وی گفت: کشور در سال آبی ۹۶ -۹۷ خشکترین سال در ۵۰ سال اخیر را تجربه و سال ۹۷ – ۹۸ یکی از تر سالترین سالهای آبی را در حال تجربه است.
اردکانیان در ادامه ضمن اشاره به اینکه خشکسالی نتیجه کم بارشی و سیل هم نتیجه پربارشی است، افزود: بشر در کم بارشی و پربارشی بی نقش نیست چرا که تحولات زندگی بشر موجب تغییر اقلیم میشود، ولی در بازههای زمانی کوتاه مدت میتوان گفت: انسانها در کم بارشی و پر بارشی خیلی نقش مستقیم ندارند.
بیشتر بخوانید: افزایش ۵۶ میلیمتری ارتفاع بارش در کشور/۷۰ درصد مخازن سدهای کشور پر شده است
وی افزود: بطورکلی بشر در اصل موضوع یعنی بروز خشکسالی و سیل نمیتواند صاحب نقش باشد، اما آنچه که به بشر نقش میدهد و تاثیرش را مشخص میکند اینکه چقدر میتوان خسارات ناشی از خشکسالی و سیل را حداقل و منافع این پدیدهها را حداکثر کند.
اردکانیان گفت: منفعت خشکسالی این است که به شیوه مصرف آب توجه و این ماده حیاتی را بهتر و با راندمان مناسب تری مصرف کنیم.
وزیر نیرو افزود: این تر سالی نیز به زعم بنده قدردانی مردم از آب بوده که خداوند این نعمت را افزون کرده است.
وی گفت: خوشبختانه در اثر بارشهای اخیر ۴۰ تالاب مهم کشور مانند تالاب حله در استان بوشهر، شادگان و هورالعظیم در استان خوزستان، مهارلو، پریشان، دشت ارژنگ، طشت و بختگان در استان فارس، زریوار در استان کردستان، گمیشان، آجی گل، آلا گل و آلما گل در استان گلستان و ... پس از سالها دوباره آبگیری شدند.
اردکانیان افزود: همچنین دغدغههای تامین آب آشامیدنی بخش عمدهای از مناطق کشور متاثر از بارشهای اخیر برطرف شده است.
وی ضمن اشاره به آب بگیری ۷۰ درصدی حجم سدهای کشور گفت: اکنون بیش از ۳۵،۵ میلیارد متر مکعب آب در پشت سدها ذخیره سازی شده است.
وزیر نیرو افزود: خاطر جمعیهایی از حیث تامین آب آشامیدنی برای مشهد از طریق سد دوستی، برای زاهدان و زابل از طریق چاه نیمه ها، برای بندرعباس و میناب از طریق سد استقلال میناب، برای شهرهای استانهای فارس، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد از طریق سد کوثر، برای اصفهان و یزد از طریق زاینده رود و برای خود شهر شیراز و مرودشت از طریق سد درود زن فراهم شده است.
وی گفت: هم اکنون تمامی واحدهای نیروگاهی برق آبی استان خوزستان فعال و ۱۶۰ هزار مگاوات ساعت در شبانه روز در حال تولید انرژی هستند.
انتهای پیام/
تالابهای که با قصد و غرض خشکشون کرده بودن الان بالاجبار و با خواست خدا پر آب شدن. ولی استان اصفهان هنوز خشکه البته واسه زاینده رود سدهای کارون وکرخه پر شدن. امیدوارم تابستون همه آب پشت سدها رو به اصفهان و یزد نفرستن و یه قسمتی هم واسه خود خوزستان بمونه البته اگه نمایندگان عزیز و نژادپرست اصفهان اجازه بدن.
سالهاي آينده معلوم ميكنه واقعا نجات پيدا كرديم يا نه
یاد گلام دوست گالیور افتادم
من میدونم، کارمون تمومه..
دست اندازی بشر هم بی تاثیر نیست .
البته زمین به دور خودش می چرخد ولی هر 96 سال یکبار یک حالت چپ و راست دارد و این هم باعث متفاوت شدن فصلها می شود .
مخصوصا در بخش کشاورزی
خواهشا یک فکر به حال زاینده رود بکنید.........