سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گودرزی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

جای سوال است که چرا برخی از رودخانه‌ها ۲۵ سال لایروبی نشده‌اند/ نباید رحمت الهی با بی تدبیری به عذاب تبدیل شود

نماینده بروجرد در مجلس خواستار پاسخگویی مسئولان درباره لایروبی نشدن برخی از رودخانه‌های این استان پس از ۲۵ سال شد.


عباس گودرزی، نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت استان لرستان گفت: شهرستان پل دختر و معمولان دچار بیشترین بحران در سیل اخیر بودند که به سبب قطع دسترسی امکان ارسال امکانات و خدمات به این استان نیز غیر ممکن شده بود که در این چند روز نیرو‌های ارتش و سپاه پاسداران پیرو دستور رهبر معظم انقلاب در منطقه با تمام امکانات حضور پیدا کرده و مشغول خدمات رسانی هستند.

وی با اشاره به وضعیت فعلی شهرستان بروجرد ادامه داد: شهرستان بروجرد هم که حوزه انتخابیه بنده بود، در چند روز گذشته با بحران سیل مواجه بود و تعدادی از روستا‌های شهرستان مخصوصا دشت سیاه خور نیز دچار آب گرفتگی شده و ساکنان تعداد دیگری از این روستا‌ها مجبور به تخلیه محل زندگی خود شده اند. همچنین زمین‌های کشاورزی و احشام این مردم نیز دچار خسارات بالایی شده است؛ بنابراین از مسئولان توقع می‌رود که پس از سفر‌هایی که به استان داشتند تصمیم‌گیری‌های جدی برای رسیدگی به وضعیت استان را در دستور کار قرار دهد.

نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت سد‌های شهرستان بروجرد افزود: درحال حاضر در شهرستان بروجرد ۳ سد گله رود، آب سرده و سد شهید بروجردی به صورت نیمه کاره رها شده است. سد گله رود سدی بسیار ارزشمند و با موقعیتی استراتژیک است که چنانچه احداث می‌شد امروز تاثیرش را در درود و حتی در خوزستان نیز شاهد بودیم و این چنین سیلاب‌های ویران‌گری به وقوع نمی‌پیوست. چراکه این سد در سرچشمه قرار می‌گرفت و در صورت احداث به خوبی توانایی کنترل آب را داشت.

گودرزی با اشاره به دیگر سد‌های شهرستان بروجرد افزود: باوجود اینکه مرحله اول مطالعات این سد هم انجام شده بود، اما مورد بی‌مهری شدید قرار گرفت و متاسفانه به دلایل واهی احداث سد گله رود از دستور کار خارج شد و هیچ‌گونه اقدام عملیاتی نیز در جهت ساخت آن صورت نگرفت. سد آب سرده هم دیگر سدی بود که با پیگیری‌های متعدد از طریق نظارت خانه مواجه بود، اما متأسفانه باز هم شاهدیم که پیشرفت فیزیکی قابل توجهی نداشته و با اینکه حدود ۱۰ سال که از آغاز احداث این سد می‌گذرد بیشتر از ۲۰ الی ۳۰ درصدآن احداث نشده است.

وی ادامه داد: سد شهید بروجردی نیز با پیگیری‌های بسیار وزارت نیرو در ردیف بودجه قرا گرفت  و با افزایش حجم آن الحمدالله  تاحدودی فعال شده است، اما با این اعتبارات قطره چکانی اتفاق خاصی رخ نخواهد داد چرا که مستلزم این است که دولت و مخصوصا وزارت نیرو عنایت خاصی را در حوزه سد سازی به شهرستان بروجرد داشته باشند. همچنین بحث آبخیزداری و بند‌های خاکی روستایی زیرساخت‌هایی هستند که از وقوع سیلاب‌ها و خسارت‌هایی که کام مردم عزیز ما را تلخ می‌کند جلوگیری خواهد کرد.

نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی درباره وظایف ستاد مدیریت بحران گفت: وظایف ستاد مدیریت بحران صرفا مقابل با بحران‌های به وجود آمده نیست بلکه تعریف صحیح مدیریت بحران پیشگیری از وقوع بحران است که نیازمند تدبیر و دوراندیشی‌ است. موضوعی که البته اگر به آن توجه می‌شد به طور قطع از تحمیل هزینه‌های سنگین به کشور جلوگیری می‌کرد، خدماتی بسیاری را در روستا ایجاد می‌کرد و مردم ما نیز امروز شاهد نفوذ آب به زندگی خود نبودند.

