به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، آقامیرزایی مدیرکل ستاد مدیریت بحران لرستان در خصوص آخرین خبرها از وضعیت امدادرسانی به پلدختر گفت:تعدادی از تیمهای امداد و نجات به پلدختر رسیدهاند و کار امداد و نجات را آغاز کردهاند.
وی ادامه داد:پس از گشایش کامل مسیرها، سایر تیمهای امدادرسان نیز وارد پلدختر خواهند شد.
میرزایی افزود :بخشی از افراد گرفتار در سیل در روستاهای پلدختر به روستاهای اطراف منتقل شده یا در همان روستاها در ساختمانهای امنتر اسکان داده شدهاند.
همچنین تعدادی بالگرد نیز از شب گذشته مترصد پرواز به سمت پلدختر هستند تا کار امدادرسانی را آغاز کنند.
صارم رضایی در با اشاره به وقوع سیلاب در شهرستان پلدختر و بسته شدن راه ارتباطی با این منطقه، اظهار داشت: شب گذشته با اقدامات صورت گرفته اولین روزنه برای امداد رسانی به منطقه پیدا شد.
وی با اشاره به اعزام ۴۵ نیروی زبده و عملیاتی هلال احمر به منطقه، گفت: این نیروها ساعت ۱.۵ بامداد به منطقه رسیدند و در منطقه مستقر هستند و کار نجات، جستجو و بررسی و تأمین نیازهای سیل زدگان را انجام میدهند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان همچنین با بیان اینکه صبح امروز نیز استاندار لرستان به همراه دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور و… از طریق بالگرد به منطقه اعزام شدند، گفت: این امر در این راستا بوده تا از نزدیک روند امداد رسانی به سیل زدگان مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی لرستان در خصوص وضعیت قلعه فلکالافلاک خرم آباد گفت: بر اثر بارشهای سنگین قسمتی از ضلع غربی تپه قلعه فلکالافلاک دچار ریزش شد.
سید امین قاسمی اظهار داشت: خوشبختانه در جریان این رانش به پیکره اصلی قلعه فلک الافلاک آسیبی وارد نشده است.
وی تصریح کرد: به محض فروکش کردن سیلاب برآورد اولیه این خسارات و مرمت اضطراری آثار آغاز خواهد شد.
دکتر سیدموسی خادمی اظهار کرد: به دلیل قطع ارتباطات، از شب گذشته نگران بودیم که کسی در آب یا خانه خود گرفتار سیلاب نشده باشد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه علیرغم خسارات مادی فراوانی که به شهر پلدختر و روستاها وارد شده و بخش عمدهای از منطقه به زیر آب رفته بود تا این لحظه خسارت جانی نداشتهایم. در این رابطه از افراد محلی، نیروهای امدادی و ستادی پیگیری کردیم و هیچگونه تلفات جانی گزارش نشده است.
استاندار لرستان با بیان اینکه امیدواریم هیچ موردی از خسارت جانی گزارش نشود، اضافه کرد: نیروهای امدادرسان و ستادی با تمام توان در حال کمک به سیلزدهها هستند.
نماینده ویژه استاندار در دورود گفت: تا ظهر امروز تهدید سیل در این شهرستان وجود داشته است.
محمدرضا صفیخانی با اشاره به آخرین وضعیت دورود اظهار کرد: هماکنون افزایش دبی آب را داریم و سطح دبی آبی که رودخانه تیره میتواند تحمل کند ۴۷۰ مترمکعب بوده که حال به ۵۵۰ مترمکعب رسیده است.
وی بیان کرد: با تلاش نیروهای امدادی و ستاد بحران در شهرستان این سیلاب مدیریت شد و آسیبی به شهر وارد نیامد.
صفیخانی بیان کرد: متاسفانه با بالا رفتن ورودی سد کمال صالح و مروک و رودخانه سیلاخور افزایش آب شدیدی را در رودخانه تیره داریم که غیرقابل کنترل است.
