به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ، مهتاب شاهماری اعلام کرد : تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی بر اساس ظاهر برای اغلب افراد دشوار بلکه ناممکن است چرا که در واقع معیار تشخیص دقیقی بر اساس ظاهر وجود ندارد.
وی افزود : متاسفانه بخشی از قارچهایی که در طبیعت مورد افراد استفاده بوده سمی و هر ساله صدها نفر مسموم و تعدادی نیز جان خود را از دست میدهند.
وی با بیان اینکه مصرف قارچها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن آنها برای انسان نیست، اظهار کرد : توصیه میشود به هیچ عنوان از این قارچها استفاده نشود و مردم از قارچهای دارای بستهبندی مشخص و مجوز بهداشتی استفاده نمایند.
به گفته شاهماری برخی از روشها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
وی ادامه داد : هر چند در برخی موارد حرارت، مواد سمی موجود در قارچها را از بین میبرد، با این وجود برخی از سموم موجود در قارچها نسبت به گرما مقاوم بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند کباب، آب پز، سرخ و بخار پز کردن سبب تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نمیشود.
انتهای پیام/ه