وی در تشریح بیشتر نبود امکانات در بسیاری از روستا‌ها افزود: برای مثال در سفر به یک روستا شاهد بودیم که یک لایروبی بسیار ساده می‌توانست آب را هدایت کند در آنجا ما جاده را شکافتیم، آب را از مسیر خارج کردیم و تنها با یک روز کارکردن بیل مکانیلی و لای‌روبی مسیر آن روستا از حالت بحران خود خارج شد؛ بنابراین این رحمت الهی نباید بخاطر کم کاری‌ها، سوء مدیریت‌ها و گاهی بی‌تدبیری‌ها به نغمت و بلا تبدیل شود.

گودرزی با اشاره به خشک‌سالی‌های مدام کشور ادامه داد: کشورما سال‌ها با بحران خشک‌سالی مواجه بود و این موضوع یک تهدید جدی برای کشور ما محسوب می‌شد. اما امروز که خدا رحمت خودش را بر ما نازل کرده متأسفانه به دلیل نبود زیرساخت‌ها و همچنین نبود امکانات در شهرستان بروجرد این رحمت الهی را تبدیل به عذاب الهی کرده‌ایم.

وی با پرسیدن چند سوال خطاب به مسئولان گفت: مسئولان باید پاسخ‌گو باشند که چرا در مسیر سیلاب‌ها و انهار ساخت و ساز کرده‌اند؟ چرا به حریم این زمین‌ها تجاوز شده است؟ چرا رعایت اصول ساخت و ساز و مهندسی نشده است؟ چرا برخی از رودخانه‌های ما ۲۵ سال است که لای‌روبی نشده است؟ این موضوعات باید پیگیری شود که کام مردم ما این چنین به تلخی کشیده نشود.

نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر نسبت به احداث این سد‌ها اقدام می‌شد در پایین دست، درود و حتی در خوزستان شاهد این شرایط بحرانی نبودیم، بنده در همین‌جا عرض می‌کنم که حتما وزیر محترم باید تیم کارشناسی اعزام کند و سد گله رود و سایر سد‌ها را برای ما احیا کند، زیرا این حق بر باد رفته‌ای است که به دلایل واهی از شهرستان بروجرد گرفته شده است. ناگفته نماند که اگر سد گله رود ساخته می‌شد هم ذخیره آب آن برای کشاورزان و مصرف شرب مردم بسیار استراتژیک بود و هم از وقوع چنین سیلاب‌هایی نیز جلوگیری می‌شد.

وی ادامه داد: حال که جناب جهانگیری و سایر وزرا به استان سفر کرده اند انتظار می‌رود زمانی که این فضای رسانه‌ای اندکی آرام شد موضوع را فراموش نکرده و نسبت به مطالبات بر زمین مانده مردم اقدام کنند. بنابرایم ما از هیات دولت، شخص رئیس جمهور و آقای جهانگیری انتظار داریم جلسه‌ای را با استاندار و نمایندگان استان لرستان به صورت ویژه برای پیگیری مطالبات بر زمین مانده مردم برگزار کنند تا ما مجددا شاهد این وضعیت نباشیم.

گودرزی خاطر نشان کرد: همچنین ما نیز در مجلس شورای اسلامی قطعا این مشکلات مربوط به سیلاب‌ها را به صورت جدی پیگیری خواهیم کرد و خصوصا نمایندگان استان لرستان حتما برنامه ویژه‌ای برای پیگیری مطالبات مردم حوزه انتخابیه خود در استان خواهند داشت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
سید
۲۲:۱۹ ۱۴ فروردين ۱۳۹۸
چه جوری این سوال به ذهنتون رسید ؟؟
مهدی
۱۹:۵۸ ۱۴ فروردين ۱۳۹۸
این نماینده نورآباد ممسنی (فارس) هستش
ناشناس
۱۹:۱۵ ۱۴ فروردين ۱۳۹۸
واله با اين ٥٠ سال خشكسالي هيشكي فكر نميكرد بارون ديگه تو اين مملكت بباره چه برسه سيل بياد
ناشناس
۱۷:۱۶ ۱۴ فروردين ۱۳۹۸
جاى جواب است چرا شما قبلا اي سوْال را نكرديد؟ چرا هيچوقت تذكر ندادند؟