نماینده ویژه استاندار در دورود گفت: تمامی نیروهای امدادی و ستادی مشغول انجام فعالیتهای چشمگیری هستند، اما متاسفانه بعضی از شهروندان با وسایل نقلیه خود به داخل خیابانها آمده و باعث ایجاد ترافیک شدهاند.
وی بیان کرد: دورود شهر بزرگی نیست و ورودیهای آن سریعا گرفته میشود، نیروی انتظامی نیز ورود کرده، اما به همکاری بیشتر مردم نیاز داریم.
فرماندار دلفان گفت: ۱۶ هزار باغ و زمین زراعی دلفان از بین رفتهاند.
بهمنی اظهار کرد: وضعیت امداد رسانی در حال انجام است و در حال حاضر مشکل حادی نداریم. مشکل راهسازی داریم و ماشینآلات لازم در حال اعزام به دلفان هستند.
وی گفت: اولویت اصلی ما چادر و مواد غذایی است. در حال حاضر اوضاع شهرستان آرام است. اکیپهای ارزیاب برای برآورد خسارت واحدهای آسیب دیده دلفان محدود است.
مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: تامین گاز لرستان در شرایط پایداری است.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، لطفعلیان با بیان مطلب، اظهار کرد: وضعیت تامین گاز در استان در شرایط باثباتی قرار دارد و ورودیهای گاز به استان بدون مشکل برقرار است.
وی تصریح کرد: حادثهای که منجر به خط انتقال دوم شهرستان خرمآباد شده است نیز خللی در روند تامین گاز این شهرستان و سایر شهرهای استان ایجاد نمیکند. از شهروندان درخواست میشود تنها به اطلاعیههای روابط عمومی شرکت گاز استان لرستان توجه کرده و به شایعات اهمیت ندهند.
نماینده ویژه استاندار لرستان در معمولان گفت: بهجز نیروهای بومی کسی به ما کمک نکرده است.
قدرتالله ولدی اظهار کرد: تاکنون هیچگونه کمکی به معمولان نشده است. هشت پل اصلی منتهی معمولان به روستاها قطع است و بهجز نیروهای بومی کسی کمک ما نیامده است.
ولدی اضافه کرد: از امکاناتی که سازمان همیاری شهرداریهای استان در معمولان مستقر کرده، استفاده میکنیم. مشکلی در ارتباطات تلفنی وجود نداشته است. گاز ما قطع است که نیروهای شرکت گاز در حال کار برای وصل گاز شهر هستند.
وی افزود: برق شهر هماکنون وصل است. شهر در آرامش است، اما روستاها وضعیت بدی دارند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از عادی شدن ارتباطات شهرهای کوهدشت و رومشکان خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی با اعلام این خبر، اظهار کرد: ارتباطات شهرهای کوهدشت و رومشکان استان لرستان در ساعت ۶ صبح به شرایط عادی برگشت. همچنین روز گذشته اینترنت و پیامک در مناطق سیل زده پلدختر برقرار شده است.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان گفت: تا غروب همه افرادی که در سیل پلدختر محاصره شدهاند، نجات مییابند.
آقامیرزایی اظهار کرد: ارتباط تلفنی با دو خط قرار است با پلدختر انجام شود و تا ساعت ۱۲ ظهر امروز این کار قطعی میشود. روز گذشته ارتباط جادهای ما با پلدختر از هر طرفی قطع شده بود و ارتباط مخابراتی هم نداشتیم.
آقامیرزایی ادامه داد: دیروز مسیر پلدختر از آزادراه به خرمآباد باز شد و ساعت یک صبح امروز تیم هلال احمر به آنجا رفت. همچنین با اولین پرواز صبح امروز بالگردها توانستند به سمت پلدختر پرواز کنند.
وی گفت: اولویت اول ما نجات جان شهروندان پلدختری است که در محاصره سیل قرار دارند. مجددا آزادراه تا کیلومتر ۳۵ به دلیل ریزش مسدود شده و دستگاههایی که برای کمک به پلدختر رفته بودند، در مسیر ماندند.
نماینده مردم کوهدشت در مجلس گفت: خسارات سیل به لرستان نتیجه جلوگیری از احداث سد معشوره است.
