وی با بیان اینکه میزان بارش نسبت به دوره بلندمدت ۴۰ درصد و مدت مشابه سال قبل ۱۸۲ درصد رشد داشته است، افزود: این در حالی است که کماکان استان های کرمان ۱۸ درصد، سیستان و بلوچستان ۱۷ درصد و یزد ۴ درصد کم بارشی را نسبت به دوره بلندمدت تجربه کرده است.
ضیاییان با اشاره به اینکه در سال زراعی جدید اکثر استان ها بیش از نرمال بارش دریافت کردند، بیان کرد: در این میان استان ایلام با ۱۳۲ درصد، لرستان ۱۰۶ درصد و همدان ۱۰۶ درصد بیش از دوره مدت بارش دریافت کردند.
رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: بر اساس آمار با توجه به بارش های مناسب اخیر تا ۱۲ فروردین کم بارشی سال زراعی گذشته به طور کامل مرتفع شد.
وی با اشاره به اینکه کم بارشی سال زراعی گذشته در مقایسه با سال های اخیر در نوع خود بی سابقه بود، بیان کرد: بارش های مناسب و وقوع سیل در روزهای اخیر موجب شد نه تنها کمبود بارش سال زراعی اخیر جبران شود بلکه بسیاری از تالاب ها و سدها پرآب شدند که این موضوع جزو آرزوهای ما به شمار می رفت.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه میزان بارش از ابتدای مهر تا ۱۳ فروردین از مجموع بارش در یک سال زراعی بالاتر است، اظهار کرد: با توجه به آنکه متوسط بارش کل سال زراعی کشور ۲۳۲ میلی متر بوده، اما هم اکنون میزان بارش از این رقم بالاتر است، در حالیکه ۵ ماه دیگر تا پایان سال زراعی زمان باقی است.
به گفته ضیاییان، بارش های مناسب در سال زراعی جدید بدان معناست که به سبب ترسالی مطلق به هیچ عنوان کشاورزان و مردم با مشکل کمبود آب روبرو نیستند.
رئیس مرکز خشکسالی میزان دما در ماه های فروردین و اردیبهشت را در حد نرمال و قدری کمتر از نرمال پیش بینی کرد و افزود: میزان بارش در اردیبهشت بیش از نرمال و در خرداد در حد نرمال و بخشی از مناطق بیش از نرمال پیش بینی می شود.
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه ایران طی یک دوره ۱۰ ساله در خشکسالی به سر می برد، تصریح کرد: با وجود بارش های مناسب در سال زراعی جدید نمی توان انتظار داشت که خشکسالی سال های اخیر به طور کامل مرتفع شود.
انتهای پیام/