان‌های خوزستان، گلستان و ایلام تامین می‌شود، از این رو تا عادی نشدن شرایط آب و هوا نمی‌توان گفت که برآورد‌های تولید ۱۴ میلیون تنی گندم محقق می‌شود و خود کفایی گندم برای چهارمین سال متوالی استمرار می‌یابد یا خیر؟

این مقام مسئول با اشاره به اینکه وقوع سیل اخیر در مناطق دیم گندم نعمت بوده است، اظهار کرد: اگرچه وقوع سیل اخیر در برخی مناطق خساراتی را وارد کرده است، اما در مقابل برای مزارع دیم و مزارعی که دچار سیل نشدند، در افزایش عملکرد گندم تاثیر گذار بوده است به طوریکه می‌توان تا حدی امیدوار بود که بخشی از میزان خسارت دیده مناطق سیل زده جبران شود.


ایمانی از برداشت جزئی گندم در استان‌های جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: با توجه به مساعد شدن شرایط آب و هوا پیش بینی می‌شود که برداشت گندم ظرف ۱۰ تا ۱۵ روز آینده از خوزستان آغاز شود و سپس از مناطق گرمسیری به نیمه گرمسیری و معتدل و سپس سردسیری برسد چرا که سیکل فیزیولوژیکی گیاه تبدیل شده است.

به گفته ایمانی، براساس برآورد‌های اولیه مزارع گندم و کلزا پیش بینی می‌شود که استان‌های سیل زده بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد دچار خسارت شدند.

نایب رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران با اشاره به ضرورت حمایت از کشاورزان خسارت دیده بیان کرد: دولت باید از کشاورزان خسارت دیده حمایت‌های لازم را به عمل آورد چرا که تولیدکنندگان خسارت دیده یک سال دچار خسارت شدند و برای سال زراعی بعدی باید نهاده‌های تولید و ماشین آلات کشاورزی لازم را تامین کنند و در غیر این صورت شرایط برای ادامه تولید بسیار سخت است.

این مقام مسئول در بخش پایانی سخنان خود نسبت به خروج غیر قانونی گندم از مرز‌ها هشدار داد و افزود: در شرایط کنونی گندم چندانی در دست مردم نیست و از آن جا که تمامی گندم‌ها وارد سیلو‌های دولتی شده است، امکان خروج وجود ندارد.

وی در پایان تصریح کرد: هم اکنون دلالان و واسطه‌ها به سبب خرید نقدی و بالاتر از قیمت تضمینی گندم از کشاورزان به دنبال آن هستند تا گندم تولیدی را از مرز‌های کشور خارج کنند چرا که آن سوی مرز‌ها هر کیلو گندم با نرخ ۵ تا ۶ هزار تومان خرید و فروش می‌شود. اما به هر حال از کشاورزان انتظار می‌رود که از عرضه گندم به دلالان و قاچاقچیان اجتناب کنند و همواره گندم تولیدی خود را تحویل سیلو‌های دولتی دهند تا منفعت آن نصیب کشور شود.
انتهای پیام/

کشاورزان خسارت دیده باید مورد حمایت دولت قرار گیرند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.