ملکشاهی اظهار کرد: سد معشوره احداث نشد و نتیجه آن خسارت وحشتناک به زیر ساختهای لرستان و شهرستانهای این استان بود. کوهدشت و رومشکان آسیبهای زیادی در جریان سیل اخیر دیدند.
وی ادامه داد:، چون خطوط تلفن رومشکان و کوهدشت قطع شده بود اطلاع دقیقی از خسارت سیل نداشتیم. جاده اصلی خرمآباد به کوهدشت کاملا تخریب شد و جاده دسترسی به بخش طرهان و کوهنانی کاملا قطع است.
وی افزود: ۱۱ روستا منطقه رودبار با جمعیت ۱۵۰۰ نفر در وضعیت بحرانی است و هیچ خدماتی به آنها نرسیده است و جاده آن در سه نقطه با شهرستان قطع است.
ملکشاهی گفت: خسارات فروانی به کوهدشت وارد شده و باغات انار آنجا آسیب جدی دیدهاند. همچنین تلفات احشام زیادی در رومشکان داشتیم و دو نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
فرماندار الیگودرز: دو نفر براثر طغیان رودخانه در بخش زلقی جان باختند
حمیدکشکولی درباره اخرین وضعیت شهرستان الیگودرز اظهار کرد: بدنبال بارشها در دو روز گذشته در منطقه ززو ماهرو نیزان بارندگی ١۶۴میلیمتر گزارش شده است.
وی ادامه داد: سدهای کزنار و خان آباد در الیگودرز سر ریز کرده و روستاهای پایین دست آنها را تخلیه و مردم را به اماکن امن انتقال دادیم.
فرماندار الیگودرز بیان کرد: متاسفانه خسارات فراوانی به زیرساختها، جادهها، زمینیهای کشاورزی، باغات و شیلات این شهرستان وارد شده است. در دو بخش زلقی و ززو ماهرو ٣۶ واحد پرورش ماهی با ظرفیت ٣۵٠٠تن ماهی از بین رفتند.
کشکولی گفت: راه ارتباطی بیش از ٢۵٠ روستای این شهرستان قطع است و روستای در محاصره سیلاب در الیگودرز نداریم. متاسفانه دو نفر براثر طغیان رودخانه در بخش زلقی جان باختند.
مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: خط تغذیه گاز شهر دوره دچار شکستگی شد.
به گزارش ایسنا، لطفعلیان با اعلام این خبر، اظهار کرد: حجم و شدت سیلابها موجب شد تا خط تغذیه گاز شهر دوره، در نقطهای پس از شهر ویسیان و در مسیر رودخانه کشکان، دچار شکستگی شود. این امر باعث شد که گاز این شهر و روستاهای اطراف واقع در مسیر خط تغذیه گاز قطع شود.
مدیرعامل شرکت گاز لرستان خاطرنشان کرد: تلاشهای فراوان کارکنان شرکت گاز لرستان برای تثبیت جریان گاز این شهر طی روزهای جاری ادامه داشت و گاز این شهر صبح امروز به دلیل رعایت مسائل ایمنی قطع و عصر امروز با بهبود شرایط وصل شد.
مدیرعامل شرکت گاز لرستان خاطرنشان کرد: کارکنان شرکت گاز لرستان با تمام توان در تلاش هستند با ترمیم شکستگی، گاز این شهر را وصل کنند.
استاندار لرستان گفت: حجم خسارات ناشی از سیل در استان بسیار بالاست.
دکتر سید موسی خادمی در جمع خبرنگاران درباره آخرین خبرها از وضعیت امدادرسانی به پلدختر اظهار کرد: شب گذشته حوالی ساعت ٣ بامداد یک مسیر برای ورود به پلدختر بازگشایی شد.
وی ادامه داد: سیل در مناطق سیل زده لرستان کاملا فروکش کرده، اما حجم خرابیها بسیار بالاست. هماکنون بالگردهای هلال احمر، ارتش و سپاه در حال امدادرسانی به سیلزدگان هستند.
خادمی عنوان کرد: به دنبال برقراری ارتباط مخابراتی کامل در مناطق سیلزده هستیم.
