کارشناس مسائل منطقه بیان کرد:علی رغم تعیین نماینده ویژه از سوی سازمان ملل برای پایان فاجعه انسانی در یمن و برگزاری جلسات متعدد اما تلاش ها بی نتیجه مانده است و نمی توانیم یک آینده قطعی و روشنی را برای یمن ترسیم کنیم.
وی ادامه داد:با وجود اینکه قرار بود در بندر الحدیده آتش بس برقرار شود و دو طرف بر اساس توافق های صورت گرفته به مذاکره به بپردازند ما همچنان شاهد گسترش دامنه تجاوزات و درگیریها هستیم.
زارعی با اشاره به اینکه روزنه امیدی برای پایان بخشی به بحران یمن در چهارسالگی آن دیده نمی شود،افزود:مهم ترین طرحی که برای پایان بخشی به فاجعه یمن داده شد همان طرح چهار ماده ای وزیر خارجه ایران بود که مورد استقبال واقع شد و حتی نماینده سازمان ملل نیز موافقت خود را با این طرح اعلام کرد.
وی ادامه داد:با مخالفت عربستان و کشورهای همراه با آن در جنگ یمن نه تنها طرح چهار ماده ای ایران بلکه هیچ طرح دیگری به نتیجه عملیاتی نخواهد رسید به دلیل اینکه ریاض تمایلی برای عقب نشینی ندارد.
کارشناس مسائل منطقه گفت: ما شاهد این هستیم که ائتلاف عربستانی به هیچ کدام از مفاد توافقات صورت گرفته پایبند نیست و از ارسال هر گونه کمک دارویی و غذایی به هفده میلیون جنگ زده یمنی جلوگیری می کند.
وی تصریح کرد: بیانیه گروههای مقاومت در سالروز تجاوز نظامی سعودی ها به یمن نشان میدهد که آنها همچنان بر مقاومت و ایستادگی پافشاری دارند.
زارعی اضافه کرد: در مقابل ائتلاف عربستانی نیز از استفاده تمام امکانات نظیر پهبادها و جنگنده ها برای شکست گروههای مقاومت تاکید کرده است لذا این مسئله نشان می دهد که برای رسیدن به پایان جنگ یمن راه طولانی مانده است.
کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد: هیچ نقطه روشنی برای پایان بحران در یمن دیده نمی شود و عربستان با نقض تمام قوانین و میثاق های بشری به دنبال تامین اهداف و منافع خود است.
وی با بیان اینکه تنها مسیر پایان بحران در یمن گفتوگو های یمنی- یمنی است، افزود: باید فشارهای بین الملل بر عربستان افزایش یابد تا از جنایت و نسل کشی در یمن جلوگیری شود.
انتهای پیام/