غلامرضا بنی صدر، مدیر فرودگاه خرم آباد با بیان مطلب فوق افزود: عملیات پاکسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه خرم آباد که از صبح امروز شروع شده بود، با تلاش بی وقفه همکاران به اتمام رسید و اکنون فرودگاه خرم آباد عملیاتی است.
بنی صدر افزود: هواپیمای حامل معاون اول رئیس جمهور که در تاریخ ۱۲ فروردین ماه به دلیل وقوع سیل زمین گیر شده بود، اکنون از فرودگاه خرم آباد به مقصد اهواز پرواز کرد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: وضعیت شهر پلدختر بسیار اسفبار است.
منطقه لرستان، امیر حیدری درباره شرایط کنونی پلدختر اظهار کرد: وضعیت شهر پلدختر بسیار اسفبار است.
وی ادامه داد: پلها و جادهها همه قطع شده و روستاها تا سقف خانهها زیر آب رفتهاند. آماری از کشتهها نداریم و تاکنون مصدومی نداشتهایم. ۱۲ فروند وارد پلدختر شده و تنها مشکل ما راه ارتباط زمینی بین پلدختر و خرمآباد است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت: امداد رسانی در پلدختر تا چند ساعت آینده به اتمام میرسد.
احمد مرادپور اظهار کرد: مسیر دسترسی به پلدختر باز شده و پرواز بالگردها برای امداد رسانی در حال انجام است.
وی گفت: امداد رسانی در سطح وسیعی به پلدختر آغاز شده است. دسترسی برای توزیع اقلام وجود نداشت و این توزیع تا چند ساعت دیگر انجام میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان بیان کرد: برای امداد رسانی به روستاها برنامه ریزی کردیم. استاندار لرستان با حضور در پلدختر دستور ایجاد مرکزی برای اسکان مردم صادر کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: خسارات سنگین به ابنیه تاریخی استان وارد شده است.
قاسمی با اعلام این خبر، اظهار کرد: با توجه به اینکه پلهای تاریخی استان در مسیر سیلاب بودن بیشترین آسیب را در جریان سیل امروز متحمل شدهاند.
وی با اشاره به تخریب پل دوره پهلوی کشکان، افزود: همچنین در پی این سیل، پایه و طاق الحاقی دوره قاجار پل کشکان نیز تخریب شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان تصریح کرد: علاوه بر پل کشکان، پلهای گاومیشان، افرینه، گپ و شکسته نیز متحمل آسیب شدهاند.
قاسمی در خصوص وضعیت قلعه فلکالافلاک خرمآباد، اضافه کرد: بر اثر بارشهای سنگین قسمتی از ضلع غربی تپه قلعه فلکالافلاک دچار ریزش شد. خوشبختانه در جریان این رانش به پیکره اصلی قلعه فلک الافلاک آسیبی وارد نشده است. به محض فروکش کردن سیلاب براورد اولیه این خسارات و مرمت اضطراری آثار آغاز خواهد شد.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور گفت: پلدختر وضعیت بحرانی دارد.
علی اصغر پیوندی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سیل روز گذشته به استانهای لرستان و ایلام و برخی از شهرهای غرب کشور خسارت وارد کرده است، افزود: در حال حاضر به استان ایلام سه فروند بالگرد برای رساندن اقلام مورد نیاز اعزام شده است.
وی اضافه کرد: وضعیت لرستان نسبت به ایلام بدتر است و بارندگی روز گذشته سبب محاصره شدن شهر پلدختر در سیلاب شد. با تلاش نیروهای امدادی و مسلح را زمینی برای امداد رسانی به پلدختر را باز کردیم.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور عنوان کرد: در لرستان ١٠شهر دچار مشکل هستند که پلدختر وضعیت بحرانی دارد. برای امداد رسانی و انتقال نفرات، ۶فروند بالگرد به این شهرستان اعزام کردیم.
پیوندی بیان کرد: در پلدختر ٢٩ تیم عملیاتی مستقر شدند. هدف ما امداد و نجات جان انسانها و جلوگیری از تلفات است تا بتوانیم به وظیفه خود عمل کنیم. تاکنون تلفات انسانی در پلدختر اعلام نشده، اما میزان خسارت در این شهرستان بالاست. مردم نوعدوست کشور با ارسال کمکهای نقدی خود یاری رسان سیل زدگان لرستان باشند.
دبیر مجمع تشیص مصلحت نظام گفت: ۲۵۰۰ نفر در کمپ اردوگاهی اسکان یافتهاند.
منطقه لرستان، محسن رضایی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بحران سیلاب در دورود به کنترل درآمده است. دوهزار و ۵۰۰ نفر در کمپ اردوگاهی اسکان یافتهاند.
دبیر مجمع تشیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: امشب و فردا موج جدیدی از آبهای اضافی سیلاب وارد شهرستان و سد دورود میشود. سد سرریز کرده است، مسئولان در آماده باش کامل مقابله با موج جدید سیلاب قرار دارند و امیدواریم که با کمک دوستان استان و شهرستان با بتوان مشکلات را حل کرد.
بخشدار مرکزی کوهدشت گفت: راه ارتباطی ۶۵ روستای شهرستان قطع است.
آرمان منصوری با بیان این مطلب، اظهار کرد: به دلیل سیل اخیر پلهای محور ارتباطی کوهدشت شمالی از جمله پل کاکیزه و پل کوره دشت به طور کامل تخریب و ارتباط ۶۵ روستای این منطقه با مرکز شهرستان قطع شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به تخریب این پلها محور ارتباطی شیرز نیز مسدود است. از گردشگرانی که قصد مسافرت به این مسیر را دارند درخواست میشود تا اطلاع ثانوی از تردد در این منطقه خودداری کنند.
نماینده دورود و ازنا در مجلس گفت:دورود نیاز به آب و برق دارد.
مجید کیانپور اظهار کرد: طی ۴۸ ساعت گذشته ۱۱۶ میلیمتر بارندگی در دورود داشتیم و از طرفی حجم روانآب از سمت سد مروک بسیار زیاد بود که برایمان نگرانی ایجاد کرده بود و خوشبختانه با کمک اب منطقهای سیلی که قرار بود اتفاق بیفتد، مهار شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر خیابان ساحلی، منوچهری، قسمتی از عزت آباد و ... با سیل درگیرند و آب بالا آمده است، ولی تلفات جانی نداشتهایم. به لحاظ امکانات کمبودهایی در بحث اب و برق داریم.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی افزود: در ازنا هم روز گذشته به علت حجم زیاد آب رودخانهای که از وسط شهر میگذشت، نگران شدیم، ولی پل پیوند را تخریب کردند که به مدیریت سیلاب کمک کرد و جای تشکر دارد.
مدیرعامل شرکت مخابرات لرستان گفت: یک سایت تلفن در پلدختر برقرار شد.
با توجه به وقوع سیل در استان، محمودی اظهار کرد: شب گذشته فیبر نوری خط تلفن رومشکان به کوهدشت برقرار شد. در پلدختر یک سایت تلفن همراه در شب گذشته برقرار شد و مابقی سایتها نیز در حال برقراری هستند. در شهر پلدختر حدود ۸ سایت تلفن همراه وجود دارد که شب گذشته فقط یکی از آنها فعال شد.
این مسئول گفت: همکاران مخابرات ما به دنبال حل مشکل فیبر نوری این شهرستان هستند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: بازسازی راههای مواصلاتی اولویت ماست.
منطقه لرستان، اسلامی اظهار کرد: دیشب مسیری را رفتیم که بتوانیم یکی از مسیرهای فرعی پلدختر را شناسایی و باز کنیم. تا سه بامداد در یک مسیر فرعی بودیم و گرچه خودمان هم در آنجا گیر افتادیم، ولی در نهایت نیروهای راه و شهرسازی توانستند راه را آماده سازی کنند. خوشبختانه صبح امروز نیروهای امدادی هم با پرواز بالگرد به پلدختر رفتند و همه در منطقه هستند.
وی یادآور شد: بنیاد مسکن هم در حال شناسایی واحدهای آسیب زده است. اولویت ما باز کردن راههای مواصلاتی است.
منطقه لرستان، پیروی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تیمهای امداد و نجات ما روز و شب گذشته ١۴٠نفر در قالب ١٢تیم وارد منطقه پلدختر شدند و در آنجا کمپهای اضطراری در حال تاسیس است.
وی گفت: امروز صبح به محض روشن شدن هوا و با توجه به اینکه اجازه پرواز به پلدختر پیدا کردیم به مناطق چم مهر، ملاوی، معمولان و چم کر سر زدیم. این مناطق احتیاج به رسیدگی دارند و بالگردها بارگیری و به سمت منطقه پلدختر اعزام شدند. امیدواریم تا ظهر بتوانیم امداد رسانی را انجام دهیم.
دبیرکل جمعیت هلال احمر کشور، با اشاره به اینکه هر اطلاعاتی که برسد بر اساس نیاز اقلام را توزیع میکنیم، افزود: آب کاملاً در منطقه فروکش کرده و امداد رسانی از صبح امروز آغاز شده است.
پیروی، با اشاره به اینکه در حال حاضر دو فروند بالگرد دیگر در منطقه هستند، عنوان کرد: در حال حاضر اغذیه، کمک نقدی، پتو و… برای امداد رسانی توسط هلال احمر وجود دارد و اگر مردم میخواهند کمک کنند از طریق سازمان داوطلبان و حسابهای نقدی هلال احمر اقدام کنند.
کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور نیز از نجات جان ۵٣ نفر طی دو روز اخیر در لرستان خبرداد و افزود: در دوازدهم فروردین جان ۱۴ نفر را نجات دادیم.
وی اضافه کرد: همچنین نجات جان ۳۹ نفر در ۸ سورتی پرواز در ۱۳ فروردین تا ساعت ۱۰ در مناطق سیل زده لرستان توسط بالگردهای سازمان اورژانس انجام شده است.
کولیوند بیان کرد: عملیات همچنان ادامه دارد.
نماینده مردم خرمآباد در مجلس با تاکید بر اینکه ارتباط راهی و تلفنی در غالب نقاط استان لرستان قطع است گفت: اورژانسیترین کاری که در این شرایط از دولت انتظار میرود برقراری ارتباط تلفنی و راههاست تا بتوانیم امکانات را به دست مردم برسانیم.
محمد بیرانوند با اشاره به آخرین وضعیت خرمآباد بعد از سیل اخیر بیان کرد: امروز هوا در سطح خرم آباد مساعد است، اما ارتباط غالب روستاها قطع شده است. در شهر دوره چگینی به جد نیاز به کمکهای اولیه داریم. در روستاهای دوآب، دلبر و بخشهایی از سپید دشت و بیران شهر ارتباط کاملاً قطع است.
وی اظهار کرد: در شهر دوره چگینی ارتباط تلفنی نیز قطع شده است و افراد برای برقراری ارتباط باید بتوانند ۱۰ کیلومتر جابه جا شوند. میتوان گفت: ارتباطات در غالب روستاها و شهرستانهای استان قطع است و مردم به شدت در مضیغه هستند.
وی تصریح کرد: تجهیزات به اندازه کافی وجود ندارد و همان میزانی که نیز موجود است به دلیل قطع بودن ارتباطها نمیتوانیم به دست مردم برسانیم. قبل از هر کاری باید ارتباطات برقرار شود. ارتباط راهها و تلفنی باید برقرار شود تا ما بتوانیم اوضاع را ساماندهی کنیم.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس تاکید کرد: اورژانسیترین کاری که در این شرایط از دولت انتظار میرود برقراری ارتباط تلفنی و راههاست تا بتوانیم امکانات را به دست مردم برسانیم. اکنون در روستاهای دارایی، بدرآباد، بهرامی، ناصروند و روستاهای سپید دشت ارتباطها قطع است.
وی در پایان گفت: در شهرستان دوره چگینی ضمن اینکه در مرکز شهرستان، ارتباط تلفنی قطع است در ۱۲ روستا آن نیز ارتباطات راهی قطع است. بعضی از مردم در مناطق امن اسکان داده شدهاند، اما بعضی از مردم نیز شب گذشته را در سرما به سر بردند و به سختی گذراندند.
تعدادی از بالگردهای نیروی زمینی سپاه به همراه تجهیزات امداد رسانی به مناطق سیل زده استان لرستان اعزام شدند.
فرمانده نیروی زمینی سپاه از اعزام و استقرار بالگردها، یگان مهندسی ۴۳ امام علی (ع) و یک مجموعه کامل بیمارستان صحرایی این نیرو به لرستان برای ارتقای ظرفیتها و مشارکت و کمک در امر امداد و خدمت رسانی به مردم این استان خبر داد.
سردار محمد پاکپور برای حضور میدانی در مناطق سیل زده و هدایت عملیات امداد و خدمت رسانی به مردم، بامداد امروز راهی لرستان شد.
رئیس سازمان اورژانس کشور از انتقال ۳۹ نفر از سیلزدگان که در محاصره سیل پلدختر بودند، به مناطق امن از طریق اورژانس هوایی خبر داد.
پیرحسین کولیوند درباره جزئیات امدادرسانی به سیلزدگان و انتقال آنها به مناطق امن در لرستان و شهرستان پلدختر اظهار کرد: از ابتدای صبح امروز از طریق اورژانس هوایی، ۳۹ نفر را به مناطق امن که سپاه مشخص کرد، منتقل کردیم و عملیات با تمام توان ادامه دارد. سایر نیروهای حاضر نیز همکاری میکنند و مردم را جابجا میکنند.
وی افزود: علاوه بر جابجایی افرادی که باید منتقل و به محل امن بروند، امر ارسال دارو، تجهیزات و تیمهای پزشکی و بهداشت محیط را نیز در دستور کار داریم و تیمهای پزشکی و کمک پزشکی به محل اعزام میشوند.
رئیس سازمان اورژانس کشور در پاسخ به اینکه چه تعداد از مردم نیازمند امدادرسانی هستند؟ گفت: تا ظهر تمام کسانی که نیازمند به انتقال باشند را منتقل میکنیم. تعداد قابل شمارش نیست و دقیقاً نمیدانیم، ولی هرچند نفر باشند را منتقل میکنیم.
کولیوند درباره وضعیت جسمانی افراد آسیب دیده گفت: حال آنها که منتقل شدند خوب است و چندان مشکلی ندارند.
رئیس سازمان اورژانس کشور همچنین از نجات جان ۱۴ نفر در دوازدهم فروردین و نجات جان ۳۹ نفر در ۸ سورتی پرواز در ۱۳ فروردین تا ساعت ۱۰ در مناطق سیل زده لرستان توسط بالگردهای سازمان اورژانس خبر داد و گفت که عملیات همچنان ادامه دارد.
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان گفت: سپاه پاسداران دو بیمارستان صحرایی در پلدختر و معمولان برپا میکند.
منطقه لرستان، سردار مرتضی کشکولی با اعلام این خبر، اظهار کرد: حدود ۶۰۰ خانه در بخش جنوبی معمولان به صورت کامل زیرآب رفته است.
وی تصریح کرد: حدود ۳۰ درصد شهر پلدختر که در بخش غربی این شهرستان واقع شده است از شب گذشته تا به امروز در محاصره آب قرار دارد، اما با وجود تمامی این مشکلات خوشبختانه تنها شاهد یک فوتی در این مناطق بودهایم.
فرمانده سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان خاطرنشان کرد: سپاه استانهای قم، مرکزی، اصفهان و کرمانشاه در راستای کمک رسانی به مردم سیل زده استان اعلام آمادگی کرده و از عصر دوشنبه همراه با ماشینهای مهندسی به سمت لرستان حرکت کردند؛ همچنین دو بیمارستان صحرایی نیز طی روزهای آینده در شهر معمولان و پلدختر نیز برپا خواهد شد.
انتهای پیام/پ